Dan före nyår

Julen har passerat och nyår närmar sig. Jag har ägnat dagarna åt att ta det lugnt och skriva lite på hemtentan. Jag börjar otroligt nog närma mig slutet på den, har bara två och en halv fråga kvar av nio. Nu vet jag dock inte hur bra alla svar är men kanske hinner jag med att diskutera frågorna med någon i klassen innan det är dags att lämna in den.

Nyårsfirande blir tillsammans med Fredrik och hans gamla vänner. Middag i Sundbybergs centrum och sedan vidare fest i Hallonbergen. Tror det blir bra, hade det skoj förra året. Känns som det viktigaste är att jag får vara med Fredrik. Kan ju inte påstå att jag var inbjuden på något annat firande.

En vecka kvar hemma sen är det dags att åka tillbaka till Linköping. Känns som om det kommer att bli hektiskt. Mycket som ska göras klart när vi kommer tillbaka. Men det ordnar nog sig. Sen är det en flytt att börja förbereda, fast det ska bara bli roligt. Jag och Fredrik, första februari, in i en trea, 80 kvm stor. Det blir härligt värre. Vi går och småplanerar när vi träffas och längtar tillsammans. Det känns lite vuxet att flytta ihop. Nu kan vi kalla oss för sambor och det känns ju otroligt vuxet, så vuxen är jag nog inte än.

Nog med tankar för ikväll, nu är det dags att umgås lite med Harry Potter.

Dan före doppare dan

Julafton är jättenära men jag har inte riktigt fattat det än. Detta trots att jag har varit ute och handlat julklappar, sett julklappar öppnas och bakat tre sorters julgodis. Troligtvis kommer stämningen ikväll då granen ska kläs och den sista pyntningen i huset göras. Pappa sa att granen var den fulaste han har sett så jag har inte vågat gå in i verkstan och titta på den. Är den så ful som han säger så får vi väl gömma den bakom en massa pynt.

Det känns som om jag har hunnit med ganska mycket de få dagar som jag har varit hemhemma. Till och med en hemtentafråga har hunnits med. Det bästa vore om jag kunde hinna med en till innan julafton, det skulle i alla fall kännas ganska skönt.

Nu ska jag iväg och handla den sista julklappen och kanske något till mig själv också om jag hittar något fint som jag kan ha på mig på julafton. Sen har jag lurat ut Fredrik till Jakobsberg, för jag hade ingen lust att ta mig in till stan bara för en fika när jag ändå skulle vara i Jakobsberg för den sista shoppingen. Så då får han ta sig ut lite åt mitt håll.

Snart så är jag hemhemma

Imorgon är det dags att åka hemhem. Hem till julen. Jag längtar så mycket, det ska bli så skönt. Sen jag kom hem från seminariet har jag packat lite. Jag tänkte inte ha med mig så mycket eftersom bilen kommer att vara nästan full men det blir ändå mer än vad jag hade tänkt mig. Datorn måste ju med och en del kurslitteratur så att jag kan skriva på hemtentan och kogkom-rapporten.

Det verkade som om julfesten blev lyckad. Det var några som kom fram till mig och sa att de tyckte att det hade varit en rolig fest med god mat. Arbete som vi gjorde gick väldigt bra, inga större problem dök upp under kvällen. När kvällen var slut var jag också det men det var roligt att jobba.

Jobbigt

Vad tungt allt känns just nu. Hemtentan i användbara system är i alla fall inlämnad. Skickade in den precis, utan att läsa igenom den en sista gång. Kändes en aningen snabbt gjort men jag bara kände att jag inte ville göra något mer. Tentan kändes så dåligt gjord. Frågorna går att tolka på många olika sätt och fastän flera i klassen har mejlat in frågor blir man inte mycket klokare eftersom han ger så dåliga svar.

Usch, det här har varit en väldigt dåligt organiserad kurs. Allt har varit så oklart. Turligt nog har man haft en bra grupp att jobba tillsammans med och jag tycker att vi har gjort ett bra jobb med vår Cogplay. En förbättrad verision av Windows Media Player som främst vänder sig till ovana dator och musikspelanvändare.

Projektet i kursen i kognition och kommunikation känns tungt. Det har inte gått bra för oss att söka teorier och jag börjar undra hur mycket vi kan få ut av vårt observationsmaterial. Jag är inte världsbäst på att klämma ur långa analyser ur ett ganska knappt material. Okej så långa kanske de inte behöver vara men de måste i alla fall vara vettiga. Sen känns det som om det är jag som måste styra gruppen och det orkar jag inte riktigt med just nu.

