Svartan

Gårdagen började med grötfrukost kl 8 på morgonen tillsammans med festeri och fadder i ifrån mitt år. Vid 9 var det sillfrukost tillsammans med alla pateter (gamla festerister och fadderister) och spritrunda i Vallaskogen. Dagen avslutades med Utediscot. En galen dag helt enkelt. Jag hade det jätteroligt men det är nog tur att svartan bara är en gång om året.

Idag har jag bara tagit det lungt, trots allt i går så har jag mått ganska bra. Den obligatoriska förkylningen verkar ha hoppat på mig nu, det kände jag redan igårkväll men det är väl bara att acceptera och härda ut. Känns lite synd för träningen bara, jag som har kommit igång så bra. På eftermiddagen fick jag besök av Mimi och Lotta som hade med sig fika. Det blev lite trevligt prat och sen en gemensam mathandling på Willys. Alldeles lagoma aktiviteter dagen efter svartan.


Kattägare!

Jag har en liten kattkille som promenerar runt i mitt hem och undersöker varje liten vrå. Just nu ligger han på mitt skrivbord och gosar med mig. Vilken underbart fin katt jag har fått tag på! Det var den första katten på hemmet som jag gick in för att hälsa på och jag fastnade direkt. Han var så kelig och go och kelade bara med mig. Resan i bilen mellan Norrköping och Linköping tyckte han nog inte var så rolig för han jamade en hel del. Här verkar han dock ha funnit sig på direkten, för han har inte varit nå rädd eller blyg, bara nyfiken och gosig.


             

Min alldeles egna Saltis!

Bröllop

Igår var jag bjuden på min kusin Alexanders bröllop som hölls ute på landet mellan Allingsås och Borås. Dagen började kanske inte så jättebra för mig och min bror. Precis när vi hade kört ut på motorvägen kom jag på att jag hade glömt plånboken och lite senare att även kameran och örhängena hade fått stanna hemma. Strax innan vi hade kommit till Jönköping kom Carl på att han hade glömt sin skjorta så det var bara att åka in i Jönköping för att inhandla en ny. Det var tur att vi hade tagit i ordentligt när vi bestämde hur lång tid innan som vi skulle åka.

Eftersom Alexander är halvitalienare och han gifte sig med en koreansk tjej så var det en stor blandning av nationaliteter ibland gästerna. Fyra olika språk kunde höras under kvällen, svenska, engelska koreanska och italienska. Det var en fin cermoni nere vid en sjö och vädrets makter var med oss och lagom till att brudparet tågade upp till huset, där en skål och senare mingel skulle hållas, lyste solen på oss och glittrade vacker till brudens klänning och i såpbubblorna som blåstes.

Ett härligt inslag under kvällen var när en av italienarna satte sig vid pianot och spelade istället för datorn till dansen. Det roligaste var när han spelade italienska låtar och flera av italienarna klämde i och sjöng och när vi fick lära oss att dansa till Tarantella.

En kjol

Hon kan inte bara baka, hon kan sy också!

        



Knåpade ihop den här igårkväll av lite överblivet tyg. Jag har aldrig sytt ett klädesplagg förut så jag känner mig riktigt nöjd.

Sol och bakande

Husmors-Tove som har varit igång hela sommaren har inte lagt av ännu. Under sommaren hann jag med att göra en sats fläder- och jordgubbssaft, två satser med rödvinbärssaft, en sats krusbärssaft, lite svartvinbärssylt, lite blåbärssylt, plocka ganska mycket svamp och baka en hel del.




Idag bakades det pitabröd. Det blev mycket mer lyckat än vad jag kunde tänka mig, de var väldigt goda och det blev automatiskt ett stort hålrum i dem. Receptet som jag hittade här var väldigt enkelt dessutom.

Förutom att baka har jag passat på att njuta av min uteplats i den varma härliga solen. Är det bara fint väder kommer jag att spendera mycket tid här när jag är hemma.


       

Träningen

Under sommaren så har jag lagt träningen helt på hyllan. Som vanligt var min tanke när sommaren började att jag skulle försöka vara aktiv men det la jag ner ganska fort. Rört på mig har jag helt klart gjort, jag målade ju ändå ett helt hus själv, men ingen "riktigt träning" blev det av.

Det har dock medfört att jag byggde upp ett stort sug efter att träna och lovade mig själv att nu den första tiden som jag är Linköping och bara är ledig så jag jag träna för fullt, vilket för mig innebär varannan dag. Det har jag också lyckats med sen i torsdags då jag kom ner. Idag var faktiskt den dag som det kändes tyngst på gymmet, det kändes att musklerna har fått jobba mer än vad de är vana vid. Men det är bara skönt. 

Det har blåst förfärligt mycket de senaste dagarna vilket inte är roligt när man ska ta sig fram på cykeln, men jag känner mig stolt över mig själv när jag idag på väg hem från träningen trampade i hårdare när vinden blåste i mer istället för att slå av på takten. 

När jag kom hem från träningen var jag inte så sugen på att laga någon mat men eftersom jag har bestämt mig för att inte vara lat så svängde jag ihop lite kyckling med pasta. Det fick bli ett hopkok av det jag hade hemma eftersom jag inte hade de ingredienser som krävdes för receptet jag från början hade tänkt följa. Det bidde gott i alla fall.



