Billigt värre

Om man är lite tålmodig så kan man ibland ha lite tur. Jag och Fredrik var en sväng till IKEA och IKANO-huset för att köpa en skrivbordsstol till honom och kika lite i affärer. Jag hade inte tänkt att köpa något fast det fanns en del fint som lockade men det var en butik som jag bara var tvungen att kolla. Det är nämligen så att jag innan jul hittade en tröja som jag blev förtjust i, en längre ljusblå kofta. Det vara bara det att den var lite för dyr för att jag skulle vilja lägga pengar på den, 500 kr. Så sen jag såg den har jag hållt lite koll när jag har varit i närheten av affären som säljer den för att se om den skulle komma på rea. Idag så fanns den på rea, 50 % till och med. När jag provade den visade det sig att den hade ett litet hål uppe vid kragen men det tänkte jag att jag kunde fixa enkelt så jag visade hålet för kassörskan och fick tröjan för 70 % istället. Inte helt fel.


Curly




Lockigt värre blev det till sittningen. Plockade fram locktången och lekte lite, tog lite tid men blev ganska nöjd, det var roligt att testa något nytt. La sig dock lite under kvällen eftersom jag inte hade i något mer än mousse. Sittningen blev lyckad och visst blev det lite mellanfest i Tessans bil. Huvudrätten var väldigt god men det dröjde innan den kom så man hann bli väldigt hungrig och de var lite snåla med mängden mat. Det är underligt hur lätt det är att tappa bort och inte se folk på ett så litet ställe som Flamman, men det gör ju det hela lite mer spännande, eller nåt.

Sittning

Yes, imorgon är det dags för sittning, och inte vilken sittning som helst utan patetsittning. Gamla kogvetfesterister och fadderister, blir nästan 50 st vilket är galet många. Kommer bli så skoj. Få klä sig fint, äta (förhoppningsvis) god mat och umgås och festa tillsammans med härliga människor. Förra året, när vi anordnade sittningen, hade vi världens bästa mellanfest i en bil, sjukt roligt och trångt. Jag är otroligt glad över att jag fick chansen att vara med i festeriet, hade ett väldigt händelsefyllt och roligt år som festerist. Vi fick slita en del, men hade det väldigt roligt tillsammans även när vi jobbade. Det är roligt att få bära med sig den erfarenheten och de minnena.

Träningskrångel

Det är någon som försöker reta mig när jag tränar. Igår var jag och Fredrik på aqua water bike och när jag höll på med en av övningarna där man ska hoppa jämfota över cykeln samtidigt som man håller i den med båda händerna, så lossnade spännet där bak på bikinin. Panik! Var precis där ett gäng gubbar satt och tittade, men som tur var hann brösten inte hoppa ur. Efter en del krånglande fick jag i alla fall ihop spännet igen och kunde fortsätta träningen utan några fler missöden. Förutom att jag var nervös för att brösten skulle hoppa ur när spännet lossnade så var jag rädd att Fredriks nyckel skulle försvinna. Hans gummiband gick sönder i början av passet så jag erbjöd mig att förvara den i bh:n. Som tur var stannade även den kvar.

Imorse när jag var på gymmet gick brandlarmet. Suck! Det var bara att avbryta övningen jag höll på med och gå ut. Inte var det roligt att stå ute i bara linne och kortbyxor och vänta på att brankåren skulle komma så att brandlarmet kunde stängas av. Det var ett lysrör som hade gått sönder och börjat ryka nere vid bowlingen. Tur att det inte var kallare än vad det var (0 gradigt) och att det inte regnade. När vi gick in igen körde jag några minuter på cross trainern för att få upp värmen och få igång kroppen igen innan jag fortsatte med träningen.


Gott

Jag och ikeas måttsatser kommer inte överrens. Nu har jag haft sönder mitt andra mått, det första var skaftet på matskeden och nu skaftet på decilitermåttet när jag skulle ta mjöl ur påsen. När det gick sönder höll jag på att baka lite hallonmuffins, av hallon som jag plockade i sommras. Tror att det kan bli riktigt mumsigt. Blir lite Godmorgon juicen med apelsin och hallon till, den är verkligen sjukt god, synd bara att den är så fasligt dyr.



När jag ändå lägger in bilder måste jag visa den fina och goda pizzan som jag och Fredrik gjorde en helg. Hittade receptet i DN. Är lite annorlunda än vanlig pizza eftersom det är smaksatt creme fraich, istället för tomatsås. Det gottiga som ligger på är bresola, ruccola, solrosfrön, cocktailtomater och koronärtsskocka.


