Torsdag

Det är något som gnager inom mig, kliar och bråkar. Jag vet inte vad jag ska göra.

Idag åker jag hemhem för att fira mamma. Kanske kan slippa tänka då.

Suck

Jag är jättehungrig. Hade gjort en jättefin vegetarisk lasagn och ställt in den i ugnen. Ser att det står på receptet att den ska stå i nedre delen av ugnen så jag tar ut lasagnen och flyttar ner gallret. Eftersom jag alldeles precis hade ställt in lasagnen tyckte jag att jag kunde ta i den utan grytlappar, ack så fel jag hade. Så den hamnade upp och ner på köksmattan. Eftersom jag knappast blev mättare av att lägga den på mattan var det bara att snabbt ösa i den i formen igen och hoppas på att mattan inte var allt för skitig så att den faktiskt går att äta. Åååh, vad jag hade sett fram emot den där lasagnen, jävla klantarschle.

Nya kurser

Nu är de två tentorna äntligen avklarade. Tycker att jag borde få godkänt på båda, skrev ändå så pass mycket. En riktig lättnad. Hade ganska stor ångest över gruppsyktentan som jag skrev idag eftersom motivationen till att plugga var ungefär noll efter att ha skrivit biks tentan. Men lite lyckades jag plugga och det kan nog ha räckt.

Det blev dock ingen vila eftersom kursen Lokalisering, terminologi och översättning satte igång på eftermiddagen. Så timmarna mellan tentan och föreläsningen blev det artikelläsande för att komma igång med den rejäla bunt som vi har att ta oss igenom. Ser verkligen fram emot den här kursen, föreläsaren är klockren och det ska bli roligt att få gå en kurs som är lite annorlunda.

Trots att det nu faktiskt finns saker för mig att göra så tar jag mig en ledig kväll. Svängde ihop en kaka av det som fanns tillgängligt. Egentligen var det ett muffinsrecept, och sedan fattades några igeredienser så jag ändrade om lite och när jag kom på att jag inte hade mer än 4 formar så fick det bli en kaka av det hela istället. Tror nog att det blir bra när den är färdig, är ju goda ingredienser i. Sedan blir det nog lite tv och stickning.

Imorgon är det sektionens höstmöte och senare på kvällen höstsittning med tema "Bad taste". Har lite idéer men har inte bestämt mig helt ännu. Kanske får ta och prova lite ikväll för att se vad som blir bäst. Temasittningar brukar kunna bli roliga men det här temat känns lite så hett.

Opigg

Just nu känner jag mig inte pigg. Jag klev upp kl 7 för att kunna börja plugga på campus kl 8, alldeles för tidigt för mig egentligen. Men jag fick i alla fall en del gjort vilket kändes bra eftersom hela eftermiddagen gick åt till att skriva sammanfattningen av gruppdagboken. Jag har två tentor framför mig nu, en på onsdag och en om exakt en vecka. Jag har varit duktig och suttit på biblioteket inne i stan och pluggat i helgen men jag vet inte om det är tillräckligt det jag kan. Den andra tentan har jag inte pluggat något till alls och kommer inte att göra det förrän tidigast på onsdag. För att göra allt lite lättare så har jag blivit förkyld, perfekt timing. Det gäller verkligen att jag går och lägger mig i tid så att jag orkar med alla tidiga mornar den här veckan. Som det känns nu blir det ingen träning imorgon och det är inte roligt, nu när jag har kommit igång vill jag inte behöva ta en paus bara för en jäkla förkylning.

Lite duktig

Åh vad jag mår bra nu. Känns som om jag har varit riktigt duktig. Var uppe tidigt imorse eftersom det var redovisningar i gruppsyken kl 8. Från 10 till 17.30 har jag suttit på campus och pluggat inför bikstentan. Sen blev det en tur till simhallen med Lotta, 45 minuters simmning. Hemma var jag inte förrän 19.45 och då var det bara att slänga ihop maten, tomatsås med chili och oliver.

Det känns bra att ha fått så mycket nyttigt gjort och så ska det fortsätta. Inte för att jag har hållit på så länge men jag har i alla fall lyckats ta mig iväg och gymma två gånger i veckan vilket helt klart få mig att må bra. Mellan träningarna har de även blivit långpromenader och lite simmning, så kroppen får hålla igång på lite andra sätt också.

Den mänskliga faktorn...?

Rubriken är namnet på det seminarium vid Chalmers som jag var på igår. Syftet med seminariet var att lyfta fram aktuell forskning inom människa-maskin interaktion.

Vi var fyra tjejer ifrån klassen som tog bilen ner till Göteborg. Klockan sex på morgonen bar det av för att hinna till registreringen som var vid halv tio. Med fyra tjejer i bilen kan resan inte bli annat än bra, och trots dålig vägbeskrivning från eniro lyckades vi ta oss genom Göteborg till Chalmers. Vi var inte de enda kogvetarna från Linköping där utan även några fyror och mastersstudenter. Förmiddagen var lång utan pauser mellan talarna och pga den tidiga morgonen hade jag stora problem med att hålla ögonen öppna. Otroligt nog lyssnade jag ändå bättre än vad jag brukar göra på de flesta föreläsningar som är betydligt kortare. Det berodde mycket på att de flesta talarna var duktiga och de talade om varierande ämnen.

Hela seminariet var gratis vilket gjorde att man inte hade så höga förväntningar på maten som det skulle bjudas på men den var riktigt bra. En buffé bestående av mest vegetariska rätter och senare under dagen bjöds vi även på äppelkaka och frukt till fika och det hela avslutades med mingel med dryck och diverse tilltugg, så vi behövde inte gå hungriga. De måste ha haft bra sponsorer.

Under eftermiddagen var det en paus inlagd vilket gjorde det lite lättare att hålla sig pigg och vaken men jag var fortfarande riktigt trött. Även nu var det mycket intressant att lyssna på. Vi märkte att vi faktiskt har lärt oss en hel del under Biksen för mycket som de pratade om har vi tidigare tagit upp under Biksen och det var aldrig svårt att hänga med.

Vid sextiden begav vi oss hemåt och i Borås stannade vi och åt middag. När vi kom hem vid halv elvatiden var jag riktigt trött och det var såå skönt att få lägga sig i sängen och sova.


Känslor/minnen

Det är lite otroligt vad några enstaka ljud kan framkalla för känslor.

Jag sitter framför datorn när signaturmelodin för Seinfeld går igång. Helt plötsligt är jag tillbaka hemhemma, det är kväll/natt och jag är ensam uppe. Jag väntar på att jobbet ska börja och ser på tv för att fördriva tiden. Det är nästan så att jag kan känna smaken av smörgåsen som jag alltid åt innan jag åkte iväg. Jag känner mig trött och det är en speciell känsla i kroppen som jag bara hade då, iväntan på jobbet.

Att den korta lilla musiksnutten kan framkalla så mycket är fascinerande, det är ändå över 2 år sedan. Den tiden jag levde ett helt annat liv, med ett totalt omvänt dygn.

Lite stel

Nu har jag gjort mitt första pass på gymmet och det gick riktigt bra måste jag säga. Tog en och en halv timme men kändes inte alls som så lång tid vilket helt klart är positivt. Lite stel är jag idag men det ska man ju vara. Idag blev det en promenad för att få röra på kroppen på lite annat sätt och imorgon blir det nog lite simning.


RSS 2.0