Middag med brorsan

Idag kom brorsan över på middag. Eftersom jag har plockat ganska mycket kantareller i sommar var jag tvungen att testa och göra en kantarellpaj. Det var ett väldigt lyckat test, mycket mumsigt blev det! Till efterrätt hade jag gjort en kladdkaka. Det blev inte så långt besök men vi han prata lite och så fick han se hur lägenheten har blivit nu när det är lite mer ordning här.

Dagen har ägnats åt bakande. Förutom kladdkakan så gjorde jag matbröd, havrebröd i långpanna. Har aldrig gjort det förut men det kan nog bli gott. Jag hann även med en tur till campus, skulle låsa upp sektionsrummet och passade på att äta lunch med Lotta. Nu är det verkligen fullt med folk ute på corson, som alltid när terminen börjar. En massa förvirrade nollor. Det är första året som jag inte är involverad i nollningen på något sätt, det känns lite konstigt men det är väldigt skönt att få vara ledig.

Små saker

Ibland krävs det inte så många ord för att man ska känna sig glad. Två gånger idag har jag fått höra och läst s aker som har gjort mig på glatt humör. Tack Linnéa för din kommentar, någon att promenera eller prata med är aldrig fel :)

Idag fick jag äntligen låset bytt så nu har jag fått undan lite mer saker ifrån lägenheten och det är lättare att ta sig runt här, nu har jag faktiskt en fri gång mellan alla rum.

Verkligheten har satte igång lite när det första styrelsemötet hölls idag. Glömde bort att jag skulle fixa lite underskrifter till protokollen som jag hade skrivit ut men får väl skylla på att ledigheten har gjort min hjärna lite förslappad. Sen har jag även hunnit med min första träning på gymmet. Det var riktigt skönt att få komma igång och gick lättare än jag trodde att det skulle göra. Däremot gick det inte lika lätt när jag skulle cykla till mötet, känns som om det nästan bara var uppför och benen var möra efter träningen.

Imorgon ska jag unna mig en riktig lyxfrukost. Det blir scones, fikonmarmelad, ost och te i min fina tekanna. Det tror jag blir en bra start på lördagen.




Singel

Det kommer att bli en annorlunda höst, bland annat för att jag nu är singel. Det var ett enhälligt beslut och det är ett bra beslut, men det känns lite tråkigt. Vi har ändå varit tillsammans i nästan tre år. Det jag är mest rädd för är nog att bli ensam, för har man en partner så har man i alla fall honom om vännerna inte finns.

Fast egentligen tror jag att det kommer att gå bra, det ligger bara på mig att vara lite aktiv och söka kontakt om det inte är någon som söker mig. En liten katt kommer att införskaffas, det hade jag iof gjor vare sig jag var singel eller inte för det har jag alltid velat ha. Så snart jag har varit på min kusins bröllop nästa helg så blir det till att ge sig ut på kattjakt. Det kommer att bli mysigt att få lite sällskap i lägenheten för det blir lite konstigt att bo själv.

Nyinflyttad

Vilka fulltecknade dagar det har varit! Förra veckan var det jämtlandsresan som var väldigt härlig och välbehövlig, sedan hade vi besök hemhemma av moster och morbror under helgen och på måndagen skedde min flytt.

Jag kan säga att jag har varit helt slut varje kväll den här veckan. Att flytta tar på krafterna och ska man dessutom måla om i sin gamla lägenhet och städa ur den så har man inte så mycket kvar sedan. I går var det en kille som hörde av sig och sa att han ville hyra vår lägenhet och göra det så fort som möjligt, eftersom vi inte vill betala dubbel hyra i september så gick vi med på att lämna över lägenheten på fredag så länge vi inte behöver städa allt. Målat om har vi gjort eftersom det var nån fettfläck i sovrummet och lite fult i köket som vi hade fått betala för om vi inte ville fixa det själva. Jag vet inte vad exakt det skulle ha kostat oss men det blev säkerligen billigare att fixa det själva. Så idag ägnade vi dagen åt att måla och imorgon är det bara tejpen som ska tas bort och alla rum städas förutom vardagsrummet som jag gjorde idag.

Jag känner mig i alla fall väldigt nöjd med min lägenhet, den var faktiskt bättre än jag mindes det. Det är riktigt mysigt att ha en egen liten uteplats. Nu hoppas jag bara på lite fint väder och några lugna dagar så jag får chans att använda den. Jag har inte hunnit få helt ordning inne i lägenheten men det är på väg, så fort jag får en nyckel som inte bara passar till lägenheten så åker en hel del saker upp i förrådet. Förutom att jag inte kan komma in i förrådet så har jag heller inte tillgång till soprummet, tvättstugan och det viktigaste av allt, porten. Att jag inte kom in genom porten visste jag inte så idag när jag kom hem efter att ha skjutsat hem Fredrik fick jag gå över till grannens uteplats och be dem släppa in mig. Jag hoppas starkt att låssmeden snart kommer hit och byter låste så att jag kan få nycklar som öppnar lite fler dörrar.

För att avsluta denna ganska långa skulle jag ha visat var min fot hamnade idag men mobilkameran fungerar inte som jag vill, bilderna sparas inte automatiskt. Ibland går det lite fort och när man inte tänker på att färgburken står precis, precis brevid stolen så kan olyckor hända när man kliver ner. Jag satte foten rakt ner i burken med grön färg... Så min fot och sandal var helt grön. Nu har jag en sandal med en tuch av grönt.


RSS 2.0