En helg i Linköping

I lördags åkte jag och Stina ner till Linköping för att överraska Sally på hennes födelsedag.


Linköping var grått men tryckande varmt.


Temat för festen visade sig vara rosa.


Vi var några som lagade och åt middag tillsammans.


Vi dansade både i vardagsrummet och hann med en tur till Nationernas Hus. Kvällen var helt kanon!

Dagen efter blev det fika på Åbacka café. Ett mysigt litet café som ligger vid Stångån och har en väldigt lummig och trevligt trädgård.

Mot Karpathos

Imorgon flyger jag och mamma till den grekiska ön Karpathos. En vecka med sol, bad, god mat och lite till. Det ska bli riktigt härligt. Tid att bara vara, läsa böcker och njuta av livet.


Margaretatårta

Till min fina mamma bakade jag en hallonmoussetårta (samma som jag gjorde på nyår) och bjöd henne på namnsdagen. Tårtan blev kanongod och var värd de två och en halv timme som jag spenderade i köket.



Fredag

Idag har varit en tröttdag men det är nödvändigt för att få normal dyngsrytm imorgon. Jag har i alla fall lyckats görat lite nytta och tagit mig till banken. Annars har jag bara skrotat runt här hemma och badat i poolen. Det är såå skönt att kunna ta sig ett bad precis när man känner för det.

I helgen blir det bus och det ska bli riktigt roligt. Temat är ju fler flugor under smällan desto bättre.

Jobbet gick kanon. Jag var så glad över att det var sista dagen att allt gick väldigt lätt. Så skönt det ska bli med semester och lite frihet.

Till frukost/lunch gjorde jag en riktigt god äggröra, receptet hittade jag här. Jag har aldrig gjort äggröra tidigare och blev därför väldigt nöjd.



Sista natten

Nu sitter jag och väntar på att sista jobbpasset ska börja. Förhoppningsvis är det sista gången någonsin som jag jobbar som tidningsbud. Jag kan nog till och med säga att det är högst troligt att det är sista gången. Mycket skönt ska det bli.

8 månader
7 veckor
5 veckor

De perioder som jag har arbetat som tidningsbud. När jag gick in i lokalen där vi hämtar ut våra tidningar och förbereder oss inför arbetet för första gången den här sommaren slog det mig att doften där var precis den samma.

De här fem veckorna har varit bättre än vad jag förväntade mig. Tidningsbilarna har varit i tid, jag har inte virrat bort mig totalt och alltid blivit färdig i tid och jag har överlag fått köra väldigt bra trakter. Vädret har varit helt på min sida och det har inte regnat en enda gång. De här veckorna har påmint mig om de saker som jobbet har lärt mig om mig själv. Jag har fått uppleva några riktigt vackra soluppgångar och fått se många rävar, rådjur och harar. Vakna med P3 och P4 har verkligen förgyllt mina nätter och gjort det roligare att jobba.

Igår kändes det tungt att det var en hel natt kvar som jag skulle jobba men nu är den sista natten här och jag stoppar ner den sista tidningen i brevlådan då är jag fri.


Picknick

Idag har jag varit på en väldigt trevlig picknick på Djurgården med Stina. En filt, kanonfint väder, lite gott att äta och massor att prata om eftersom vi inte har setts på ett halvår. Mycket framtidsprat blev det, vi är ju båda på väg bort från kogvet och ut i verkligheten.

Det är såna här dagar som jag kan tycka att det inte vore helt fel att bo i Stockholm. Det finns delar som är riktigt vackra. Och i solnedgången visar staden sig från en av sina bästa sidor.

Jobbtankar

Jag måste säga att jobbet har fått det att snurra runt en hel del i huvudet på mig. Jag har nu fått hem det påskrivna kontraktet och kan hålla det i handen, läsa igenom det igen och glädjas. Jag har ett jobb, med en schysst lön, som blir ännu schysstare när provanställningen är över. Mitt första jobb efter utbildningen är precis det jobb som jag vill ha. Anställd som interaktionsdesigner, inget skitjobb. Jag har flyt!

Det ska bli så roligt att få börja jobba. Jag undrar över vad jag kommer att få göra, hur min första arbetsdag kommer att se ut. Jag har den stora turen att få följa med på en resa med företaget bara en vecka efter att jag börjat där. Världens chans att lära känna arbetskamraterna mer. Det enda som är synd är att det innebär att jag kommer att missa svartan. Även om jag längtat efter svartan är det ett lätt val.  



