Onsdag

Det är lite lugnare den är veckan efter inlämningen av det andra designuppdraget i måndags. Jag kan inte påstå att jag känner mig helt nöjd med vad jag presterade men nivå två ska jag nå upp till igen. Nu på kvällen tog jag en paus ifrån pluggandet och tog cykeln till Ikanohuset och inhandlade lite nya träningskläder och mössa, eller hatt kanske man ska kalla det, och vantar.

Här är den goda blomkålssoppan med hackade mandlar och ost som jag lagade till middag idag. Den är väldigt enkel att göra, bara att koka purjolök, potatis och blomkål tillsammans med vatten och buljong till allt är mjukt och sedan mixa det och salta och peppra. När den är upphälld i tallriken häller jag på lite riven ost och hackade mandlar (ska vara hasselnötter men jag är inte så förtjust i dem).


 




Bus

Idag har jag varit busig, gjort något som jag aldrig tidigare har gjort. Det kan jag definitivt tänka mig att göra igen. Ibland måste man våga utmana sig själv, för annars kan man gå miste om något som kan sluta riktigt lyckat.

Fest hela helgen

Humöret är på topp trots att katten väckte mig tidigare än jag kanske hade velat. Igår var det Lisas 25-års fest. Några vänner började kvällen med en god middag innan vi drog vidare mot festen. De flesta hade tänkt sig en lugn kväll men trots det var vi de sista som gick hem. Jag skrattade så jag fick tårar i ögonen när vi cyklade hemmåt.

Idag blir det inte mycket nytta gjort. Tanken var att jag skulle ha städat här hemma men det verkar jag inte hinna med. Jag ska möta upp några kompisar för lunch och sedan bär det av till stan för att se på hockey. Jag kan ju inte påstå att jag är någon hockeyälskare men det var studentpris och jag går mest för sällskapet. På kvällen blir det sedan inflyttningsfest och det ser jag fram emot.



Husdjur

Jag måste säga att det är väldigt underhållande att ha husdjur. Det är mycket mer liv hemma nu när jag har en liten kissekatt.

Här såg han grannkatten genom fönstret.







Små och trånga ställen verkar vara grejen.

 


Duktig

Yes, jag lyckades med mitt första designuppdrag! Jag kände mig lite kaxig när jag skrev att jag tyckte att jag hade nått upp till nivå 2 (finns tre nivåer) men jag fick faktiskt medhåll och ett bra jobbat på slutet. Det är så skönt att få bra konstruktiv kritik, han skrev tydligt vad som var bra och vad jag kan jobba vidare med för att det ska gå bättre nästa gång. Nästa uppdrag, som jag ska starta med på måndag, ska jag försöka nå upp till nivå tre.

I en påse...

Om man inte är för glups så kan man få se trevliga saker i chipspåsen:






Äntligen fredag

Nu är jag äntligen hemma efter en heldag på campus. Tredje dagen i rad som jag har varit på campus till kl 8 och idag var det klart tyngst, har kännt mig seg i huvudet hela dagen. Lite beror det nog på att jag inte kunde somna igår kväll, låg och tänkte på en massa annat istället. Nu är jag i alla fall nästan färdig med mitt designuppdrag, bara lite småpill och en sidas text som ska skrivas och det tror jag att jag kan spara tills på måndag.

Functional Moves igår tog verkligen rejält på mina ben. Jag har rejäl träningsvärk i framsida lår, rumpa och höger vad (måste ha spännt mig lite extra där eller nått). Det var ett roligt pass som jag helt klart ska gå på igen. Det känns bra med lite variation med gymträningen. Jag var väldigt trött och osugen på att träna när jag gav mig av innan åtta men när jag kom hem hade jag ett stort leende på läpparna och kroppen kändes rejält igenomkörd.

Tidigt, njaa

Jag är inte så förtjust i tidiga mornar, men tar man och bokar in roliga aktiviteter på eftermiddagen som fika med en kompis (idag) eller brädspel men en annan (imorgon) så får man nog ta och pallra sig upp lite tidigare än vanligt. Idag kom jag automatiskt upp vid halv sju eftersom vi hade föreläsning 8 men imorgon borde jag nog pallra mig upp vid ungefär samma tid så jag hinner med att läsa och designa det jag ska. Jag har ju hela helgen och måndagen på mig att göra färdigt uppdraget men det är ju inte så roligt att sitta och plugga på helgen om man kan göra annat bara för att man är lat i veckan.

Kurser

Jag läser två väldigt intressanta kurser för tillfället. Utvecklingspsykologi och individuella skillnader och Interaktionsdesign (teori och medtod). Båda kurserna är ganska krävande och det var lite av en rivstart när de satte igång. Det har varit mycket att läsa nu i början i båda kurserna men nu har det mest spännande momentet startat i Interaktionsdesignen, designandet! Roligt, men helt klart lite ångestframkallande eftersom det är svårt att veta hur vi ska gå tillväga, hur många olika lösningar vi ska bearbeta under tiden och hur mycket analysernade anteckningar som ska vara till. Sen är det inte det lättaste uppdraget vi arbetar med heller, att designa en digital artefakt för kreativ matlagning utifrån kritierier som vi har kommit fram till genom några intervjuer.  

Nu har förkylningen släppt och jag har kommit igång med träningen igen. Det var skönt och jag kände mig på väldigt bra humör när jag från maskin till maskin på gymmet. Nu när det är mycket att göra i skolan får jag planera lite mer för att hinna med träningen. På torsdag kväll har jag bokat in mig på ett pass som heter Functional Moves, jag har aldrig gått på det förut så det ska bli spännande. Jag tycker faktiskt att det är lite läskigt att gå på pass ensam eftersom jag knappt har gått på några förutom boxen, men nu när jag har bokat in mig måste jag gå.

Onsdagskväll

Det går att hitta kantareller i Linköping också. Igår, efter att jag hade varit på Kalasmottagningen och representerat programmet, åkte Lotta, Mimi, Anna och jag till skogs och plockade lite svamp. Det var härligt att komma ut i skogen, det var lungt och stilla och perfekt temperatur för att vandra runt. Eftersom det inte blev så mycket svamp så rensade jag den på en gång och gjorde mig två svampmackor som dracks med en kopp te till True blood. En riktigt mysig onsdagsaktivitet!



RSS 2.0