Kanske förstorar jag allt just nu, men det är så det känns. Det är så lätt att det känns mycket jobbigare när det är flera tunga saker som hopar sig. Men det är bara en vecka kvar, det är bara att hålla ut. Gäller bara att försöka ställa sig på huvudet och försöka skaka ner motivationen som har fastnat i tårna. Men då måste jag ta mig upp på huvudet först.

Julfesten närmar sig. På måndag är det dags, vi har suttit och sålt biljetter idag och igår och 57 st fick vi sålda. Så i helgen blir det mathandling och kanske någon matlagning. Det är skönt att det inte är så mycket mat som man behöver laga när man har julbord. Det ska bli riktigt mysigt att få hålla i julfesten, det ser jag fram emot.

Usch och fy för banker!

Jag klev upp klockan åtta idag för att jag skulle hinna till banken nu på morgonen för att fixa växel tills vi ska sälja biljetter imorgon. Då är banken inte öppen. Varför öppnar de inte förrän tio! När är det meningen att en normal människa ska hinna med att gå till banken? Tur att jag tog och kollade upp det innan jag cyklade iväg. Nu får jag försöka hinna med de på eftermiddagen då jag egentligen inte har tid.

Fredagsbak

Det här är den första fredagen på länge som jag är ensam. Annars har jag varit med Fredrik, festat eller liknande. Men idag jobbar Fredrik på hg och jag inget annat dök upp så det blev en ensamhemma kväll för mig. Det jag har ägnat mig åt hela kvällen är att baka.

Vid fyratiden kom jag hem och satte igång med att rita mallar till ett pepparkakshus. Mitt i ritandet lagade jag lite mat, köttbullar med sås och potatis, väldigt länge sedan jag lagade det så det var riktigt gott. När jag hade ätit färdigt fortsatte jag ritandet och satte igång med kavlandet och gräddandet. Det gick oväntat snabbt. Egentligen inte så konstigt eftersom jag i år gjorde ett hus som var betydligt mindre än förra året. Dock var visade det sig vara lite pilligare att sätta ihop. För det första så hade jag inte tänkt till när jag skar ut alla delar så några av dem fick den fula sidan utåt. Sedan råkade jag sätta på en av bitarna åt fel håll och kom inte på det förrän de hade suttit ett litet tag och jag skulle på med taket. Dumt, dumt. Den biten gick sönder för socker sitter väldigt bra när det i princip har torkat. Turligt nog var det inte så svårt att limma ihop biten igen med lite socker.

Jag fick i alla fall ihop det tillslut och de delar som hade blivit lätt skeva kunde täckas med glasyr (som förövrigt blev väldigt bra ihopblandad) så att slutresultate blev riktigt bra. Inte helt perfekt men det ska det inte vara heller, det ska synas att det är gjort förhand, intalar jag mig själv i alla fall annar skulle jag bli så sur på mig själv :)

När jag ändå var igång så tog jag och gjorde saffransskorpor. Jag sötte på ett recept för någon vecka sedan och blev påmind om de goda saffranskorpor som jag fick smaka hemma hos Ida på en glöggfest. Nu står de inne i ugnen och det luktar juvligt här inne av saffranen. Nu ska jag nog ta och sätta mig i soffan med lite glögg och ta det lite lugnt. Tog kort på mitt hus men eftersom min lampa inte är världens starkaste så blev de inte så väldigt bra men de får duga, syns ju i alla fall vad jag har gjort. Jag ska även pynta huste med mina minilertomtar men eftersom jag för tillfället inte har någon som helst aning om var jag har gjort av dem så får det vänta lite.

      

1:a advent

För en gångs skull var det varmt i det stora hustet. Man kunde känna lukten av lite rök som hade tagit vägen ut i rummet istället för genom skorstenen. Varm glögg, nybakta pepparkakor och saffranskransar. Endast levande ljus tända och de närmaste grannarna var bjudna. Det är första advent på Ålsta Gård.

Förra året missade jag det traditionsenliga firandet men i år fick jag vara med. Helgen hemma blev som en liten uppladdning inför de sista veckornas pluggande. En hemtenta som ska göras, en annan som i alla fall måste påbörjas, två projekt som nästan måste bli färdiga och en julfest att planera och anordna.

RSS 2.0