Veckoslut

En jobbvecka till ända. Det var väldigt intensivt men det gör att jag blir helt ledig imorgon vilket inte känns helt fel för tillfället. Jag skulle aldrig kunna göra det här regelbundet som tjejen som jag arbetade med gör, så trist och enformigt. Men det funkar ju när man gör det några dagar. Blir spännande att se vad jag får göra nästa vecka.

I helgen kommer Fredriks föräldrar hit på middag och ska få träffa mina för första gången. Det blir helt klart lite spännande. Imorgon ska jag och Fredrik bege oss till ett ställe som lagar himmelskt god vegetarisk mat och sedan ta med den till något mysigt ställe, får se vad vi kommer på.

Fullt ös medvetslös

Jag fick verkligen sätta igång ordentligt nu när jag började jobba. Igår blev det 12 timmar och idag 10. Igår var jag klar kl 23 och gick direkt och la mig, så jag är glad att jag idag hann klart lite tidigare och hann med lite fritid nu på kvällen. Jobbet är ganska trist och enformigt. Hålla i en handdator, skanna varor, skriva ner priset om de finns i handdatorn, annars tala in ean-koden och annan information i en diktafon och senare när man kommer hem skriva in den informationen på datorn. Det värsta var idag när vi gjorde mejeridelen, frysarna, frysskåpen och charkavdelningen, riktigt jävla kallt! Jag hade fleeströja och vanliga tröja under och frös om hela kroppen, till och med fötterna var iskalla. Men jag kammar in duktigt med pengar i alla fall, jag vet ju inte hur mycket jag får jobba resterande veckor.

Midsommarfirande

Midsommar firades hemma på Ålsta Gård. Vädret var hyffsat bra under dansen och lekarna och blev nästan perfekt lagom till att vi skulle äta middagen som vi kunde äta utomhus.

Det är inte många gånger som jag inte har firat midsommar hemma på tomten. På senare år har jag varit ansvarig för att binda en av stångens kransar, för som de sa "Tove du tar en krans för det är du så duktig på". Roligt att få beröm för något och jag måste ju hålla med, jag är ganska bra på det. Som vanligt hade jag bundit mig en egen krans att ha på huvudet, denna gång utan björklöv och lagom stor så att den inte hamnade runt halsen under danserna. För visst är jag med och dansar, tillskillnad från många andra, jag fick till och med Carl och grannpojken att vara med. Det var en hel del barnfamiljer med,  något som det inte har varit på ett tag men de börjar växa på sig nu, men föräldrarna är otroligt lata. Knappt någon är med och dansar och visar sina barn hur det går till. Istället sitter de på sina filtar med systemetpåsar och tar det lugnt. Så ska det inte vara på ett midsommarfirande tycker jag.

Det var roligt att Fredrik ville vara med och fira här ute, blev ju verkligen en "äkta" midsommar då. Kvällen spenderade vi tillsammans med grannfamiljen. Vi åt god grillad mat och jordgubbar och glass och spelade kubb, självklart vann tjejlaget!




Så här vacker var vår stång, sne och vind precis som den alltid är, den största av kransarna har jag gjort.




Min krans efter en eftermiddag i solen och några turer på marken under säckhoppningen.





Jag och Fredrik.

Barnsligheter

22 år gammal och drar sig inte för att vara barn i bland. Jag finner stort nöje i att få åka i båten på land, känna traktorångorna och gunga hit och dit när båtvagnen kör i gropar i vägen. Inte ska jag åka i bil efter heller när man kan få göra något så roligt. Att lägga i båten är ett nöje jag gärna är med på.

Att få studsa på en pilatesboll kom jag på var väldigt roligt för några dagar sedan. Upp och ner, upp och ner på övervåningens golv. Jag önskar att jag hade en sån där studsboll med "öron" som man kunde hålla i sig i och studsa runt utomhus med, jag saknar det.

På torsdag är det dags att hämta björkris till midsommarstången och jag missar det aldrig. Jag älskar att sitta bak på vagnen. På vägen dit är det skumpigt och obekvämt men på vägen hem får man ligga i en hög med härliga björkar. Förra året var det bara jag och min bror som åkte med, när vi var yngre var alla barn på gården med. Tråkigt säger jag, varför missa ett sådant nöje bara för att man har blivit lite äldre.


Upplärning

Då var man upplärd i prisjämförelse frukt och grönt och kött. Det var inte svårt alls, åkte runt i en massa butiker och kollade priserna på förbestämda varor. Om jag har riktig tur så ska jag inte behöva göra det alls, men det verkar vara svårt att hitta en annan person som kan göra det med så kort varsel. Nästa vecka kommer att bestå i att skanna in alla varor i den nya Coop Forumbutiken i Häggvik, ca 8000 varor trodde hon jag ska jobba med att det var. Hon är rädd att vi inte kommer att hinna med det på en vecka, speciellt inte om jag ska göra hennes andra jobb med prisjämförelse eftersom hon då får jobba ensam några timmar. Vi får se hur det går, jag kommer i alla fall att tjäna bra med pengar eftersom det kommer bli en del övertid :)

Intervjun avklarad

Och klart att det blev jobb! Först var det tänkt att jag skulle få börja utbildning v 27 men jag blev senare erbjuden jobb nästa vecka. Så imorgon ska jag möta upp hon jag ska jobba istället för och åka in till kontoret för att skriva på kontraktet och sedan blir det upplärning, prisjämförelse i matbutiker är det jag ska få göra. Det känns skoj att få sätta igång, Carl har gjort samma jobb förut och sa att det är ett ganska lätt jobb, så det ska inte bli några problem. Då blir det i alla fall lite pengar nu i sommar vilket känns väldigt skönt.

