Lånpromenad

Idag fick jag gott om motion. Jag skulle träffa en gamma kompis som jag inte har träffat på länge och eftersom hon inte hade så mycket tid över eftersom hon tentapluggade sa vi att vi skulle ta en promenad. Vi träffades vid Lillsjön och bestämde oss för att ta en längre runda runt Örnässjön så vi hade gott om tid att prata. Ingen av oss hade riktigt koll på exakt vilka stigar vi skulle gå på så det blev en lite längre väg en den vanliga vägen som går runt sjön. Två timmar tog promenaden men det gjorde verkligen inget för vi var inte tysta en minut. Vi fick båda en chans att prata av oss ordentligt och uppdatera varandra om våra liv. En väldigt trevlig promenad var det och det var roligt att få prata med någon från förr, som inte är kogvetare och del av mitt Linköpingsliv.


Hemhemma



Nu sitter jag i mina föräldrars soffa i vardagsrummet och väntar på att det ska bli dags att bege till restaurangen. lilla Farmor ska nämligen bjuda på middag ikväll. Under dagen har jag fått vara smakprov när mamma har shoppat i Vällingby. Hon var rädd att hon inte skulle hitta något nu när hon behövde lite nytt men det var inga problem alls.

Det är skönt att få tillbringa en helg hemhemma när jag inte har något skolarbete alls som jag behöver bry mig om. Det är inte många dagar där det inte finns något som jag kan plugga så det får jag ta vara på och njuta av.

Mörkt

Då var man mörkhårig igen, slängde i en toning igår. Känner mig ganska nöjd, fast färgen var lite rödare än vad jag trodde att den skulle vara. Det var inte jättelätt att kleta i toningen när man har kort hår eftersom man då inte har något hår som kan dölja det som man kladdar utanför. Svårast var det i nacken eftersom jag inte ser något där. Får se hur länge det håller och trivs jag blir det nog riktig färg nästa gång.

 

Slutresultatet


Det är roligt att leka när man har balsam i håret!


Punka!

Jag tyckte att det lät lite konstigt när jag cyklade hem från campus idag. När jag ställde cykeln i stället pyste det rejält ur däcket och det var tydligt varifrån det kom, för jag kunde lokalisera hålet med bara öron och ögon. Suck! Jag får ta mig till Biltema imorgon och fixa en ny slang och kanske ett nytt däck också. Frågan är om jag ska gå till campus imorgon eller om jag ska ta bilen och passa på att göra lite ärenden på vägen. Lutar åt bilen eftersom jag har världens skoskav på högerfoten och faktiskt inte har koll på hur lång tid det tar att gå.

Fredagstristess



Ungefär så här rolig känner jag mig just nu när jag sitter på skolan och försöker att klämma ur mig designlösningar. Känns som om jag i alla fall behöver komma fram till en lösning till innan jag kan börja att konvergera till tre lösningar. Just nu vill jag bara att klockan ska bli fyra så jag får bege mig till Lisa och fredagsfikan.

Det positiva med dagen är att jag och Erica har blivit klara med uppsatsen i utveckling och individuella skillnader. Och självklart att det är fredag, vilket innebär helg!

Imorgon ska jag försöka hinna med att träna, klippa mig och på kvällen är det kravall, vilket jag tror kan bli väldigt roligt. 

IKEA på en torsdag

Tittar man på skylten som var vid utgången så bekräftar den bara det jag precis hade märkt, att det är ett väldigt bra val att gå på IKEA på en torsdagskväll. Kanske speciellt en torsdagskväll innan löning. Det var lugnt och skönt, inga att trängas med och ingen kö till kassorna (eller i alla fall inte till själbetjäningskassan).

Jag hade inte planerat att åka dit så jag hade inte hunnit fundera igenom vad det var för något som jag egentligen behövde förutom en hylla till köket, men jag lyckades i alla fall komma hem med lite nya nyttiga saker. Bland annat en rejäl mängd väremljushållare som har placerats ut på min bokhylla. Man behöver mycket ljus i såna här ruggiga tider.



