Pyssel på uteplatsen

Det här gjorde jag förra söndagen:



Jag rensade mellan plattorna.



Rensade i landet och planterade två jordgubbsplantor.


Och planterade penséer.

Tanklöst

Jag tror jag var lite smartare än den ungefär 10-åriga tjejen jag såg idag när jag var i den åldern. Utanför mitt fönster är det en grästäckt innergård med en stor gunga som är väldigt populär bland barnen. I eftermiddags var det två tjejer där och gungade. Jag har mitt skrivbord mot fönstret så när jag sitter framför datorn har jag bra utsikt över innergården och gungan. När jag sitter och skriver ser jag någon gå där ute och tittar upp. Då har en av tjejerna lämnat gungan och gått bakom buskarna som omgärdar gungan. Hon tittar sig lite runt, drar ner byxorna och sätter sig på huk och kissar. Med rumpan bar rakt mot min huslänga. Hon hade lika gärna kunnat sätta sig mitt på gräset för buskarna dolde henne bara från en av fyra huslängor. Jag var bra sugen på att knacka på fönstret men kom fram till att hon nog mådde bättre av att inte veta hur synlig hon var och tyglade min jävliga sida.


Produktiv dag

Jag hade inga planer för dagen men har lyckats rätt bra med att fylla den. Direkt efter frukosten satte jag igång med att städa. Tjugo över elva tog jag cykeln till Sporthallen för att gå på ett steppass. Hem igen för lunch och en liten stund i solen. Planterade några paprikafrön och gjorde klart städningen. Tog mig en välbehövlig dusch och cyklade sedan till Ikanohuset där jag köpte mig en top och strumpor på HM och handlade lite mat. Hemma igen lagade jag en vegetarisk lasagne och under tiden den stod i ugnen två stycken bröd. Nu borde jag nog ta och baka ut bröden för de har fått stå och jäsa en bra stund sen blir det en lugn kväll i soffan.

Tänk om det alltid var lika lätt att få saker gjorda som det var idag. Bara för att jag var så duktig kan jag vara hur slö jag vill imorgon. Inte helt fel. Jag hoppas på bra väder för då kan jag ta och rensa lite i landet mitt och kanske dra upp lite ogräs som har letat sig upp mellan plattorna på uteplatsen. Jag skulle gärna börja så också men jag vet inte om jag vågar lita på vädret riktigt än.



Tungt och trögt

40-60 sidor är rimligt för en magisteruppsats enligt min handledare. Suck. Det betyder att jag minst behöver producera 20 sidor text till och det vet jag just nu inte riktigt hur det ska gå till. Tio sidor resultat till och tio sidor analys och diskussion, skulle man kunna säga. Det känns lite tungt men jag ska ta och försöka få något ordentligt gjort med resultatdelen och se var jag hamnar och så får jag väl försöka få lite hjälp. Att bli klar innan sommaren känns inte riktigt möjligt. Eftersom designprojektet inte är slut kommer mina dagar inte endast att bestå av uppsatsarbete. Fast ska jag vara helt ärligt tycker jag att det är skönt och jag kan ta att det medför att uppsatsen kommer att bli klar senare, för jag skulle bli ganska trött på att bara sitta och harva med uppsatsen.

Bara för att göra allt lite jobbigare så har ac-adaptern till min dator lagt av. Som tur var blev jag varnat redan igår att det var något fel och imorse när den krånglade igen var jag snabb med att lägga över mappen med alla exjobbsfiler på ett usb. Tills jag har kommit på hur jag ska lösa det hela så får jag låna brorsans dator. Jag har ju en gammal bärbar, men den är så seg att det hade inte varit något roligt alternativ.

Helst av allt skulle jag bara vilja gå och gömma mig och inte komma fram förrän allt har ordnat sig. Nu är det ju tyvärr så att inget ordnar sig om inte jag tar tag i det, så det är väl det jag får göra.

Långpromenad i blåsippeskogen

Idag på eftermiddagen tog jag mig en riktigt långpromenad. I en timme och 45 minuter travade jag runt i Rydsskogen och tittade på blåsippor och vitsippor samtidigt som jag lyssnade på ljudbok, Post card killers. Det var riktigt skönt, jag kände mig skönt avslappnad, det enda som störde var att jag fick skavsår på hälen.





