Snart lite ledighet

Idag packar jag väskan och imorgon tar jag katten och åker upp till Stockholm och Kungsängen. Hemhem, till familjen. Eftersom det inte blir något jobb imorgon är det lika bra och åka upp direkt på morgonen. Då slipper jag jobbig trafik och stress. Förhoppningsvis kan jag sätta mig och plugga lite när jag har kommit hem, borde verkligen utnyttja den tid jag har. Annars hade jag tänkt vara ganska ledig över påsken, möjligtvis fixa med lite skisser i Visio, men det känns inte så betungande, mest roligt.

I två hela dagar har vi suttit i ett litet rum och skissat på den nya designen. Det är roligt men jag var riktigt seg i huvudet idag när jag cyklade hem. Jag undrar lite hur jag ska få ihop tillräckligt med material till en magisteruppsats på det jag undersöker, men det löser sig förhoppningsvis. Får ta och rådgöra lite med min handledare. Något positivt är att han i alla fall tyckte att min frågeställning är bra. Ett steg på vägen mot en färdig uppsats. 


Jogging

Haha! Konditionen är hyffsad ändå. Idag fick jag för mig att jag skulle testa att jogga runt Skäggetorp istället för att ta en promenad. En halvtimme var jag ute och det gick utan problem. Jag joggade hela tiden och tycker att jag höll hyffsat bra tempo dessutom. Det ska tilläggas att jag gjorde det med sega träningsvärkben. Det är ju inte jätteroligt men jag tror nog att jag kan tänka mig att försöka mig på det igen.

När jag kom hem idag vid fem och kollade mejlen fick jag en trevlig överraskning, jag hade vunnit en tävling. 250 kr i en inredningsbutik. Ingen jättevinst, men eftersom jag inte alls trodde att jag skulle vinna och inte brukar tävla särskilt ofta var det roligt.

Lördag

Den är inte helt fel att vara stamkund hos en frisör. Var och klippte mig idag och var inte medveten om att stället jag brukar klippa mig på inte har studentrabatt på helgen men min frisör var snäll och gav mig rabatt ändå. Det blev en kort lugg igen, inget planerat men jag känner mig nöjd.

Det var en härlig känsla när jag cyklade hem från träningen i vårjacka och utan vantar. Det enda som fattades idag var solen. Den var framme igår men då hade jag inte tid att vara ute mer än när jag tog mig till och från mötet i stan.

Ikväll ska jag på födelsedagsfest, två tjejer i tvåan som fyller år. Kan bli trevligt, slår i alla fall att sitta ensam hemma.


                               

Fredagsfika

Idag var det min tur att bjuda hem tjejerna på fredagsfika. Jag hade utlovat något riktigt chokladigt och de blev inte besvikna. Brownies med dulche de leche, marshmallows och chokladtryffel. Här hittade jag receptet. De blev chokladiga, kladdiga och söta.

Efter några koppar te och godsaker var jag inte så jättesugen på att äta någon riktig middag, var ju inte så hungrig, så istället fick det bli scones till Lets Dance. Ganska mysigt sätt att börja helgen på. Imorgon får jag dock ta och laga lite riktig mat, har blivit lite dåligt med det den här veckan när jag har gjort massa annat på kvällarna.

Sista styrelsemötet

Idag är det första styrelsemötet då jag inte behöver ha med mig datorn och agera sekreterare, men också mitt sista styrelsemöte. Det blir lite konstigt att inte gå på några mer möten men samtidigt har jag gjort mitt i styrelsen nu. Efter ett och ett halvt år. Det har varit både lärorikt och ibland riktigt, riktigt roligt. Några nya vänner har jag lärt känna genom styrelsen och några har jag fått en lite djupare relation till. Jag hoppas den nya styrelsen kan lyckas med att få en så bra stämning som vi har haft. För styrelsearbete behöver inte bara vara allvarligt och tråkigt.


