Födelsedagsfest

Ikväll är det földelsedagsfest med cocktailtema som gäller. En ny läcker ögonskugga har inhandlats och smetats på, slangen på cykeln har bytts (fick ett nytt hål bara några dagar efter den senaste lagningen) och kläderna för kvällen är bestämda. Nu är det bara lite mat i magen som krävs för att jag ska vara redo. Det ska bli riktigt skoj, mycket roligt att de slog sig samman och gör något tillsammans för att fira sina födelsedagar.

Mycket

Just nu är det ganska mycket att göra. Inte så mycket att jag inte hinner med men så mycket att jag känner att det är svårt att veta vad jag ska göra och känna lust för att ta tag i något. Det är två rapporter som ska skrivas, den enda tillsammans med en kompis och den andra ensam. Det som är skönt är att ingen av rapporterna ska vara särskilt långa men det är lite otydligt hur de båda verkligen ska se ut. Utöver det är det en stor seminarieuppgift som ska vara klar tills nästa vecka. Jag har planerat att bli klar med ena halvan den här veckan, men det är inte lätt. Det är så luddigt och dåligt med information. Att det är flera olika saker som ska göras gör att jag känner mig lite splittrad, vet inte riktigt var jag ska börja. Jag har heller ingen större lust till att ta tag i något heller, även om jag gör det. Det är väl tur att man har den där ligga gubben i bakhuvudet som säger åt en att man faktiskt måste göra saker även om det känns tråkigt och jobbigt ibland.

Semlor



En sådan här goding intogs igår. Har gjort både bullen och mandelmassa själv. Första gången jag testade att göra mandelmassa och det var förvånandsvärt enkelt. Bara mixa socker och mandel ordentligt och sedan ha på lite vatten, blir riktigt gott.


Romme

Vilken härlig dag vi hade igår! Klockan halv fem på söndagsmorgonen ringde klockan. Vi åt frukost och fixade matsäcken och sedan begav vi oss in mot resecentrum där bussen skulle hämta upp oss. Det var en perfekt morgon för att ge sig iväg på eftersom det hade snöat under natten. Linköping var insvept i ett vitt, underbart täcke. Bussturen som var ganska trevlig i sig tog fyra timmar och vid tio var vi framme i Romme. Efter snabbt ombyte och uthämtning av skidor och snowbord för de som skulle hyra bar det upp i backen.

Det var riktigt härligt att stå på ett par skidor igen. Det blev inte så många åk för mig eftersom jag lekte skidlärare åt Fredrik men jag känner mig nöjd med det jag fick åka. Var ändå lite roligt att hjälpa till. Fredrik fick kämpa en hel del, men han gjorde framsteg och när han höll sig till grön backe och slapp andra som störde så gick det riktigt bra för att vara första gången.

Vädret var kanske inte som jag hade hoppats, under hela förmiddagen snöade det (vilket jag gillar) och det var grå himmel hela dan, men det var roligt att det var så mycket snö, både i backen och på träden. Snötäckta landskap är förfärligt vackra.

Fyra gick bussen hem igen och då var vi alla lite möra i kroppen efter dagens åkning. När vi väl var hemma igen var jag dundertrött. Det blev en tidigt sänggång och när vi släckte tjugo över tio somnade jag direkt.
















Träning och hål

Att träna när man har träningsvärk är inte alltid en bra idé. Jag var på Bodypump för första gången i måndags med en kompis. Det resulterade i lite träningsverk som höll i sig till onsdagen. Men eftersom jag hade bestämt mig för att träna på gymmet så åkte jag iväg och tränade. Det gick bra, var ingen större vara med musklerna. Däremot tyckte de inte att det var lika roligt några timmar senare. När kvällen närmade sig blev de lite stelare och lite ömmare. Jag har lite träningsvärk idag med men inte lika farligt som igår, som tur är.

Något som är riktigt irriterande är att jag har punka på cykeln. Min fina cykel har fått punka för första gången på sex och ett halvt år. Helt platt var däcket när jag kom ut i morse. Jag vet inte hur jag ska fixa det, har aldrig bytt däck och det är ju inte världens lättaste cykel att byta däck på har jag förstått eftersom det är en massa växlar och skit ivägen. Morr säger jag bara, morr!

Läääsa

Efter att några veckor av de nya kurserna har passerat är de inte längre nya. Det hela börjar kännas bekant och ganska bekvämt. Risk- och olycksanalysen är inte svår att ta till sig och helt klart en väldigt intressant kurs även om det känns som att det ännu inte har varit tillräckligt mycket verklighetsanknytning. Vi vill ju veta hur det faktiskt går till ute på kärnkraftsverken och fabrikerna när en olycka ska utredas och inte hur forskarna tycker att det ska gå till.

Kommunikationsanalysen är också lätt att ta till sig, man känner igen det som diskuteras i boken, inte så konstigt eftersom vi lägger ner väldigt mycket tid på att just kommunicera. Nu är alla teorierna inte heltäckande och kanske inte helt genomtänkta men i alla fall försök till att bena ut hur vi lyckas med att kommunicera med varandra. 