Jag plockade mig en bukett med vitsippor som jag ställde i ett litet glas på köksbordet. Tyvärr fick jag inte ha dem ifred någon längre stund. Ungefär en halvtimme efter att jag kommit hem och ställt dit dem hade Saltis varit där och busat. Nu får buketten stå uppe på bokyllan i rummet istället där buskatten inte kommer åt dem.



Äntligen helg

Igår hade jag en mysig kväll tillsammans med Lotta, Regina och Erika. Lotta höll i terapifikan denna gången och bjöd på hemmagjord polkaglass med marängäpplen, mumsigt värre. Sedan blev det tjejsnack och hundmys. Såna kvällar är energigivande. Fast det kändes lite tråkigt att det var torsdag och en hel dags pluggande var kvar innan helgen, för det kändes ju som en typisk fredagskväll.

Mina planer för kvällen har skjutits på tills imorgon, men det var lika bra med tanke på att jag redan känner mig trött. Det är tur att jag är bra på att vänta, eller. Nä, det är sjukt trist att vänta men jag har inte så mycket val.

Vad skönt att det är helg och vilken bra dag jag ska ha imorgon!


Fredag = noll motivation

Oj, oj, där försvann all min motivation. Jag har lite lätt uppsatsångest, hur lång borde en magisteruppsats vara? Just nu känns mitt material lite tunnt, fast jag har ju inte börjat bearbeta mina observationsanteckningar heller. Har koncentrerat mig på bakgrunden denna vecka och den börjar arta sig, har skrivit en hel del om aktionsforskning så den delen borde jag vara klar med snart.

Jag kan förstå varför ganska många har svårt att få klart sin uppsats i tid, för själva uppsatsskrivandet är inte så enkelt. Allt hänger ju på en själv, ingen som säger åt en vad som ska göras och hur det ska göras. Alla större arbeten vi har gjort på programmet har vi gjort i grupp och nu ska vi klara oss själva. Visst är det nyttigt men det är ju knappast så att vi kommer att arbeta helt ensamma ute i arbetslivet sedan.

Jag var på en framläggning idag under förmiddagen. Det är krav på att vi ska ha gått på tre stycken innan vi själva får lägga fram. Mycket bra krav skulle jag säga, det är riktigt nyttigt och gå och se hur det går till. Sen är det ju intressant att höra vad någon annan från programmet har gjort. Jag har gått på framläggningar förut men inte för att samla underskrifter.

Jag skulle vilja veta hur långt jag kommer att komma med min uppsats fram till juni, om jag kommer att vara nära slutet, om jag kommer att vara färdig. Jag har ingen aning om vad jag ska göra i sommar, om uppsatsen inte blir klar kommer jag att skriva på den, men det känns som om jag skulle behöva få in lite pengar också. Borde jag börja söka efter ett riktigt jobb fastän jag inte är klar med uppsatsen än och inte vet när jag är klar, eller ska jag ta och söka typ tidningsbud så att jag i alla fall får in lite pengar i sommar.

Senaste dagarna

Veckan har börjat med två dagar då jag har suttit hemma och pluggat. Jag har bearbetat skisser i Visio och arbetat med uppsatsen. Det har varit två ganska effektiva dagar. Men jag måste erkänna att det går lite trögt att motivera sig på eftermiddagen. Förmiddagen flyter på med bra koncentration men när eftermiddagen kommer går det lite trögare och det känns inte lika intressant längre.

Fördelen med att sitta hemma och plugga är att jag, när det är fint väder och lite varmt som igår och idag, kan sätta mig på uteplatsen mig och äta lunch. Ett bra sätt för att samla lite extra energi. Fast hade det inte varit för att jag senaste tiden har spenderat ganska mycket tid jobbandes inne i stan så hade jag inte uppskattat att sitta hemma lika mycket, för det blir ju lite trist om man ska göra det varje dag.

Helgen var härlig, lördagen flög förbi och Lottas fest var mycket trevlig. Vi grillade i gråvädret, gick tipspromenader, sjöng singstar och sov på golvet i Lottas föräldrars hus. På söndagen blev vi bjudna på frukost som intogs ute i solen. Vid två åkte vi hemmåt och då hade vi hunnit sitta några timmar i solen och njuta.

Igår efter middagen promenerade jag iväg till Intersport och köpte mig nya regnkläder. Efter förra veckans regn kändes det som en bra idé eftersom mina gamla har börjat läcka in vatten. När man cyklar så mycket som jag gör är det skönt med regnkläder som fungerar. 