Hetta

Helgen har varit kanonfin. Vädret har varit bra och jag har fått chans att njuta av det i trevligt sällskap. På fredagkvällen kom Priyanka över och hon stannade till lördag eftermiddag. Vi pratade, promenerade och spelade kubb. Igår var jag på Mälaren med båten. Det var underbart skönt att få bada och njuta av solen.

Även om jag gillar värme så börjar jag tycka att det är lite väl varmt. På övervåningen där jag har mitt rum blir det så varmt att jag inte kunde sova något innan jobbet och jag sov inte särskilt bra efter jobbet heller. Även om jag har fönstret öppet så är det något som gör att det inte kommer in frisk luft som det gör på nedervåningen.

Det är lite varmt att sitta i bilen och jobba också, inatt öppnade jag upp passagerarfönstret också med hopp om att få in lite mer luft men det gjorde inte så stor skillnad. Men, men, fyra dagar till ska jag allt lyckas stå ut.




Någon är väldigt förtjust i borstnejlikorna plockade i hagen, speciellt bladen.


Har fått jobb!

Jag kan inte vara gladare just nu, för jag har fått jobb! Som interaktionsdesigner på To Me Group. När jag satt och fikade med Ida efter en mycket god och trevlig tapasmiddag fick jag samtalet. Jag fick jobbet och imorgon ska anställningskontraktet skickas. 

Jag kan verkligen inte fatta hur lätt det har gått. Igår var jag på intervju och idag har jag blivit erbjuden jobbet. Det finns någon som vill ha mig och som tycker att jag verkar lovande. Helt underbart, otroligt roligt!

Åtta dagar kvar som tidningsbud och sedan är jag helt ledig fram till den 16 augusti som det verkar nu. Det kan inte bli bättre!

Lång dag

Just nu sitter jag på en buss mot Linköping. Jag har tre väldigt oroliga timmars sömn i kroppen och kommer inte att få sova igen förrän vid 6-7 ikväll. Oj, vad jag längtar efter sängen. Men än har jag i alla fall inga problem med att hålla ögonen öppna.

Inatt fick jag köra två helt nya trakter och efter att ha kört den första trakten var jag lite orolig över att jag inte skulle bli färdig i tid eftersom den tog över två timmar att köra. Nu gick den andra väldigt fort, tio i sex hade jag avrapporterat och lämnade filialen. Hemma hann jag med att både dusha och bre mig en macka vilket var tur för det var ganska så svettigt att jobba inatt.

Jag åker till Linköping för att gå på en anställningsintervju, så jag känner mig lite nervös. Jag har aldrig gått på en anställningsintervju som har varit så viktig för mig förut. Satt och förberedde mig lite i går kväll och lite nu på bussen så förhoppningsvis kan jag komma med något vettigt att säga.

Jätterädisa



Rädisorna trivs bra i mammas lilla land.

Chokladbiskvier

Jädrans vilka goda biskvier jag gjorde idag! Jag har aldrig gjort biskvier förut och när jag tittade igenom en av mammas receptpärmar hittade jag ett recept och bestämde mig för att det var dags att testa. Jag gjorde om receptet lite och det här blev resultatet:





Chokladbiskvier
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

130 g smör
1 1/2 dl florsocker
2 äggulor
1 rågad tsk vaniljsocker
3 tsk kakao

ca 250 g choklad (jag tog hälften mörk och hälften ljus)

Riv mandelmassan fint och blanda den tillsammans med sockret och äggvitan. Klicka ut, eller spritsa bottnar i valfri storlek på bakplåtspapper. Jag gjorde dem lite mindre och det blev 19 stycken. Grädda i 10-20 minuter i 175 grader varm ugn. De ska vara gyllene och lite sega i mitten. Låt svalna.

Blanda rumsvarmt smör med resten av ingredienserna till smörkrämen. Bred på krämen på de avsvalnade bottnarna och låt stå i frysen i minst en timme.

Doppa biskvierna i chokladen så att smörkrämen täcks. Låt stelna. Sedan går det alldeles utmärkt att förvara dem i frysen.


RSS 2.0