Det känns att det är läskurser som jag har just nu. Jag börjar bli lite trött på att läsa, speciellt kommanalysen. Det är ju samma bok med samma författare som läses till varje seminarium. Eftersom seminarierna ligger ganska tätt blir det läsande i den boken i princip varje dag. Nu har jag som tur är bara två kapitel kvar i boken men sen ska vi välja ut någon del som vi ska fördjupa oss i och skriva en 10 sidig rapport om. Jag har ingen aning om vad jag ska välja, och ingen aning om var jag ska hitta en sekvens med tal som är tillräckligt och lång och intressant för att kunna användas för analys i rapporten. Nu är det nån vecka kvar innan jag måste ta tag i det så jag tänker låta det vara, när boken är utläst får jag lov att ta ett beslut.

Det är tur att det är så varierande det vi läser i risken. Det är bara artiklar så man behöver inte dras med samma författare och får lite nya åsikter och teorier. Det gör läsandet lite lättare och roligare.




Pussel pyssel

Det är mysigt att sitta och pussla och därför köpte jag ett begagnat pussel förra veckan. Kanske en liten chansning att köpa ett begagnat, men skulle nån bit fattas så kostade det bara 20 kr. Det tar lite tid att lägga pussel, i alla fall om man som jag gör lite i taget och inte sitter flera timmar i sträck. Vårt köksbord har varit täckt av pusslet sedan i lördags och det lär ligga kvar där ett tag till. Det är ju trevligt att ha det så nära och lättillgängligt men det blir lite krångligare när man ska äta vid köksbordet, som vi normalt brukar göra. Man blir lite rädd att man ska förstöra det eller röra till bitarna som ligger lite halft sorterade när man brer ut morgontidningen över halva bordet vid frukosten.





Förändring förnöjer

I fredags blev det en ny kortare frisyr. Först hade jag bara tänkt fräsha upp min dåvarande frisyr men under lunchen kom jag fram till att jag vill ha förändring och bad om en kort tuff frisyr. Jag känner mig jättenöjd, helt klart roligt att testa att ha det lite kortare. Det var lite jobbigt när vi var till Norrköping igår och mössan åkte av och på eftersom håret då gärna ställde sig åt alla möjliga håll och jag såg ganska rolig ut i håret när jag vaknade i går och idag. Men det är sånt som man får tåla.










Helgen har gått så fort. I går var jag och Fredrik till Norrköping. Vi kikade lite i affärer, men shoppade inget, tog en fika och åt en god pizza. Idag spenderade jag förmiddagen i sektionsrummet och rensade i arkivskåpet och sedan var det lunch och mathandling och lite pluggande. Just nu längtar jag som en galning till nästa söndag då ett gäng ska åka till Romme över dagen och åka skidor. Det var flera år sedan sist så det ska bli riktigt, riktigt roligt. Sen ska jag försöka lära Fredrik att åka skidor också, får se hur det går. Vet inte riktigt hur bra lärare jag är när det gäller sådant.

Trötter

Just nu hade det varit väldigt skönt att krypa ner i sängen, under täcket. Läsa något bra eller titta på något underhållande en stund och sedan få somna. Jag känner mig riktigt trött, känns som om jag har varit det hela dan. Ville inte kliva upp sängen i morse trots att klockan var nio när den ringde. Förmiddagen spenderades på gymmet och det gjorde mig inte piggare, jo kanske i huvudet men knappast i kroppen. Sen blev det inte middag förrän halv åtta eftersom jag och några kompisar var till Hjärta till Hjärta (second hand). Varmt och mjukt vill jag ha det, men Fredrik skulle nog undra om han kom hem från jobbet och jag låg i sängen och halvsov.

Middag och annat kul

Nu har jag haft två riktigt roliga kvällar i rad. I torsdags var det kravall som tack vare härliga vänner blev riktigt lyckad och igår var det parmiddag. Jag hade det jätteroligt och jag tror nog att även de andra hade det. God mat lyckades jag laga. Bruschetta till förrätt, parmesanfylld kycklingfilé med kronärtsskockor och pasta till varmrätt och tiramisu med Baileys till efterrätt. Tiramisu har jag bara ätit en gång förut och aldrig lagat det själv så det var roligt att testa att göra och att det blev så lyckat.





Det togs väldigt många bilder, lite drygt 100. Med tanke på hur sent vi började fota så är det inte så konstigt att majoriteten av bilderna var lite suddiga. Förutom att vinna när vi spelade kort, pratade jag en hel del jakt, mycket roligt att hitta någon med samma intresse.

Ikväll blir det lugnt, efter att ha sovit väldigt lite de två senaste nätterna så tror jag att jag kommer att behöva det. Film och något gott att knapra på passar mig perfekt.

RSS 2.0