Tillbaka till träningen

Träning och middag, sedan blev jag jättetrött. Jag är fortfarande lite smått rosslig i halsen men har kännt mig pigg i kroppen så när det fanns ett steppass med platser kvar idag vid fem bestämde jag mig för att boka in mig och cykla dit. Det var ett jobbigt pass, men jag vet inte om det berodde på förkylningen eller att det var en ledare som kom från Medley i Mjölby och körde ett helt annat upplägg.

När jag kom hem vid halv sju var jag inte alls sugen på att sätta igång att koka soppa som jag först hade tänkt utan improviserade fram en lite snabbare middag. Omelette med timjan, en korv och en smoothie på apelsin och kiwi. Gott och enkelt. Kändes lite nyttigare än mackor.



Svish säger det

Dagarna går fort. Till och med helgen som till större delen spenderades i soffan för att vila bort förkylningen gick väldigt fort. Det är väl både bra och dåligt.

Det var välbehövligt att ta det lungt i helgen. Det var tur att jag hade köpt mig strumpstickor i veckan för då hade jag något trevligt att roa mig med, nämligen att sticka fingervantar. En vante hann jag göra färdigt och den blev riktigt fin. Jag känner mig duktig som har tagit mig igenom ett helt stickmönster alldeles själv, jag lär mig.

En liten tur utan för hemmet fick jag i alla fall när jag på lördagkvällen tillsammans med några vänner åkte iväg till Norrköping och såg Alice i underlandet i 3D. En mysig film men jag är inte jätteimponerad av 3D tekniken, jag hade förväntat mig att det skulle vara lite häftigare.



Förkylt

Jag är trött och seg, snorar och rosslar. Det är inge roligt. Förkylningen kunde ha kommit för någon vecka sedan, inte precis nu när exjobbet äntligen (!) har tagit fart. Nu när jag behöver vara pigg.

Jag har, trots förkylning, varit duktigt idag och pluggat mellan 8-17. Större delen av tiden ägnade jag åt att göra expertutvärdering av det system som ska omdesignas. Efter lunch var jag iväg på handledarmöte och berättade om vad som hänt och fick tips på inriktning för uppsatsen. Tre artiklar hade min handledare hittat som använde metoder som jag kanske kan göra något roligt av. En av dem läste jag idag, den som verkade intressantast. Den metoden förutsätter dock att designteamet är villiga att testa en ny metod. Får ta och höra mig för imorgon när vi ska gå igenom expertutvärderingarna. Det är ju lite brått att bestämma vad jag ska göra med uppsatsen nu eftersom projektet har satt igång och de olika momenten ligger ganska tätt.

Helgen i Romme




Vilken underbar helg vi fick, jag och Lotta. Två dagars skidåkning i strålande solsken! Under lördagen var det ganska mycket folk och backarna blev ganska fort uppåkta men under söndagen var köerna mindre och backarna finare vilket gjorde det ännu roligare att åka. 

Mycket mer än skidåkning hann, eller rättare sagt, orkade vi inte med. Efter att ha klivit upp tio i fem på lördagen, kört bil i fyra timmar och åkt skidor fram till fyra på eftermiddagen var vi inte så pigga. Middagen intogs på pizzerian som låg närmast vandrarhemmet och klockan nio låg vi i sängen och somnade till ljudet av melodifestivalen som kom från våra grannar. När vi vaknade vid åtta nästa morgon var vi dock ganska pigga och till halv tio var vi ute i backarna igen. Det enda tråkiga var att Lotta under eftermiddagen ramlade och slog i svanskotan så hon fick avsluta sin åkning tidigare.


 

Skidåkning!

Imorgon bär det av mot Dalarna och Romme för två dagars skidåkning. Halv sex är det meningen att jag och Lotta ska ge oss av, så att vi får ut så mycket skidåkning som möjligt denna helg. Tidigt, men det ska nog gå. Det ska bli väldigt roligt, hellre skidåkning i lilla Romme än ingen skidåkning alls.