Inspiration, kom till mig!

Det går lite trögt med det sista designuppdraget. Tanken är att vi ska designa ett verktyg för att bygga interaktiva dockhus. Jag tyckte att det lät väldigt roligt men nu när jag har startat är det lite svårt att få variation på skisserna, att tänka vidare och nyskapande.

Ikväll ska jag iväg och träna aerobics och core. Jag har aldrig kört passet tidigare så det ska bli roligt. Jag lär dock få kämpa en del eftersom jag inte är jättebra på det där med koordination.

Klantigt Tove!

Det är inte alltid bra att jobba snabbt, för ibland går det lite för snabbt. Idag resulterade det i att min fina vattenkanna åkte ner i diskhon och gick sönder. Det är så typiskt, jag gillar den verkligen och använder den varje dag. Hur ska jag nu få kylskåpskallt vatten?


Lördagsaktiviteter

Jag har haft en skön lördag idag. Klev upp vid nio och åt frukost och tog det lungt fram till halv tolv då jag begav mig till sporthallen för att träna step och core tillsammans med Erika och Lotta. Jag var väldigt peppad och sugen på att träna och det var ett roligt pass. Eftersom jag skulle gå på stan efter träningen dushade jag på gymmet och upptäckte att jag hade glömt min bh hemma. Det var precis den jag hade tänkt att jag inte fick glömma, men stoppade visst in den i garderoben istället för i väskan när jag plockade runt hemma.

Jag känner mig inte så bekväm utan bh men eftersom jag ändå hade tänkt att titta efter en ny så fick det bli det första jag gjorde efter att ha lunchat med Lotta. Otroligt nog hittade jag ganska snabbt en som passade bra. Hittade lite fina saker, bland annat en kjol som jag spanat på flera gånger förut och tyckt varit fin som nu såldes till halva priset. Då kunde jag inte låta bli att slå till, även om det inte var en kjol som jag var ute efter. Dock hann jag inte med alla ärenden som jag hade tänkt mig.

Eftersom jag inte hade några planer för kvällen bjöd jag hem brorsan på middag. Vi svängde ihop fläskfilé med klyftpotatis och kantarellsås och tittade på film.

En bra dag som jag tänkte ska följas av en minst lika bra söndag!

Inte längre så eländig

F*n, jag gillar mig själv just nu! Jag gjorde visst rätt. Jag ska inte vara så jäkla otålig och överanalyserande. Tankarna kan ställa till det så jäkla mycket! Fundera mindre gör mer, ja det ska jag allt försöka satsa på. Tror mycket kan bli roligare då.

Eländigt

Eländig kände jag mig verkligen när jag kom hem efter tjejfikan. Klockan var strax efter 8, jag hade inte ätit något mer än ett äpple och lite banankaka sedan lunchen vid 12 och jag var kall och blöt eftersom det regnade ute. Nu har jag fått mat i magen och suttit lite i soffan och tagit det lugnt men värmen har jag inte lyckats få upp ordentligt än och det är nu jag önskar att jag hade någon som kunde komma hit och värma upp mig. Men, men, jag får nöja mig med en filt ikväll.

Sen känner jag mig irriterad på mig själv. Jag vet inte om jag gjorde rätt när jag gjorde som infallet sa åt mig att göra, men det kanske är en risk man får ta ibland. Även om det är lite frustrerande får jag ta och ge mig till tåls tills imorgon. Fast det är lite dåligt med tålamod just nu.


Tankeläsning

Vad skönt och enkelt det hade varit ibland om man hade haft förmågan att läsa tankar. Jag behöver inte kunna läsa alla tankar, bara vissa. Vad mycket funderande och undrande man hade sluppit. För vet man inte vad en annan person tycker eller känner så måste man själv blotta sig på något sätt för att få reda på det. Fast jag försöker jobba med det där, att vara lite tuff och visa vad jag vill även i situationer där jag tycker att det är jobbigare. Och det är väldigt skönt de gånger som jag har gjort det, men det hade ju inte varit helt fel om man slapp och bara kunde ta sig en titt på de där tankarna som man är intresserad av.



