Kursslut

Sådär jag, nu är risken och kommunikationsanalysen färdiga. I förrgår lämnade jag in komanalysrapporten och idag så hade vi redovisnin i risken. På tisdag  börjar databaskursen men då är jag i Stöten så jag har faktiskt redan startat med den. Jag missar tre hela föreläsningar så det är lite att läsa så jag hänger med. Sen har jag även börjat på projektet som vi ska arbeta med under hela kursen, skapa en hemsida med en databas i. På fredag nästa vecka ska vi ha gjort det första delprojektet och det är ju skönt att ha gjort så mycket som möjligt innan vi åker till Stöten för då lär man inte vara lika sugen på att plugga. Jag kände mig inte så positiv till databaskursen innan, det var en kurs som jag hade valt för att det inte fanns så mycket att välja på. Men nu när jag har läst lite i boken känner jag mig klar mer positiv. Tror det kan bli bra om jag bara klarar av programmeringen.

Efter redovisningarna blev det lunch hemma och sedan promenerade jag och Fredrik in till stan och gjorde lite ärenden innan vi begav oss hemmåt igen. Snöigt värre är det här, det var riktigt jobbit att cykla till campus i morse eftersom det snöade så häftigt. Ikväll blir det tacos och mys framför någon film.

Lugn lördag

Vilket härligt väder det har varit idag! Solen har varit framme och temperaturen har legat runt 10 grader. På eftermiddagen passade jag och Fredrik på att njuta lite av vädret genom en promenad till Biltema, 40 min dit och 40 min hem. Mycket skönt var det. Annars har jag latat mig hela dan. Jag har inte haft något som jag har varit tvungen att göra, varken plugg eller här hemma så latandet har varit helt utan dåligt samvete. Nu är jag mätt och belåten av en mysig raclettemiddag. Senare ikväll blir det chips och kanske lite Robinson, är lite sugen på att se hur det är i år när tv 4 har tagit över. Om det inte är så underhållande blir det en film.

Nu är det bara en vecka kvar tills vi åker till Romme, jag, Fredrik och Lotta. Det ska bli jätteroligt, fem dagar borta ifrån Linköping och tre hela dagars skidåkning för nästan inga pengar alls eftersom det vara halva priset på stughyran för studenter. Det var några år sedan jag var på en riktig skidsemester så jag längar verkligen. Tror vi kommer att få det riktigt bra.

Studiebesök på sjukhuset

I morse var vi på studiebesök på universitets sjukhuset, på patientsäkerhetsenheten. Först fick vi en genomgång om hur de jobbar med patientsäkerhet och hur arbetet har utvecklats de senaste åren. Det var väldigt intressant att lyssna på. Hon som pratade var väldigt engagerad och det var roligt att höra att den syn på risk- och säkerhet som vi har lärt oss används. De måste ha tyckt att det var roligt att vi var där för när den första delen av besöket var slut så blev vi bjudna på mackor och te, iofs hade de en liten baktanke med att bjuda oss på dem eftersom vi sedan skulle få besöka operationsavdelningen.

När vi var färdigätna och hade ställt lite frågor fick vi byta om till sjukhuskläder och hår- och skoskydd och sedan kom det häftigaste av allt. Vi fick gå in och titta lite på när de opererade bort prostatan med hjälp av en robot. Det var jättehäftigt! Jag som är väldigt fashinerad av operationer gillade det verkligen och extra häftigt var att det gjordes med hjälp av en robot. Kirurgen satt i ett hörn av rummet bakom en skärm och styrde roboten med hjälp av små joystickar och såg var han arbetade på en skärm och vi fick titta på en likadan skärm. Det skulle helt klart vara roligt att få göra ett exjobb som är kopplat till sjukhusvärlden.

En sak färdig

Nu är jag faktiskt färdig med komanalysrapporten. Ska bara korrläsa den lite, kanske skriva till lite i inledningen och fixa en bra titel, Gester är lite väl luddigt. Känner mig hyffsat nöjd, det skulle inte vara någon djupdykning så jag tror att jag har hållt mig på en lämplig nivå. Det har faktiskt varit ganska roligt att skriva arbetet. Den blev väldigt luftig men det är för att jag har en massa transkriptionsutdrag i resultatdelen och de tog mycket plats när jag skulle ha med gester också.