Aktiv tisdag

Ojoj, jag har ju nästan blivit ett träningsfreak. Idag har jag både gymmat och simmat. Dessutom har jag lyckats styrketräna varannan dag sedan förra onsdagen. Har jag tid kommer jag att fortsätta med det. Allt tränande och styrelsemötet mitt på dagen innbär att jag inte har pluggat något idag, bara sökt reda på lite artiklar nu ikväll. Men det är ingen större brådska, har två veckor på oss att läsa artiklarna till risken. Tänkte sätta igång ordentligt imorgon. Förutom det blir de även kurstart nummer 2, kommunikationsanalysen. Nu är jag riktigt trött, men inte så konstigt med all rörelse som kroppen har fått stå ut med idag.

Småjobbigt

Det finns saker som jag tycker är lite småjobbiga och som blir ännu värre om jag inte tar tag i dem. Då ligger de där och gnager och får mig att må dåligt. Det är en dum liten grej egentligen, men för mig känns det inte så enkelt. Inte just  nu i alla fall. Jag kan vänta nån dag men sen måste jag faktiskt ta tag i det. Blää, säger jag bara.


Oväckbar

Jag sov verkligen som en stock inatt. Vaknade inte alls när Fredrik kom hem vid halv två och kröp ner i sängen och vaknade inte heller när han senare under natten var uppe på toa. Tio timmars välbehövlig sömn blev det, men nu måste jag erkänna att jag är trött igen. Går nog dock att härleda till träningen som jag kom hem ifrån för en timme sedan.

Imorgon är den första kursstarten, Risk- och olycksanalys är det som sätter igång. Tror att det kan bli riktigt bra, eftersom jag tror att det är människor i komplexa system som jag vill arbeta med så är risken en bra kurs att läsa. På onsdag startar Kommunikationsanalysen, har inga höga förväntningar på den eftersom jag vet vem som håller i den och att han inte är så bra, dock ska denna kurs vara lite annorlunda än de andra som han håller i. Det ska bli mycket roligt att få börja med nya kurser, har längtat lite efter det, att få börja med något nytt, lära sig något nytt.

Allmän älg

Usch vad trött jag är, men det är inte så konstigt och jag har bara mig själv att skylla.

Hade en riktigt bra dag igår. Började dagen med att gå till gymmet och träningen gick bra, lite träningsvärk i kroppen med annars kände jag mig pigg. Innan jag begav mig hem inhandlade jag cykellysen och lite rödvin till kvällen. Eftermiddagen gjorde jag inte mycket nytta. Gjorde ett försök att sätta upp papper i en hylla som vi har i hallen, men hade lite för bråttom så det hela blev inge bra och fick rivas ner. För att fira att kurserna nu är avklarade och att de nya inte har börjat än träffades vi ett gäng hemma hos mig och lagade lite god mat beståendes av fetaostbiffar, klyftpotatis, tzatsiki och oliver. Till efterätten, knäckig smulpaj, fick vi sällskap av några till. Förutom att äta gott spelade vi wii och lekte plingeliplång, allmänt finger kom att bli kvällens bästa ord. När klockan var runt ett begav vi oss alla ifrån Ryd in till stan för att vara med på en inflyttningsfest. Vid tre kom några av oss fram till att det var dags att bege oss hemmåt och fyra var jag hemma igen. Eftersom jag inte ville sova bort lördagen klev jag upp tjugo över nio. Därav tröttheten nu och tidigare under kvällen.

Ikväll har jag tagit det lugnt. Bjöd över brorsan som blev nerskjutsad idag tillsammans med vårt nya köksbord. Äntligen har vi ett bord som är på väg att braka ihop så fort man sätter armbågarna på det. Middag och film blev det. Perfekt aktivitet för oss båda, ligga utslagna i varsin soffa men lite choklad att gnaga på.  

VG!

Oj, oj vad jag känner mig duktig just nu. Cyklade från skolan med ett stort leende på läpparna och hemtentan i handen. Det var riktigt härligt när jag fick tillbaka tentan och såg betyget, VG, vilket betyder att jag får VG i kursen. Det är schysst, för den kursansvarige är väldigt duktig på att skriva kommentarer när han rättar så man ser vad det är man har gjort som är riktigt bra och vilken del som är sämre. Sådana kommentarer är värda mycket mer än endast ett bra betyg. Det är en riktigt bra känsla att få något för allt jobb som man lägger ner på plugget.

