Farmor

Min gamla farmor var hit i lördags tillsammans med resten av min familj. Det var vår present till henne på hennes 90 årsdag. Jag lagade vegetarisk lasagne och bjöd på och de hade tagit med sig fika som vi åt lite senare. Jag tyckte det var väldigt trevligt och det var roligt att hon har fått sett hur jag och Fredrik bor. På söndagen ringde hon för att tack för lördagen och det var så härligt att höra hur mycket hon hade uppskattat att få komma hem till oss. Hon sa att hon skulle leva på det länge och tyckte att det hade varit så underbart roligt. Tänk att det är så enkelt att göra en människa glad.

Sommarkänslor

Första gången i år som jag har ätit utomhus.
Färskostfyllt lövbiff i teriyakysås med klyftpotatis och grönsaker.
Härligt värre!

image59

Det var en tidig morgon i dag. Kl 9 hade vi vårt första experiment vilket betydde att vi skulle vara på campus 8. Det gick som smort. Vi hade två försök på raken så det blev mycket väntan och ganska mycket fika, fördelen med att vara försöksledare. Efter lunchen pluggade jag lite inför tentan i solen på balkongen och tog sedan en promenad in till stan för att leta efter skor. Hittade ett par jättefina gula skor men de fanns inte i rätt storlek så jag få bege mig ut till Tornby i helgen och hoppas att de finns kvar där. Istället blev det en söt klänning och nya våriga strumpbyxor. Det blev även promenad hem så fötterna var lite ömma och trötta när jag väl kom hem och hungrig som en galning var jag, tur att maten inte tog så lång tid att laga. Det bästa med att promenera fram och tillbaka till stan var att jag kunde gå i linne!

Plugg på balkongen

Just nu känner jag mig ganska lugnt trots att det är mycket framöver som ska göras. Närmast en tenta i vetenskapsteori, efter det muntliga presentationer (dock inte så jobbiga), en hemtenta i medvetandefilosofi som ska skrivas och under hela tiden har vi kvtill-projektet som ligger och tar upp tid. Vädret och dagen har gjort mig på glatt humör och efter att ha planerat min tid för de närmaste veckorna känns det bättre.

Igår var det festerifest, i simhallen! Första gången jag har varit med om att man har festat och druckit alkohol i en simhall. Kan inte förstå hur man tillåter något sådant, men det var väldigt roligt!

Förmiddagen spenderade jag ute på balkongen i solen pluggandes inför tentan. Det var helt otroligt varmt och inga fläktande vindar nådde in. Men jag klagar inte, jag älskar solen och värmen. Efter lunchen blev det en tur till campus för att skriva lite på bakgrunden men det tog inte särskilt lång stund eftersom vi kom på hur vi på bästa och effektivaste sätt kunde lösa det på.

Jag och Fredrik har knappt sett varandra den här veckan. Han har satt igång med att plugga tidigt och på kvällarna har antingen han eller jag varit borta så vi har inte ätit tillsammans sedan i lördags hos hans brorsa. Så det ska bli riktigt trevligt med en helg där vi får umgås lite.



image57

Så ser det ut på balkongen, förhoppningsvis införskaffar vi en matta snart så att golvet blir lite trevligare.


image58

Där är utsikten från balkongen, tror att trädet kommer att bli väldigt vackert när det börjar blomma.


Vår på Ålsta Gård

Det var helt underbart fint hemma i helgen. Gräsmattan var full med vårlökar, grusgången full med scilla (stavning?) och i syrenerna växte det mer blåsippor än vanligt. Jag älskar verkligen våren hemhemma. Vi hade tur och fick se solen alla dagarna, även om det var lite sämre på lördagen. Det var riktigt härligt att få uppleva lite av den i år för förra året blev det inget av det. 

Middagen hemma hos Fredriks brorsa var trevlig, jag och Fredrik var väldigt populära hos Leo deras nästan två åriga son. Han är verkligen helmysig. I början var han blyg när han träffade mig men mot slutet kom han till och med och satte sig i mitt knä och två pussar fick jag. 

Inget pluggande gjordes på hela helgen, jag glömde ju vetenskapsteori boken, men det gjorde inte så mycket. Det är skönt att få ta en paus på helgen och betydligt lättare om man inte är i Linköping.

 

Hem igen

Solen tittar fram igenom molntäcket. Snart ska jag ta mig ut på en promenad och lyssna på Stephen Kings Det. Klockan 13 har jag seminarium i vetenskapsteorin, eller egentligen har jag klockan 15 men jag hoppar till det tidigare för jag vill gärna kunna åka hem lite tidigare. Det är ju så många andra som hoppar så då kan jag också göra det. Till Stockholm ska jag för att Fredriks brorsa har gift sig när han och hans sambo var till Kina och nu ska de ha en liten middag för de närmaste. Sen är det även trevligt att hälsa på familjen och speciellt mamma som har varit hemma nu i någon vecka med bruten arm. Det kommer bli mycket resor här i vår. Verkar som det blir två turer till upp till Stockholm och sen ska jag till Örebro på dop, tjoho första gången jag har fått en personlig inbjudan tror jag. Nej nu är det nog dags att ta sig ut i det halvfina vädret.