Det gick visst inte så bra för mig när jag skulle byta däck och slang på cykeln igår. Hade punka i fredags igen när jag skulle cykla till campus så då fick jag ta bilen dit, första gången på dessa tre år faktiskt. Det visade sig att jag hade varit lite hårdhänt. Eftersom jag inte vet hur man ska ta av bakdäcken när det är en massa växlar och skit där och fick jag slita en del för att få av det gamla däcket och få på det nya. När jag skulle cykla iväg till boxträningen igår kväll så visade det sig att kedjan inte längre satt där den skulle så jag fick ta mig dit med bilen istället. Det är tur att man har bil i såna situationer.

En hel del

Jag undrar om min kropp inte börjar känna av det som hjärnan känner just nu, att det är mycket att göra. Både förra veckan och den här veckan har jag sovit oroligare än vanlig och haft lite svårt att somna. När jag var hemhemma i helgen sov jag dock väldigt bra och hade inga som helst problem med att somna.

Målet är att jag ska bli hel klar med komanalysrapporten den här veckan, gärna innan helgen för då slipper jag jobba med den då. Men sen är det ju riskrapporten som kräver uppmärksamhet också, och några artiklar till riskseminariet som ska läsas och skrivas om. Blä, blä, blä. Just nu vill jag bara bli klar med dessa kurser, även om risken har varit väldigt intressant.

Nu när jag skulle sätta mig framför tvn och ta det lite lungt så fungerade den inte. Antagligen dumma comhem som krånglar. Inte för att det var något speciellt som jag skulle se utan bara för att det hade varit skönt att få sitta och slötitta lite för nu är jag trött på att plugga för idag.

Punkan fixad

Nu har jag tagit och lagat cykeln igen, denna gången fick det bli en vanlig lagning och inget byte av slang. Kände verkligen igenom däcket noga där hålet var och i den del som hängde ner ifall något ramlade ner i slangen och hittade verkligen inget. Nu är det bara att vänta och se, förhoppningsvis håller det ikväll då jag ska på box igen. Det får gärna hålla ännu längre tid än en vecka, börjar bli trött på att laga den, tur att det är så enkelt, klarar mig helt utan verktyg när jag ska ta bort och sätta på slangen, dock tar jag aldrig av däcket helt, skulle jag behöva göra det skulle det bli betydligt jobbigare känner jag på mig.

Punka, igen!

Ibland blir man trött, riktigt trött. När man får punka för tredje gången på två veckor då undrar man vad det är för fel, vem är det som har något emot mig. Sist var jag ju duktig och kände igenom hela däcket, inget där, inte ens skit hittade jag, och en helt ny slang köpte jag istället för att laga ifall det var gummit som blivit lite gammalt.

Jag hade lite tight planering idag eftersom jag ville hinna plugga till max, träna och gå på styrelsemöte. När jag var på väg hem från träningen, åkt över vägen vid McDonalds så kände jag hur det började gå trögt att trampa och självklart var det tomt i bakdäcket. Så det blev till att gå den sista biten, strunta i att dusha och byta om och ta med sig datorn och bege sig till styrelsemötet. Kände mig inte så fräsh när jag kom dit men det var ju ingen som klagade ;)

Sen är jag i alla fall lite glad, för middagen igår kunde inte ha blivit mer lyckad. Det var första gången jag gjorde stek och den blev rikitgt god. Perfekt färg och smak!  


Söndagsmiddag

Jag hade en jättebra kväll igår. Drinkarna var goda och billiga, mycket trevligt folk att prata med och en schysst lokal. Vid fyra på morgonen var vi hemma och satte då igång med att blanda ihop en sconesdeg så att vi skulle ha något gott till frukost när vi vaknade lite senare på dagen. Nybakta scones med ost och hemmagjort krusbärsmarmelad en söndagsförmiddag är inte helt fel.

Ikväll har vi bjudit hem brorsan på en riktig söndagsmiddag. Det blir timjan och vitlökskryddad stek med potatisgratäng och rödvinssås och semla med vaniljkräm och bär till efterrätt. Kan säga att det luktar väldigt gott i lägenheten just nu.

RSS 2.0