Semester

Nu blir det "semester" i några dagar. Imorgon ska jag och Fredrik till grönalund med några vänner och på söndag tar vi bilen  upp till Jämtland och pappas jaktstuga. Där ska vi spendera 5 dagar, det blir förhoppningsvis lite fjällvandring, besök i Östersund, en titt på Hoverbergsgrottan och Hoverberget och tid för bara ta det lungt och njuta av naturen och varandra. Eftersom det bara är jag som har körkort så får det bli mycket pauser så jag håller mig pigg hela vägen, har aldrig kört så lång sträcka själv men jag tror inte att det ska vara några problem vägarna uppåt är ganska trevliga att köra på. Jag har laddat upp med två ljudböcker som vi kan lyssna på i bilen upp om det blir tråkigt och inte finns något roligt att lyssna på på radio. Jag hoppas bara att det inte blir allt för dåligt väder, just nu verkar som det kan bli regn de första dagarna och det vore ju lite tråkigt, vill ju inte bara sitta i stugan eftersom den är miniliten.

Kantareller

Vilken skogstur jag hade igår. Var sugen på att gå ut och plocka antingen svamp eller blåbär och bestämde mig därför att göra båda eftersom jag inte visste hur mycket svamp jag skulle hitta. Visst blev det plockat av båda men inte särskilt mycket blåbär eftersom jag råkade hitta väldigt mycket kantareller. Jag blir nästan galen när jag är ute och hittar så där mycket fin svamp, pulsen stiger och jag kan knappt stå kvar på stället där jag plockar för stunden för jag vill vidare till nästa ställe och plocka mer.





Det är väldigt mysig att gå omkring i skogen och plocka saker, om man räknar bort myggen och myrorna (en liten ettrig skogsmyra bet mig till och med på bröstet igår). Jag har min ständige följeslagare denna sommar med mig, mp3 spelaren laddad med Stieg Larssons millenietrilogi och tar det i min egen takt. Svampturen igår tog nästan två timmar och dagen innan var jag ute och plockade smultron i alla fall drygt en timme. Förutom upphetsningen när man hittar ett sampsim så är det riktigt rogivande.

Idag fick jag ta tag i det tråkiga jobbet att rensa all svamp, det tar en himla lång tid och jag hann inte bli helt klar eftersom jag skulle iväg på eftermiddagen.



Väddö

Helgen spenderades på Väddö och det var första gången av de tre som jag har varit där som det var riktigt härligt sommarväder. Vi passade på att utnyttja det faktum att jag har bil och besökte både den norra och den södra delen av ön. Det blev bad i förvånandsvärt varmt östersjövatten (strax över 20 grader), bokläsande och grillande.













Familjeutflykt

Idag packade hela familjen in sig i mammas bil och rattade iväg mot Ludvika och knivmässan som skulle hållas där. Första stoppet blev i Bålsta (20 min hemmifrån) där Carl skaffade sig ett pass och pappa tog sin obligatoriska förmiddagsfika.

I Västerås skulle vi ha gjort vårat andra stopp men missade avfarten och struntade därför i det. Framme i Ludvika regnade det och det var inte mycket liv på mässan som var utomhus, var varken mycket folk som tittade eller många som ställde ut. Jag och mamma tog oss en snabb runda, konstaterade att det inte fanns något för oss och gick tillbaka till bilen.

Picknicken som skulle ha intagits på en solig gräsmatta fick istället dukas upp i bilen, så mycket som det nu går att duka upp något i en bil. Det blev en lite tur inne i Ludvikas centrum och jag och Carl inhandlade varsin jacka på rea. Bilen tog oss sedan till Tolvsbo där mammas moster bor i ett mysigt litet hus. Där blev vi bjudna på fika, kelade lite med den gigantiska men väldigt snälla katten och fick en trevlig pratstund.

Hemvägen var lika regning och grå som vägen dit men det gick i alla fall ganska fort att ta sig tillbaka till Västerås där vi lyckades ta rätt avfart så att Carl kunde uträtta sitt ärende. Middagen intogs i Bålsta på ett litet Thaihak.

Det var ett tag sedan vi åkte iväg så här hela familjen och trots vädret var det en ganska så trevlig tur.

RSS 2.0