Intervju

Dags för intervju på Carls jobb, Storesupport. Lite nervöst men jag tror inte att det ska vara några problem alls egentligen. Mest jobbigt är nästan att ta sig dit eftersom jag inte har kört dit tidigare :)

Meooweeowee

Jag är uttråkad. Ensam är jag, inget att se på tv, inget att göra, inte trött nog att sova. Blä.

Åland...

...men ändå inte. Man kan ju knappast säga att man har varit till Åland när man bara har tillbringat två timmar i en Ålänsk hamn, sovandes.

Det var en mysig resa tillsammans med Fredrik, det var många, många år sedan jag senast var på kryssning, så det var nästan lite nytt för mig. Det är spännande vilken blandning av folk det är, unga, gamla, barnfamiljer, par singlar. Mycket folk man kan titta på och inom sig skratta åt. Alla samlas på en båt och bor i små mörka hytter, ja inte alla men de flesta. Ett billigt nöje som har något för alla. Det var roligt att få komma bort och få umgås utan en massa måsten som hängde över en. Få vara tillsammans bara han och jag.

Det kommer att bli konstigt att gå från att bo tillsammans till att bara ses några gånger i veckan, det kommer att kännas tomt. Och det känns konstigt att gå från att dela 80 kvm ,med en person, och bli förpassad till ett rum på kanske 12 kvm utan den bestämmanderätt som man har vant sig vid att ha och den möjligheten till privatliv som man har haft. Jag bodde ju till och med mer avskilt när jag bodde hemma förut då jag hade ett större rum i andra delen av huset, långt ifrån föräldrarna och utan risk att störa.


Härlig avslutning

Sista hela dagen i Linköping innan sommarlovet hemhemma blev helt perfekt. På förmiddagen begav jag mig iväg till Bergsslussar och Roxen tillsammans med några ur klassen. Det var varmt och härligt men lite blåsigt. De nio kilometerna gick fort och lätt, förutom den sista biten som var en uppförsbacke. Fuktig över hela kroppen tog vi oss ner till stranden och hoppade i det förvånandsvärt varma vattnet. Dagen bestod i bad, sol, glass och skratt. Det var härligt att träffas en sista gång innan sommaren och få göra det någon annan stans än på campus.

Vid halv sju var jag tillbaka igen och tog mig en dush och åt en matlåda. Vid åtta kom kvtillgruppen (och Fredrik) och vi hade en trevlig avslutning med whisky och cola och irish coffe. Det blev inte mycket till sömn för mig eftersom de gick hem vid halv två och jag hade svårt att somna, men det var det helt klart värt.









Sista helgen

Då var rapporten färdig och kompletterat, de som bedömde det tyckte att den var bra och välgenomarbetad.. De som skötte presentationerna av vår rapport gjorde ett kanonjobb. Att få festa tillsammans med klassen en sista gång innan sommaren var kul. Nu är det snart dags för hemfärd. Halva lägenheten har jag städat och snart är det dags att börja packa så att jag får med mig allt viktigt hem, och lite oviktigt.

Idag och imorgon är jag ensam hemma. Jag vet inte riktigt vad jag ska roa mig med idag förutom att städa och en långpromenad men det löser sig nog. Imorgon däremot blir det bad i berg och på kvällen avslutning med kvtillgruppen hemma hos mig. Det ser jag fram emot, första badet i år.

På måndag bär det av hemhem. Än har jag inte fått något jobb så vi får se vad jag ska roa mig med i sommar. Måste hitta på något att göra, det funkar inte riktigt att göra ingenting, då kommer jag bli knäpp. 

Hopp och studs

Jag studsar runt här hemma som en jag vet inte vad. Det går inte att gå normalt för tillfället. Varför? Kanske för att det står 6 ljumna blåbärsmuffins gjorda på blåbär från förra sommaren i köket, kanske för att vädret har varit underbart flera dagar i rad, kanske för att presentationerna är imorgon, kanske för att vi snart är helt klara, kanske för att Fredrik kommer hem från jobbet snart. Spelar ingen roll, så länge man får vara glad!

Helgen

I torsdags kväll kl 00.05 skickades rapporten in efter en lång och slitig dag som började kl 10 på morgonen. Efter att vi hade tryckt på skicka och skrivit ut kopior åt oss själva gick vi ut till fruktträdgården på campus och drag mousserande vin hur muggarna från handikapptoaletten.

I fredags blev det gratis mat och festande. Det var en alldeles underbar sommarkväll och natt. Mycket härlig sol, lek i lekpark, allvarliga samtal på en skolgård och en kort tur till kravallen som avslutade med ännu ett allvarligt samtal i den ljusa morgonen.

Dagen där på kändes som en riktig befrielse eftersom jag för första gången på två veckor själv kunde bestämma när jag skulle gå upp och inte var tvungen att åka till campus på hela dagen för att sitta i en instängd pul. Det blev en sen frukost och sedan minigolf och glass i valla. Kvällen spenderades ensam med en film sorglig kärleksfilm och en halv skräckfilm innan jag fick sällskap och kunde lägga mig.

Idag var jag dock tvungen att ta mig en kortis till campus för att korrläsa sammanfattningen till rapporten som skulle in idag. Lite solande hann jag med ute på skåland och sedan en promenad med Fredrik. Vad jag längtar hemhem nu när det är så varmt och skönt, jag vill bara bada och sola, men det är bara ungefär en vecka kvar innan det bär av hemhem.

RSS 2.0