Onsdag

Oj vad trött jag känner mig just nu. Blev träning i förmiddags, riktigt skönt var det men det kändes att jag har varit förkyld och inte tränat på ett tag. Träningskläderna funkade väldigt bra, satt kvar där de skulle till skillnad från de förra. Sen såg jag ju riktigt snygg ut i dem också!

När jag kom hem åt jag lunch och svängde sedan ihop en bröddeg. Under tiden den jäste blev det en timmes bad i badkaret. Var så länge sedan jag badade sist så kände att det var dags att uttnyttja den lediga tiden. Ikväll, efter att jag har lagat och ätit lite god kycklinggryta, blir det glasstårta tillsammans med några ur mitt gamla festeri. Mysigt värre ska det bli.

Dagen

Idag har det varit redovisningar hela dan. Vi var allra sist men det gick riktigt bra för oss och under oppositionen fick vi nog flest frågor av alla. Vår handledare gillade arbetet och hade inte alls mycket kommentarer vilket var väldigt roligt att höra. Det enda jag behöver göra den här veckan nu är att rätta till det sista i rapporten och det tänkte vi inte göra förrän på torsdag. Mmm, ledighet.


Sista momentet

Imorgon är det redovisning av BIKS-rapporten. Det ska bli skönt att få avsluta kursen och få börja med något nytt. Känner mig ganska så redo inför den, kan inte allt jag ska säga utantill men klarar mig bra om jag får titta på slidsen. När vi övade tillsammans idag tog det mycket längre tid än vad det borde så vi fick alla kapa en del vilket inte kändes helt fel. Presentationer är ju inte det jag tycker är roligast direkt.

Efter morgon ska jag bara göra roliga saker resten av veckan. Har bestämt mig för att jag ska vara frisk nog för att orka börja träna imorgon, tänkte baka lite gott bröd, pyssla och fixa lite här hemma som jag inte har orkat göra än. Sen hoppas jag att något mer kul dyker upp, var tänkt att vi skulle gå till Flamman men de som kom med idén hade missat att det inte har öppnat än..

Nu sitter jag inbäddad i filtar och ser på guldbaggegalan. Blev inte varmare av promenaden, riktigt ruggigt ute, småregning och trist.

Julen är slut

Julen är över, lovet är över, nu är jag tillbaka i Linköping.

Julen har varit lugnt och skön och jag har egentligen inte gjort något alls. Promenerat precis som jag skrev förut, i princip varje dag, umgåtts med Fredrik, läst, skrivit hemtenta och bara varit.

Förkyld har jag blivit igen och det känns ganska kasst för det saknas orka att göra det som skulle behövas göras. Lägenheten skulle behöva en ordentlig städning, jag vill träna (har ju köpt nya träningskläder!) och det hade inte varit helt fel att passa på att göra de saker här hemma som jag har tänkt göra men inte haft tid och kommit mig för att göra. Nu har jag istället spenderat större dagen i soffan med lite avbrott då jag var tvungen att bege mig till campus för att slänga ihop en presentation till biksrapporten på tisdag.

Igår eftermiddagen packade jag in mig i bilen och lämnade Stockholm för att bege mig tillbaka till Linköping. P3 och tankarna höll mig sälskap och fick tiden att gå. När jag kom till Linköping var jag tvungen att åka in på maxi för att inhandla lite frukost och mat så jag skulle slippa gå ut idag så det blev ännu fler saker som skulle bäras ur bilen in i lägenheten utan bärhjälp. Det kändes att jag hade en förkylning i kroppen för de två trapporna kändes tunga att ta sig upp för med alla saker.

Jag är ensam hemma tills imorgon kväll då Fredrik kommer hem. Det har varit lite skönt att få en dag ensam efter att ha spenderat drygt två veckor hemma med familjen. Fått göra lite som jag vill och fått tid att vara lite för mig själv vilket kan vara skönt ibland även om jag vet att det inte skulle vara så roligt i längden. Tror att jag skulle sakna sällskap ganska mycket om jag och Fredrik skulle flytta ifrån varandra trots att jag tidigare har bott ensam. Har vant mig lite vid att ha sällskap här hemma.

Nu är det dags att ta på mig min gosiga morgonrock för det är lite kallt här i vardagsrummet. 

RSS 2.0