Tentakravallen

Party like an animal! Det var temat för kravallen. Vi hade sålt 850 biljetter. Slutsålt och folk la ut annonser på anslagstavlan om att de kunde tänka sig att betala 200 för en biljett. Det är helt galet!

Igår, den stora dagen, samlades vi i kårallen kl 12 på dagen för att börja förberedelsena inför kvällen. Vi plockade undan möbler, ställde fram barer, dekorerade mm. Förberedelserna var väldigt roliga och alla var peppade inför kvällens jobb. Dekorgruppen lyckades väldigt bra med att smycka ut kårallen trots den knappa budget som de hade, den bästa idén måste ha varit de små ikeadjuren. De var ett väldigt roligt inslag på barerna. Med dekoren av barerna och lite snygg ljussättning blev det riktigt bra.



Tillslut blev klockan 22 och vi öppnade upp dörrarna, kravallen kunde börja. De tre första timmarna jobbade jag brevid huvudkassören för kravallen, vi gick runt och hämtade pengar ur kassorna och gav växel till de kassor där det behövdes. De två första timmarna var det dock ganska lugnt som det alltid är. Men vid tolv så hade försäljningen tagit fart på riktigt och vi fick betydligt mer att göra.

De tre sista timmarna spenderade jag först som trappvakt. Sedan skulle jag ha varit i Entrébaren men den stängdes så jag hoppade in i shotbaren och sedan i Gasquebaren. Mitt sista pass hade jag i garderoben. Det passet hade jag fasat lite inför eftersom det är ganska tungt att stå i garderoben när alla ska gå hem. Dock flöt det på väldigt bra, förvånandsvärt bra. Vi blev lite rädda när det var en kvart kvar till stängning och säkert 80 % av jackorna var kvar, men det blev inget kaos.

Kravallen var nu över och för oss kassörer var det dags att räkna samman de pengar som vi hade fått in under kvällen. Det tog sin lilla tid, försäljningen verkade ha gått bra. Det blir välidigt spännande när vi får resultatet. Halv åtta (halv sju om man går efter vintertid men det gjorde inte våra kroppar) var all räkning och städning klar och vi fick äntligen gå hem. Snacka om att jag var trött. Öm i fötterna, tung i huvudet och stel i kroppen. Det kändes väldigt speciellt när jag och Rybing cyklade hem och det hade börjat ljusna och var alldeles lugnt och stilla. En skön cykeltur innan man fick lägga sig i den egna sängen och njuta av lite efterlängtad sömn.

Det är en häftig känsla att vi har varit med och anordnat en så stor fest. En fest som verkar ha blivit lyckad. Det kom mycket folk och det verkade som om de hade det kul. Jag hade det i alla fall en väldigt rolig dag och kväll. 

                                              

HG-jobb och tentakravall

Den här veckan såg jag verkligen inte fram emot. Det kändes som om det skulle bli en tung och väldigt jobbig vecka. Och i söndags önskade jag att den bara skulle vara över (och då hade den inte ens börjat).

Nu har jag gjort en av de jobbiga måstena, jobbat på [hg]. Det funkade bra även om det var väldigt lugnt och tråkigt i början och ganska så fullt upp i slutet. Jag jobbar mycket hellre under stress än att inte göra någonting alls för då känner jag mig så onyttig och dålig. Jag var jättetrött när jag kom hem vid halv fyra på natten efter ca 9 1/2 timmas jobb och de få timmar jag fick sova drömde jag om glasplock, något som jag hade ägnat en stor del av kvällen åt. Det är ett riktigt skitjobb att jobba som festerist på [hg] men som ändå funkar helt okej när personalen på [hg] är trevlig och det är alltid roligt att jobba tillsammans med de i festeriet. Sen får vi ju faktiskt 50 kr rabatt i inträde under hela terminen som tack för jobbet. 