Kvällen har jag ägnat åt att packa och förbereda matsäck. Tyvärr har jag varken stavar eller skidglasögon. Stavarna lämnade jag i Stockholm efter förra årets skidresa eftersom pappa hade gett mig mammas stavar och dumt nog tog jag inte med mig mina egna hem. Skidglasögonen borde finnas någonstans i lägenheten men jag kan inte hitta dem. Sist jag såg dem låg de på hatthyllan men jag har inget minne av var jag la dem när jag bestämde mig för att lägga dem på ett bättre ställe. Ja, ja. Det kunde vara värre. Stavar klarar jag mig alltid utan, bara lite jobbigare att ta sig fram på plan mark och är det bra väder så ska det nog inte vara några problem att åka utan skidglasögon.

Härlig dröm

Jag kände hur jag gled ut ur drömmen, hur jag närmade mig vaket tillstånd och med det kom besvikelsen. Jaha, bara en dröm, inte roligare än så. Det var en alldeles för bra dröm, en sån där dröm som man vill stanna kvar i. Som man önskar kunder fortsätta och fortsätta, för man mådde så bra i den. Självklart kunde jag inte somna om på en gång efter uppvaknandet heller, utan var tvungen att fundera lite över det jag drömt. Kunde inte, och ville väl heller inte släppa drömmen.

Jag kan inte låta bli att bli lite irriterad när jag drömt en riktigt härlig dröm. Man kanske borde bli glad, som man kan bli när man har läst en bra bok eller sett en bra film. Men det som gör det svårt är det faktum att det i drömmen kändes som om att det var på riktigt och det var en själv som upplevde allt, fastän det inte var så.

Läser och läser

Tre bra böcker har jag läst ut de senaste veckorna. Människoham av Johan Ajvide Lindqvist, Sista sommaren (med dig) av Ann Brashares och Anteckningar från en liten Fiat av Zbigniew Kuklarz. Helt olika varandra, men jag gillar att variera mig. Favoriterna var Människohamn och Anteckningar från en Fiat. 

Jag gillar verkligen hur Ajvide placerar det onaturliga och konstiga i en så vanlig och verklig värld. En värld som man själv känner igen sig i, det vanliga Sverige. En bok som det är svårt att sluta läsa i. 

Kuklarz vill jag läsa mer av, boken gav mersmak. Den handlar om tre killar i 20-års åldern som förlorat sin gemensamma vän och deras resa genom Polen för att sprida vännens aska. Polen är fast under kommunismen och vännerna får uppleva ett land olikt Sverige. Jag fastnar mycket för det humoristiska sätt som boken är skriven på samtidigt som den handlar om mycket allvarligt.


 

Cykelstackarn

Min stackars cykel mår inte riktigt bra. Nu har den en ny kedja som funkar finfint men framhjulet är inte som det ska vara. Det har varit bra hela vintern fram till förra helgen då det blev varmt. Sedan dess har hjulet suttit löst, vilket gör att det rör sig fram och tillbaka när man cyklar. Ibland fastnar det i bromsarna och då går det självklart trögt att trampa. När jag hämtade ut cykeln på verkstaden sa han som fixat den att han tyckte att jag skulle fundera på att byta in den. Klart han säger så när han är cykelförsäljare, men det kan ligga något i det han säger. De här senaste åren har inte varit särskilt snälla mot cykeln. Alltid stå ute, vinter som sommar och ingen som pysslar om den ordentligt.

Storbak

Idag har jag ägnat halva dagen åt att baka bröd. Först gjorde jag ett grovt bröd med fikon och sedan hårt bröd, så nu har jag bröd så jag klarar mig.




Lördagsmiddag

Mat kan göra en glad. Den här rätten gjorde mig på riktigt bra humör, en ny pastafavorit skulle jag nog tro. Enkelt att laga och sjukt gott!



Man skivar cocktailtomater, rödlök och skär av toppen på en vitlök. Allt läggs i en ugnsform och kryddas med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.



I ungefär en halvtimme får det stå i ugnen och gotta till sig och när det kommer ut mosar man samman allt och tillsätter lite olivolja.



Såsen blandas med pastan och serveras med mycket nyriven parmesanost.

