Torsdag

Det gjorde inget att det var lite halvgrått när jag cyklade iväg till jobbet imorse, för min värld var ljus. Vad som än händer framöver så har jag ett ganska bra liv just nu.

I helgen bär det av mot Stockholm för att byta däck på bilen och hälsa på föräldrarna. En fika med Stina är också inplanerat. Det känns som det kan bli en bra helg. Bara lite segt att jag jobbar till fem vilket gör att jag kommer fram ganska sent.

Funderar vad jag borde ta med mig i helgen, tror inte att det är så mycket. Så länge alla kattsaker kommer med och lite kläder så är det lugnt. Känns inte som om jag behöver ta med mig datorn ens, jag har ju min fina Samsung Galaxy.



Det man inte gör på en söndag får man göra på en tisdag

Jag borde ha varit tröttare idag än vad jag faktiskt har känt mig, jag var lite seg imorse men annars har dagen flytit på bra. Eftersom jag varken fick något bröd bakat i helgen eller någon lägenhet städad kände jag mig tvungen att göra det idag. Så imorse innan jobbet slängde jag ihop en deg som fick jäsa över dan och bakade ut det direkt när jag kom hem. Städningen gick ganska lätt och nu kan jag med gott samvete ta emot besök imorgon kväll.

Flygande valnötsbröd

Spänning

Ibland är livet spännande.

Just nu är livet spännande.

Den som väntar får se.

Och jag som inte gillar att vänta.

Kravall

Igår fick jag vara student igen och det var inte helt fel att få återuppleva det för en kväll. Kvällen började med att jag och Lotta åt hemmagjorda hamburgare hemma hos mig och dansade loss så att Saltis blev lite förskräckt. Vädret kunde ha varit bättre, men vi tog oss i alla fall till en förfest i Ryd, om än lite blöta. Trots att vi knappt kände någon där, och nästan alla var teknologer, var det en schysst förfest. Vi promenerade till kravallen och hade turen att inte behöva stå och köa så länge ute i regnet. Det är lite sjukt hur fort tiden gick, jag hade kanonroligt och helt plötsligt börjar de spela Stad i ljus och det var dags att gå hem.

Pumpa och rotsaker i ugn

I torsdags kväll när jag gått och lagt mig kom jag på att jag troligtvis inte skulle orka göra någon lasagne till middag på fredagkvällen och började därför fundera över vad jag kunde laga istället. Det kan tyckas vara en dum tid att fundera över vilken mat som ska lagas dagen efter och även om det var en dum tid kom jag på något bra.
När jag stod framför kylskåpet hemkommet från en lång arbetsdag utvecklades idén och följande rätt blev resultatet.



Pumpa och rotsaker i ugn


En bit butternutsquash
Några potatisar
Lite rödlök
Några morötter
Några polkabetor
Salladslök
Färsk timjan
Citronskal
Allt detta kördes i ugnen tillsammans med några klickar smör, lite olja och salt. Till detta åt jag en sås som bestod av hälften turkisk youghurt, hälften creem chees och pressad vitlök. Oj så gott det blev!

Helgen

Jag har haft en riktigt bra helg. I fredags kom moster och mor på besök och de och Carl kom hem till mig för en drink efter jobbet. Sedan hade jag bokat bord på en tapasrestaurang. Middagen blev väldigt lyckad, alla tyckte maten var god och vi gick därifrån väldigt nöjda. På lördagmorgonen bjöd jag på frukost och sedan begav vi oss ut på stan för lite shopping. Jag var på jakt efter ett par stövlar, Annika skulle ha något lite mer färgglatt och letade efter en grå topp (allt är relativt, har man bara svart så kanske grått är färgglatt) och mamma letade inte efter något själv men köpte med sig några chokladpraliner hem till pappa.

Lördagkvällen spenderade jag i soffan och insåg hur gott det är med mangobalsamicovinäger på cocktailtomater och att edamamebönor inte är överskattat.

Söndagen hade jag inga planer för men slängde väg ett meddelande till Erica och fick napp. Det blev en promenad till Tornby där vi kikade i lite klädaffärer, några inredningsaffärer och tog en fika, självklart var lille Arvid med i vagnen. Vädret var kanonfint och vi promenerade hem till Erica där jag blev kvar till klockan sex. Jag insåg att det nog var dags att dra sig hemmåt om det skulle bli någon middag lagad, jag skulle ju ändå gå hem. Middagen blev lagad, fläskfilé med klyftpotatis och murkelsås, som tyvärr inte smakade så mycket murklor som jag hoppats på men god blev den i alla fall.
Så var det dags för en ny vecka igen, får se vad för roligheter denna vecka bjuder på.

Polkabetor

Jag är ganska fascinerad över att en rotsak kan se så vacker ut som polkabetan gör. Den får mig att tänka på cirkus eller tivolin. Den måste nästan ätas rå, för kokas den försvinner det fina mönstret.

Kyla

Det börjar vara kallt på morgonen. Det är helt klart lite irriterande att behöva frysa om händerna för att man har satt på sig för tunna vantar och behöva sätta en mössa som plattar till frisyren. Men jag kan inte låta bli att bli lite glad över frosten också. För den är ju ganska vacker.

Sol

Tänk vad lite sol kan höja humöret. Inte för att jag har varit på dåligt humör, men jag har känt mig ovanligt glad så fort jag har varit utanför dörren idag. Ute i den strålande solen.
Jag var på gott humör i morse när jag tog bilen till jobbet, trots att solen sken så starkt och låg så lågt att jag inte såg något när jag skulle ta mig fram till den första rondellen. Humöret var på topp när jag körde ifrån intervjun i Norrköping och solen värmde skönt genom vindrutan. Solen gör att alla underbara höstfärger verkligen kommer fram och världen var vacker när jag körde hem från jobbet.
Sol är bra för själen.

Användbarhet

Nu är det dags att göra lite reklam för jobbet mitt. Jag jobbar som interaktionsdesigner på Usify och jag tror inte att jag skulle ha kunnat hamna på ett bättre ställe. Nu har jag jobbat i lite drygt en och en halv månad och det är fortfarande lika roligt att cykla iväg till jobbet. Ju mer jag kommer in i jobbet och får vara med i olika projekt desto roligare tror jag dessutom att det kommer att bli.
Är användbarhet något man tror på, är det oss man ska vända sig till. Skulle du vilja veta lite mer företaget tycker jag att du ska gå in och kika på vår nya och fina hemsida.

Trattkantareller

I söndags tog jag mig till skogen och plockade lite svamp istället för att stanna hemma och städa. Det kändes som ett ganska bra val just då. Jag tror nog att det kommer att kännas som ett ganska bra val när jag plockar fram svampen ur frysen och lagar något gott av den. Fast det är ju lite synd att lägenheten inte städade sig själv under tiden jag var borta.

Simning

Idag var jag och simmade med Lotta. Det resulterade i att jag tog mig runt hela 1,75 km. Hade Lotta velat simma längre så hade jag lätt kunnat klämma 250 meter till bara för att få ihop till 2 km. Tror det var en bra grej att jag började räkna längder. Bestämde mig först för att simma tio längder bröst och sedan tio längder rygg och sen fortsatte jag så och la på fler och fler längder, på slutet simmade jag dock bara bröstlängder.
Innan dess hade jag tagit mig en tur på stan och kvällen är fullbokad. En bra lördag helt enkelt. Imorgon måste jag nog dock ta tag i städningen.

RSS 2.0