Det känns i hela kroppen att jag har sovit för lite i natt och jag har verkligen ingen lust att plugga på tentan som är imorgon. Känner mig lite orolig inför den, men skiter det sig så kommer det en omtenta. Ikväll har jag bestämt mig för att ta det lugnt, jag kommer ändå inte att kunna lära mig något nytt tills imorgon.

Tentakravallen närmar sig och idag hade vi det stora biljettsläppet. Det var helt galet. Vi har i princip sålt slut på biljetterna! På en lunch bara! Jag trodde aldrig att vi skulle sälja slut, det är ju bara en liten tentakravall. För mig som en av kassörerna känns det väldigt skönt för det betyder att vi kommer att gå runt, något som de inte gjorde förra året. Nu funderar vi till och med om vi ska öppna upp mer av Kårallen så att vi kan sälja fler biljetter eftersom det är flera som har hört av sig och sagt att de vill köpa biljetter.

Lördagen då kravallen är kommer att bli jobbig. Vi ska mötas kl 12 på dagen och jobba tills vi har städat efter stängning, så man kanske är hemma till 5 på morgonen. Och det är lite smått irriterande för oss som jobbar att den ligger just när det byts till vintertid, vilket innebär en extra timmes jobb för oss. Men förhoppningsvis kommer vi att ha det lite roligt när vi jobbar också. Det kommer ju helt klart komma mycket folk och det gör det hela roligare. Om ni vill kika på vad kravallen innebär så kolla in www.tentakravall.se.
 
Nu ska jag ta och vila mig lite innan jag ska iväg på extrainsatt kravallmöte.

Tantdag

Idag var tant Mimi, tant Stina och tant Tove till Gamla Linköping på tipspromenad och cafébesök. Tipspromenaden gick runt i Vallaskogen och handlade om väldigt blandade ämnen, dock en lite lätt överrepresentation av sjukvårdsfrågor. Promenaden runt i den höstiga skogen var fin men vi kunde ha fått lite bättre resultat på frågorna. Så vi kan troligen inte förvänta oss någon vinst. Tipspromenad verkar vara ett populärt söndagsnöje. Både när vi kom dit och när vi gick därifrån var den en liten kö till boden där man hämtade ut pennor och tipsplan.

Efter tipspromenaden var vi lätt frusna och tyckte att det skulle passa bra med en fika på Ragnar Dahlbergs Café. Där fick vi oss lite gott fika och en trevlig pratstund. När det började bli för mycket folk och oljud på cafeet begav sig tanterna därifrån och cyklade hemmåt.

Tant Tove har nu tagit en liten paus från tantandet och gjort några tentauppgifter för att stilla sitt samvete lite. Men i kväll kan det hända att hon plockar fram broderiet.

image26

Höstlördag

Tentan närmar sig men jag kan inte påstå att jag känner mig stressad över det. Pluggar jag på så ska jag nog lyckas med ett G i alla fall.

Nu när det har varit så fint väder idag fixade jag inte att sitta inne hela dagen och plugga utan efter lunch tog jag med mig kameran och gick en tur i Rydsskogen. Ljudboken som jag har lyssnat på tog slut ganska fort. Det gjorde mig dock inte så mycket. Jag hade höga förväntningar på den, En lycklig man av Arto Paasilinna, men den var inte alls så rolig som den boken som jag senast läste av honom.

Promenerandet blir lite roligare när man har en kamera i handen. Jag ser saker på ett annat sätt och får något att göra medan jag går. Rydsskogens motionsspår kanske inte är den finaste och mest speciella skogen men det får duga. Den ligger i alla fall nära och bra.



                                                                 


Promenaden gjorde mig på gott humör. Men tyvärr blev jag inte så mycket piggare på att plugga men några frågor till blev i alla fall besvarade. Man får väl vara nöjd för det lilla.

Ikväll är vi några som ska laga mat tillsammans. Det ser jag fram emot. En lagom anträngande aktivitet för mig som är lite småförkyld.
                                                                                                                              


Woohoo!