Trött

Nu har vi haft seminarier två dagar i rad och imorgon blir den tredje. Det är egentligen väldigt bra seminarier, bättre än de flesta vi har haft i tidigare kurser men det är lite tröttsamt när de är i slutet av dagen mellan 15 och 17. Vilket jag helt klart inte är ensam om att tycka, vi har varit väldigt få och de var väldigt många i gruppen innan. Fördelen är att jag har hunnit med ganska effektivt pluggande under de två timmarna. Faktiskt första gången som jag har suttit i biblioteket och pluggat. Det var det bästa stället när jag skulle sitta ensam och läsa och ville sitta lite bekvämt men det är ganska uttröttande att sitta och läsa två timmar i sträck. Idag under slutet av seminariet kändes det som om jag satt i en liten bubbla, huvudet var segt och tiden bara segade sig fram.

Imorgon är det dags för vårt första experiment i KvTillen. Det ska bli högst spännande att få komma igång på riktigt. Det var inte alltför lätt att få ihop en grupp tills imorgon men det gick i alla fall. Jag hoppas bara att vi får lite fler svar så att vi får ihop grupper tills nästa vecka för det vore himla skönt om vi kunde hålla vårt tidsschema så att vi har gått om tid för transkription och analys av resultaten.

Vi får se vad det blir av helgen. Jag ska vara med och tävla på Dömd på lördag och om vi hinner ska vi till Hjärta till hjärta och se om vi kan hitta en begagnad byrå som kan passa in i sovrummet. Tanken var att vi skulle gå på bio på fredag eller lördag kväll men det är så dåligt utbud så det är inte säkert att det blir av. Man vill ju inte slösa pengar på en film som man inte verkligen vill se.

Parhelg

Denna helg har tillbringats tillsammans med Fredriks gamla barndomskompis och hans flickvän. Vi har ägnat oss åt att äta god mat, spela tv-spel (eller för min del snarare titta på när andra spelar), promenera, prata, skratta och festa. Det har varit en härlig helg. Trots att vi har varit här i Linköping i vår egen längenhet känns det nästan som man har varit någon annan stans. Det har varit roligt att få umgås med folk som man inte brukar träffa så ofta och som dessutom var ett par. Förhoppningsvis blir det fler gånger för det är roligt när man hittar personer som båda två trivs väldigt bra med att umgås med. 

Två dagar, ett inlägg

Igår blev jag ett år äldre. Det känns bra. Dagen var väldigt skön då jag hade möjlighet att bara ta det lugnt och glömma plugget lite. Alla föreläsningar var inställda och jag kände att jag skulle hinna med det viktigaste idag så jag tog ledigt på min dag.

Dagen började med att jag blev bjuden på scones och te till frukost av Fredrik, mysigt! På förmiddagen tog jag mig en promenad och det var härligt varmt så jag klarade mig utan jacka. För att lyxa till det lite gick jag och köpte färskt bröd och lite godsaker att ha på till lunch. Under tiden jag hade varit ute och promenerat hade Fredrik satt igång med att baka en tårta som trots några missupfattningar av receptet blev riktigt mumsig. På kvällen åkte vi sedan in till stan och åt middag ute för första gången sedan Grekland i somras. En mysig italiensk restaurang där vi åt pizza och drack god italiensk öl.

Även idag blev inget av det jag hade planerat av. På förmiddagen skulle den nya festerikassören komma hit och jag skulle lämna över allt och visa bokföringsprogrammet, hon hade dock glömt bort det så istället blev det väntan och artikelläsande. Det var väldigt fint väder idag så efter lunchen tog jag mig ut på en skön promenad och när jag kom tillbaka satte jag mig på balkongen för första gången och läste lite i vetenskapsteoriboken. Jag kunde sitta i bara t-shirt och kjol, jag var till och med barbent och det var jättevarmt! Det är så underbart att ha en balkong. 

Eftersom vi ska ha gäster i helgen, en kompis till Fredrik och hans flickvän, så tog jag och städade hela lägenheten förutom köket, det får jag ta imorgon, helt själv. Förvånandsvärt nog gjorde jag det riktigt ordentligt också ingen fusk här inte!

Nu på kvällen hade vi vårt sista gyckel någonsin som KrogVet. Det var jätteroligt och det gick helt klart bra för oss, även om första låten gick lite knaggligt. Vi fick de bästa applåder jag någonsin tror att vi har fått. Det är lite sorgligt att det är slut på gycklandet nu, nu när vi är så inne i det och har några riktigt bra låtar. Men det är väl så, allting har ett slut och man får vara glad över det roliga som vi har haft. För roligt har vi verkligen haft! 


Min påsk

En liten del av min påsk som tog slut i tisdags.


image50

Mjöklpallen vår


image51

Vägen hemma, sedan i höstas benämd som Klodalsvägen


image52

Jag älskar rinnande vatten


image53

Sista vägbiten ner till vattnet


image54

Badet


image55

Den lilla isen sjöng vackert



image56

RSS 2.0