Småklantigt

Där fick jag. När jag kom hem och låste dörren efter att ha varit iväg och köpt mig lite godis tänkte jag "vad skönt, nu behöver jag inte gå ut nå mer idag, nu har jag gjort mitt". Några minuter senare när jag ska ställa mig och laga till lasagnen kommer jag på att jag inte har några lasagneplattor. Utan lasagneplattor blir det inte mycket till lasagne så det var bara att hoppa på cykeln och vara glad över att det inte är så långt till närmaste affär. Synd att jag inte hade kunnat tänkt på det tidigare, när jag ändå var ute och cyklade tidigare.

Idag har jag hunnit med både att tvätta och städa lägenheten så imorgon kan jag ta mig en riktigt lugnt och skön söndag. Ikväll blir det nog bara jag och katten och nån film, men det känns ganska skönt för det var ett tag sedan. En hel kväll utan några måsten.



Kvällen middag, vegetarisk lasagne med hemmagjord
pizzasallad




Torsdag

Onsdagen sittning blev lite smått surrealistisk, det var läskigt hur mycket vissa förvandlades när klädde ut sig till det motsatta könet. Jag hade en rolig kväll, tänk att få stå i baren utklädd till kille med två "tjejer" på vardera sida som håller om mig. Inte helt fel.

På måndag är det redovisning av gruppprojektet i interaktionsdesignen. Lyckas vi fixa till designdagboken så kommer vi att få en trea. Vår lärare var väldigt imponerad på handledarmötet igår vilket helt klart var upplyftande men vi ska ju inte sticka under stolen att vi själva också är ganska så nöjda med vad vi har åstadkommit.

Om en stund ska jag iväg med Lotta på djupvattensträning. Blir mycket träning nu i slutet av veckan om jag gör som jag planerat. Var på gymmet igår, tänkte mig gymmet imorgon och functional moves på söndag. Hade inte varit helt fel om jag hade fått till det.

Vardagsfest

Måndag, vinkväll med styrelsen. Tisdag, sittning. Vilka underbara aktiviteter att starta veckan med! Gårdagskvällen var väldigt rolig, blev kanske lite mycket vin men i alla fall inte så mycket att jag inte tog mig upp i lagom tid för att hinna till lektionen kl 10. Vilket är huvudsaken. Det känns roligt att inte behöva lämna styrelsen än på ett tag nu när det inte fanns någon som ville ta över min post. Sittningen ikväll har temat crossdress och jag har lånat cowboyispirerade kläder av min käre far. Insåg nu när jag tog fram dem att jag nog kommer se lite rolig ut eftersom det mesta är ganska mycket för stort.

Nu ska jag ta och packa väskan med utklädningskläderna och bege mig hem till Lotta för lite förfest. Mera bob åt folket!


Fredagsmys

Ibland är det bra att vara självkritisk, för det känns så mkt bättre när man får reda på att man har lyckats. Inte gick det dåligt för mig med designuppdrag två, jag nådde ju upp till nivå tre precis som jag ville! Det är inte helt fel att få höra att man lyckas med saker, inte helt fel.

Denna fredag har varit riktigt härlig. Lite plugg under dagen, fika hemma hos mig med tjejerna och sedan middag med brorsan. En riktigt mumsig middag dessutom, älgfärsbiffar med kantarellsås (såsen blev helt perfekt, om man får skryta) och klyftpotats. Middagen efterföljdes av två filmer, The brothers Bloom och Echelon Conspiracy. Den första en riktigt bra, lite annorlunda komedi och den andra en action som faktiskt var över förväntan.

Nu har jag svängt ihop lite bröd som ska stå i kylen och jäsa över natten och imorgon blir det nybakt bröd till frukost. Det tror jag blir en bra start på lördagsmorgonen.

Jag måste säga att jag mår riktigt bra för tillfället!

RSS 2.0