Redovisningen av projektet idag gick inte särskilt bra. Jag kände mig helt blank och stödpunkterna som jag hade skrivit verkade alldeles för få. Men jag tog mig igenom den och glömde bara bort en sak (tror jag) som jag hade tänkt att säga. När Arne, vår lärare, sedan tog ut oss en och en visad det sig att han tyckte att mitt arbete var bra, välskrivet och att han inte hade något att anmärka på det. Jag fick VG! Det hade jag aldrig trott. Så för att fira det lite grann tog jag och bakade brownies med tre sorters choklad, ett recept som jag hittade i en av mammas tidningar när jag var hemma sist. Än har jag inte smakat men det låter väldigt gott!

Om jag inte var kogvetare skulle jag vara...

Igårkväll anordnade vi höstsittning för programmet. Temat för denna sittning var "Om jag inte var kogvetare skulle jag vara..." Temat verkade lyckat, många hade ansträngt sig och tänkt ut något roligt och det var väldigt underhållande att spana runt på vad alla hade klätt ut sig till. Själv var jag utklädd till luftgevärsskytt vilket roligt nog gav mig pris för bästa utklädnad. Det var sista gången vi gycklade tillsammans med kogvetet vilket kändes lite sorgligt, det kommer att kännas konstigt nästa gång vi gycklar, så få vi kommer att vara då.

AI-projektet ska snart vara färdigt. Jag hade tänkt göra klart det ikväll men jag tror inte riktigt att det blir så. Jag tror att jag tar och sparar diskussionen till imorgon. Hur bra arbetet är känner jag mig osäker på, men förhoppningsvis är det tillräckligt bra för att ge mig ett G. Det räcker bra för mig. Det är inte så lätt att skriva om ett ämne som man är så dåligt insatt i som AI:n.

Plugga!

Idag har varit en riktigt tung dag. Till skillnad från igår kände jag mig inte så utvilad när jag vaknade och när sista lektionen var över kl 15 var jag riktigt tung i huvudet. Då var det bara att ta sig upp till Kårallen för Krogvetmöte som inte var klart förrän strax efter 17. Eftersom jag inte hade handlat igår kände jag mig tvungen att göra det idag (tror inte att jag kan klämma ut mer tandkräm ur tuben nu) trots att jag både var väldigt hungrig och trött. Men handlingen gick fort eftersom jag visste exakt vad jag ville ha.

Jag tror man är lite stressad när man nästan får dåligt samete för att man lagar mat och inte bara gör en sallad eftersom det är det som skulle gå fortast. För jag känner att jag behöver all tid som jag kan få till att skriva på AI-projektet eftersom det bara är två veckor kvar och de två veckorna är ganska fulltecknade.. Jag längtar såå till fredag nästa vecka då det ska vara inlämnat trots att det är flera ganska roliga saker som ska göras innan dess, som att ordna overallsinvigning för ettorna och höstsittning för programmet.

Klockan 19 hade jag i alla fall lagat maten och ätit den så då kunde jag sätta mig vid datorn och ta tag i det som måste göras. Först och främst tog jag tag i kassörsuppgifterna, hade fått en massa kvitton av Kenny och skulle skicka ut ersättningar till de som hade handlat. Fattar inte hur men allt tog nästan en timme, fast det var ju många småsaker. Efter det kunde jag äntligen sätta igång med att skriva men det tar sin lilla tid. All information jag har är ju på engelska och hanldar om saker saker som jag inte är särskilt insatt i, som cellulära automater. Om jag inte har nämnt det tidigare så ska mitt projekt handla om musik komponerad av datorer med hjälp av cellulära automater.

Fram till 22 fixade jag att sitta men sen fick det vara nog. Känner mig nöjd med det. Hjärnan behöver få vila lite innan jag går och lägger mig annars kommer jag att bli knäpp. 


RSS 2.0