Sommarväder

Åh vilket underbart väder det har varit idag! Jag har gått runt i min bikini hela dagen och bara njutit av värmen, kunde till och med vara i skuggan utan att frysa. Så bra jag mår i sådant här väder, det är lätt att känna sig glad när det är som det har varit idag, sol, inte mycket blåst och inga riktiga måsten.

Dagen har ägnats åt att städa rent poolen. Jag började att dammsuga rent skenan till poolskyddet för att det ska gå lätt att dra upp och slippa få ner allt skräp i vattnet. Sedan spolade jag rent samma område och poolduken med högtryckstvätten (en sån vill jag ha när jag bli vuxen, riktigt bra sak). Som vanligt var det ingen trevlig syn som mötte mig när jag öppnade upp poolen, grumligt vatten och mycket löv och skit i vattnet. Jag började dammsuga men hann inte suga upp allt skräp så det får göras en annan dag.

Nu har jag ett jobb att göra i sommar. Huset borde målas om i år eller nästa år så jag tog på mig att göra det nu i sommar. Alldrig målat ett hus förut men det kan nog bli lite roligt. Det är ett stort hus och högt på sina ställen, höjder är inte min favorit, men pappa sa att jag nog inte behövde klättra så högt eftersom jag kan ha skaft på penseln. Jag kommer helt klart känna mig nöjd med mig själv när jag är färdig.



Fick bli en vinterbild på huset för jag hittade inte någon annan.

Imorgon bär det av till Linköping för att gå på stan med mamma och flyttpacka. Vi tänkte göra en liten kombination med nytta och nöje.

Smådepp

Det är sommarlov nu och jag är helt ledig, vädret har inte varit på topp men lite sol har jag i alla fall fått se. Men, jag känner mig inte på topp, jag känner mig inte så glad och njuter inte av att vara ledig så som jag kan göra.

Ungefär en vecka innan jag åkte ifrån Linköping så bestämde jag och Fredrik oss för att vi inte ska bo tillsammans längre. Vi ska fortsätta att vara tillsammans men inget mer samboliv. Det har inte funkat bra den senaste tiden så för att försöka må bättre tillsammans så får det bli så här. Även om jag vet att det är det bästa beslutet så är det jobbigt att inse. Vi har ändå bott tillsammans i över ett år. Nu blir det en etta med kök på 46 kvm i Skäggetorp för mig, inte ett av de områden med bäst rykte men lägenheten är fin och den delen av området ser i alla fall riktigt trevligt ut på utsidan. Det kommer att bli skönt att bo ensa, få göra precis som jag vill och inte behöva irritera mig på någon annan, men det blir en liten omställning. Sen är det svårt att veta om det kommer att lösa allt mellan oss, men det får tiden utvisa, en sak i taget.

Jag önskar att jag kunde stänga av alla tankar på framtiden just nu och bara njuta av vardagen men det är inte helt lätt. Tankarna snurrar runt där uppe vare sig jag vill eller inte och det är väl det som gör att jag känner som jag gör.

Färdig

Igår skrevs tentan och jag tyckte att det gick bra, godkänd ska jag allt bli. Idag skrev jag klart hemtentan, det är inte den bästa hemtentan som jag har skrivit men nu är den färdig i alla fall. Vi får se hur det går med den, är svårt att veta hur mycket det är meningen att skriva och hur alla frågor ska tolkas. Men nu lämnar jag det, ska bara läsa igenom det jag har skrivit en gång till innan jag skickar in den imorgon. Sen ska jag bara ta det lugnt och njuta av att vara ledig. På kvällen ska jag och Fredrik ut och äta middag och sedan se Antikrist på bio för att fira att det är sommarlov.


60-års kalas

Idag har jag varit iväg till landet utanför Örebro och firat min morbro som har fyllt 60 år. Trots vädret blev det en mysig tillställning. Lite solstrålar fick vi se men lagom till maten serverades så började det ösa ner. Då var det skönt att vi alla fick plats under tak och inne i stugan, för det var inte så väldans varmt. Maten var mumsig, buffé med olika sallader, skinkor, salami och korv, potatisgratäng m.m. Det är tur att man har släktingar som inte bor så förfärligt långt ifrån Linköping så att man har möjlighet att vara med på sådana här tillställningar.

Det var skönt att få ta en riktig paus ifrån pluggandet. Hade verkligen noll motivation till att plugga igår och har knappast mer imorgon så det var bra att träffa lite trevligt folk och få tänka på något annat för några timmar och inte känna sig tvungen att plugga. Just nu vill jag bara att det ska bli måndag så databastentan blir gjord. Det är så tråkigt att plugga inför en salstenta. Det är så mycket detaljer som man ska försöka memorera, detaljer som man sedan ändå glömmer bort eftersom man inte använder kunskapen. Jag tycker att jag har lärt mig en massa intressanta saker under kursens gång och det är det jag kommer att komma ihåg, inte hur man räknar ut hur fort det tar att söka information ur en databas där sökningen sker på index som är sorterad efter primärnyckeln.  


Plugg, plugg, plugg

Databasen blev färdig i tid, det är bara dokumentationen som måste bli klar tills imorgon. Tentan känns det sådär inför, jag började tentaplugga idag, gick igenom de gammla tentorna som vi har och kände lite förvirring. Vissa saker kunde jag svara på men andra har jag ingen aning om jag svarade rätt på. Vi får väl se, får plugga för fullt nu, för det vore helt klart skönt att klara tentan. Hemtentan i beslutsteori har jag under kontroll. Har faktiskt hunnit skriva klart 4 hela frågor och skrivit hälften på en så det ska jag nog klara av.

Annars är saker upp och ner och jag vet inte alls hur det kommer att bli. Inte riktigt det jag behöver just nu men vissa saker går inte att styra över.

RSS 2.0