NolleP

Snart har två veckort nolleP passerat. Jag har nu gjort allt man kan göra, varit nolla, anordnat nolleP och varit fadder. Det är tur att nolleP har varit lite nerminskat i år för det har varit ganska mycket med de nya kurserna, kognitiva systems beteende i komplexa miljöer (biks) och gruppsykologi. Huvudföreläsaren i gruppsyken visade sig vara riktigt dålig men biksen känns lovande även om det är sjukt mkt att läsa till den kursen.

Förutom att vara fadder och plugga har jag hunnit med Svartan, en dags konstant festande. Vi började vid åtta på morgonen och jag gick hem från kravallen vid halv två på kvällen. En väldigt bisarr dag. Klart förvånande var det när jag vaknade upp dagen efter och mådde bra, bara lite sliten i kroppen.

Precis som alla andra så har jag dragit på mig en förkylning, attans irriterande, men ej särskilt oväntat. Stackars lillebror har varit förkyld i en hel vecka nu utan att det har blivit bättre, sån otur vill inte jag ha. Han borde ju få vara frisk på sin Nollesits, även om jag av egen erfarenhet vet att det går ändå.

En bokhylla har inhandlats till lägenheten och lite förändringar har skett i sovrummet. Lite mer inköp ska göras, bland annat gardiner och blommor. Troligtvis blir det en tur på lördag.

Första dagen tillbaka

Det gäller att göra sig hemmastadd när man har kommit tillbaka till Linköping och sin egna lägenhet. Gårdagen packade vi bara upp och lagade middag. Sedan gick vi till brorsan som är nybliven Linköpingsbo och tittade på hans lägenhet och såg på film. Det känns så roligt att han har kommit ner hit och jag hoppas verkligen att han kommer att trivas och att allt kommer att gå bra.

Lördagen började lugnt för mig då Fredrik var i väg till Campus en sväng, jag gjorde mig i ordning i lugn takt och planerade maten för den kommande veckan. Efter lunchen blev det mathandling och när jag kom hem satte jag igång med att baka morotsbröd. Det blev tre riktigt smarriga limpor! Till middag lagade vi lite god mat, kyckling marinerad i sweet chili, soya och citron och potatisskivor gjorda i ugnen med stekta champinjoner och yoghurtsås. För att få en extra trevlig kväll bakade jag en paj av äpplen som jag hade tagit med mig hemmifrån.



Snart tillbaka till verkligheten

Imorgon är det dags att åka tillbaka till Linköping, det är med delade känslor. Det hade varit skönt att få fortsätta att vara ledig men på samma gång ska det bli roligt att komma tillbaka och börja nya kurser och träffa alla igen. Ska vara fadder år, man vill ju testa på det så att man har gjort allt (blivit nollad, anordnat och varit fadder), så det blir nog två ganska fulltecknade veckor.

Det har varit mycket roligt den senaste tiden. Först var jag och Fredrik en vecka i Turkiet. Det var mycket varmt, runt 40 grader varje dag och nu är jag riktigt brun. Det var en härlig vecka, någa dagar på stranden, en dag på sjön och en till Pamukkale (vita berg).

Vi tog en sista minuten och hade turen att hamna på ett bra hotell, fast dit kom vi inte förrän två dagar efter att vi hade kommit fram. När vi skulle checka in sa hotellägaren att vårat rum och två till vara så stökiga att han inte kunde låta oss flytta in så vi blev ivägskjutsade till ett annat hotell. Det var ingen höjdar, högst upp, lågt i tak, toadörr som inte gick att stänga, ingen lampa på toan och jättevarmt! Dagen där efter blev vi som tur var ivägskjutsade till ett annat hotell, det var ett fint hotell och vi fick som kompensation ta del av deras all-inclusive, inte helt fel.

Tredje dagen som vi spenderade på en båt i Egeiska havet blev vi flyttade till hotellet som vi från början skulle bo på. Det var lite nervöst, med tanke på hur lång tid det hade tagit att få ordning på rummen visste vi inte vad det var för hotell vi skulle hamna på. Som tur var var det väldigt fräsht och trevligt.


       
      


Fjäder dagen spenderade vi på stranden i närheten av hotellet. Svetten rann av en när man låg i solen och det blev många bad.


      



Femte dagen blev den en lång bussresa till Pamukkale, "bommulsslottet", klippor som har blivit helt vita av det kalkrika vattnet som har flytit över dem. Det var en häftig upplevelse att få se, väldigt vacker på sina ställen. Dumma som vi människor är hade de dock för ett antal år sedan byggt stora hotellkomplex ovanför klipporna och släppt ut både poolvatten och avloppsvattnen vilket hade förstört dem en del. Nu är hotellen rivna och man arbetar hårt för att försöka återställa allt så att det blir som det har varit tidigare, men det lär nog ta tid. Vid Pamukkale låg även ruinerna av en antik stad som var intressanta att se.


                  


Sjätte och sjunde dagen begav vi oss till strandbiten som ligger mellan Marmaris och Icmeler. Dit tog vi oss med Dolmus (liten buss) för en billig penning och hittade en trevlig strandremsa där vi fick ligga nästan helt i fred, förutom på eftermiddagen då lite turkiska familjer dök upp för att bada och umgås.


      


Marmaris är kanske inte den roligaste staden jag har varit i, men efter några dagars runtvandrande då vi upptäckte mer och mer av staden kom jag att gilla den mer och mer, det gäller bara att hitta de rätta ställena. Bara genom att gå upp på en sidogata från huvudgatan hittade vi en mysig liten restaurang dit det i princip bara var turkar som gick.





Vi fick en riktigt härlig vecka, jag kunde koppla av totalt och jag och Fredrik fick mycket ensamtid tillsammans. Något som det har varit lite dåligt med under sommaren.

RSS 2.0