Självförtroende

Det skulle vara bra med ett lite bättre självförtroende. Eller större kontroll över känslorna. För det är himla onödigt att gå omkring och gräma sig över något som man inte behöver gräma sig över bara för att man är osäker. Osäker på något man gjort eller sagt, om det kommer att tolkas på rätt sätt eller inte. Jag kan tagga mig själv till att göra något som jag tycker är läskigt. Men sedan när jag inte får en direkt, eller tydlig, reaktion på det jag har gjort så blir jag osäker. Börjar fundera, undra. Gjorde jag rätt nu? Ju längre reaktionen dröjer, desto jobbigare blir det såklart.

Väldigt dumt egentligen. Varför slösa tid och energi på att oroa sig över något som man redan har gjort och som lika gärna kan få en bra utgång? Inte riktigt rationellt egentligen. Varför anta det värsta, när en lyckat utgång är minst lika trolig? Det hade varit skönt att bara kunna stänga av känslorna när osäkerheten börjar smyga sig på. När den ändå inte leder till något gott.

Trasig kedja

Min cykel mår inte så bra. Igår när jag cyklade till universitetet så gick kedjan av. Snopet eftersom jag har för mig att jag fick den bytt när jag lämnade in den för byte av drev i augusti.

Jag tänkte först att jag skulle kunna fixa det själv, så efter styrelsemöte och lunch tog jag bilen förbi Biltema och inhandlade en kedja. När jag packade upp den nya kedjan och inspekterade den kom jag fram till att jag inte hade någon aning om hur den ska sättas ihop när den väl har kommit på cykeln. Jag sökte lite på internet men hittade inget som hjälpte mig utan ringde till pappa istället som informerade mig om att det borde finnas ett kedjelås. Det fanns det inte, varken på min nya eller gamla kedja. Inte fanns det att köpa på Biltema heller så jag gav lite irriterad upp och promenerade bort till närmaste cykelverkstad och bad dem göra jobbet. Så nu är jag utan cykel tills på måndag, om jag har otur ännu längre. Surt.

Det var några som skulle till VilleValla pub ikväll men jag kände inte för att promenera dit, eller snarare för att promenera hem, tar säkert 45 min, en timme att ta sig dit till fots. Nej, jag skrev rent styrelseprotokollet, lagade en chilistark majssoppa och njuter nu till tonerna av Elin Ruth Sigvardsson istället.


Cogtail

Igårkväll var det cocktailfest på hg, så den lilla svarta åkte på och håret stylades till i en ny frisyr. Jag var lite osäker över hur väl jag hade lyckats med hårblåsen och sprayen, men frisyren höll för den blåsiga cykelturen och fick uppskattande kommentarer.

Vi var inte många ur de högre årskurserna som gick så vi få gamlingar som var där höll ihop under kvällen. Delade till och med på en drink, att vara fyra pers på en fyracentilitersdrink är dock inget som kan rekommenderas. Den tog slut väldigt fort. Det blev ingen sen kväll men jag hade det trevligt och det var skönt att få komma hem till sängen innan tolv.


       

     


Hallomi med quinoasallad





Kvällens middag blev riktigt lyckad. Jag hade lite grönsaker som jag behövde göra slut på och en hallomiost som jag ville göra något med. Så jag satte igång ugnen och körde paprika, squash, scharlottenlök och vitlök i ugnen tillsammans med lite olivolja och sambal oelek. Under tiden kokade jag quinoa som jag sedan blandade med grönsakerna. Hallomiosten skivade jag och stekte lite lätt och allt serverades sedan med lite yoghurt som jag bara kryddat med lite örtsalt. Lätt att göra och väldigt gott!

Frukostmuffins med blåbär




När man inte har mycket annat att göra än att läsa på om en forskningsmetod kan man ta en del av eftermiddagen och ägna den åt att baka muffins för att variera med läsandet. Dessa är av den matigare sorten med mindre socker och passar därför bra till frukost eller mellanmål. På den här fina bloggen hittade jag receptet. Mina muffins piffade jag till med lite kardemumma också eftersom jag hade malt lite för mycket när jag bakade semlor.

RSS 2.0