Fredagkväll

Det är fredag! Jag sitter nöjt framför datorn och lyssnar på (och sjunger till) Maia Hirasawa. Jag har ätit en god middag bestående av soyabitar stekta i spiskummin, chilipulver och gurkmeja, tzatziki och klyftpotatis. Jag är nöjd med dagen, klev upp i tid och hann plugga innan jag skulle in till stan och jobba kl 10. Jobbade till och med på några skisser när jag kom hem strax efter fyra. Kvällen ska jag spendera ensam i soffan, med choklad och en film, och det känner jag mig riktigt nöjd med. Får man inte det man helst vill så får man se till att man får det bra ändå.






















Jag blev lite kär i pappas kamera förra helgen och det hade inte varit helt fel med en systemkamera. Min lilla ixus är det inge fel på, den är smidig att ta med sig och tar bra bilder när ljuset är bra men en liten kompaktkamera går ju inte att jämföra med pappas


Trött

Jag är inte bra på det här med tidiga mornar. Tre dagar i rad har jag klivit upp vid kvart över sex/halv sju och jag känner mig helt slut. Jag fixar att sitta och jobba, så illa är det inte, men jag gäspar ganska mycket. Idag fick jag kommentaren att jag kanske skulle börja dricka kaffe. Tror dock inte att det skulle få mig att sluta gäspa.

När jag satt och väntade på att functional moves skulle börja, var jag långt ifrån pigg, hade lika gärna kunnat gå och lägga mig. Det var dock inga problem att träna, körde på för fullt som vanligt. Helgen skulle jag just nu bara vilja ägna åt att sova, men jag har andra planer. Imorgon kväll får jag sova hur mycket jag vill men på lördag blir det fest på landet och då lär det inte bli lika mycket sömn.

Nog prat om sömn, nu ska jag vila lite på soffan och sedan faktiskt gå och lägga mig.

Påsken

Några lugna dagar har spenderats hemma hos föräldrarna och snart är det dags att bege sig hemmåt. Imorgon sätter allvaret igång igen med designarbete och uppsatsskrivande.




Krokusarna blommade i rabatten.



Jag och Carl spelade monopol, jag förlorade.



Omelettrulle fylld med vitlök och spenat, ett av mina bidrag till påskbuffén.



Den goda påskmaten.



Saltis trivs bra med att få springa runt och busa med mina föräldrar och kika på fåglar från fönstret.

Födelsedagen

Jag fick en riktigt härlig dag igår! Började morgonen med god frukost med nybakt bröd. Åkte sedan till Sollentuna centrum med mamma och kikada i affärer och åt lunch. Jag fick välja en tårta från bageriet som vi tog med oss hem och åt till fikat. Jag blev skjutsad till stationen där jag mötte upp Emelie och tillsammans begav vi oss till söder och Priyanka. Eftersom det var några år sedan vi sist var där gick vi åt fel håll men kom till slut rätt. Priyanka bjöd på en god middag och det var mycket trevligt att träffa tjejerna igen. Vet inte hur länge sedan det var sen jag träffade Josefin och Alexandra senast. Det var en mycket trevlig kväll. Promenaden hem genom skogen var lite spännande. Det var väldigt mörkt, ganska mycket is och på de ställen det inte var is var det blött så det plaskade fint om skorna. 

Jag ser fram emot...

...att vakna upp imorgon. När jag kom hem efter att ha varit och handlat mat med mamma kom jag på att det inte hade varit helt fel med ett gott bröd till frukost imorgon. Som tur var fanns det lite jäst hemma så jag använde mig av ett recept på källarfranska som grund och blandade sedan i soltorkade tomater, valnötter och solroskärnor. Det luktade väldigt gott av de nygräddade bröden och med de ingredienserna kan det inte bli annat än gott. Jag tror det blir en bra start på födelsedagen.

Lunchkris

Idag räddade jag brorsans lunch. Pappa skulle göra pannkakor men ingen hade kollat vad det fanns för sylt hemma, allt duger inte åt min käre bror. Det enda som fanns var hjortronsylt, vilket inte går hem. Eftersom jag känner min mor tog jag mig en titt i frysen och där fanns både hallon och blåbär. Så jag plockar ut ett paket blåbär och häller i dem i en kastrull tillsammans med lite syltsocker. Koka i två minuter och sedan svalna i ett bad med kallt vatten. Lagom till att pannkakorna var färdiga och bordet dukat var blåbären tillräckligt avsvalnade för att kunna ätas. Vilken tur att jag åkte från Linköping i tid i morse!

RSS 2.0