Hemhemma

Denna helg har tillbringats hemma hos föräldrarna. Som alltid är det skönt att komma hem och få ta det lite lungt och koppla bort plugget ett litet tag. Gårdagen bestod av shopping tillsammans med mamma och oktoberfest på kvällen. Idag har det varit väldigt fint väder, dock blåsigt så mamma och jag tog oss en promenad. Blev en bit av Upplandsleden som går här ute. Det var en härlig promenad genom skog och mark och länge var vi ute, 1 h och 45 min. Nu är man så där härligt avslappnad som man är efter en långpromenad och mycket luft. Eftersom jag inte har något schemalagt imorgon så stannar jag hemma under dan och åker hem på kvällen, helt klart skönt med en extra dags ledighet, ibland kan man få tjuva till sig lite extra.

Början

Jag känner mig riktigt taggad efter att ha fått en genomgång av gymmet i sporthallen. Killen som instruerade var trevligt och det var bara att vi hörde av oss om vi ville ha en genomgång av det andra gymmet. Bra för mig som känner mig lite osäker bland alla maskiner, men det ska bli lite roligt, de är ju lite spännande.

Tror faktiskt att det kan bli roligt! Det var nog bra att vi bestämde oss för sporthallen. Då får man tillgång till två gym, ett i sporthallen och ett i simhallen, som är mer konditionsinriktat, och sedan ingår det även tillgång till simhallen (som bla är äventyrsbad). Helschysst att träna och sedan kunna gå ner och simma, jag som älskar att vara i vatten. Den enda jobbiga är när man ska ta sig hem eftersom man börjar med uppförsbackar, kommer nog kännas lite tungt där i början.

Nu när jag har betalat pengar för ett årskort är det bäst att jag ser till att utnyttja det!

Träning

Jag ska bli duktig är tanken. Eller, duktig är jag ju redan men jag ska bli duktig och börja träna . Har bokat tid för gratis provträning och sedan är tanken att jag ska sätta igång och träna två dagar i veckan. Ska bli spännande, de gånger jag faktiskt har tränat regelbundet, mer än promenader, så har det aldrig varit på något gym utan hemma. Jag lyckades även få Fredrik intresserad. Han har alltid tränat på campushallen men det här stället ligger inne i stan och var faktiskt lite billigare så han kände att det kunde vara värt att prova. Sen är det ju roligt att kunna träna tillsammans även om vi säkert inte kommer att träna likadant. Bra att kunna sporra varandra när man känner sig osugen.

Klipp, klipp...

...och så rök håret! Det blev visst kort :)





Skillnad var vad jag ville ha och skillnad fick jag. Har velat jättelänge om hur jag vill ha det men det här tror jag blir jättebra bara jag lyckas styla till det själv.

Roligheter

Jag blir så glad trallala! Bjöd hem brorsan på middag idag eftersom jag var ensam hemma och ville ha lite sällskap och det är så roligt att få se att det uppskattas. Han till och med berättade att han hade skrytit lite om mig inför en kompis, att han hade en storasyster som lagade så god mat och hade bjudit hem honom. Nu vill han bjuda igen så det blir middag hemma hos honom på onsdag. Det värmer i hjärtat att man har en så fin bror som uppskattar det lilla man gör.

Helgen har varit väldigt bra. Julfesten var helt klart julig med glögg, lussekatter och pepparkakor och jag kom i riktig julstämning. Det var riktigt mysigt trots att det kändes lite fel att klä sig i julkläder i september.

Lördagen var en hyffsat effektiv dag då vi städade lägenheten, promenerade och jag bakade goda honungskakor till vandringen nästa dag. Söndagens vandring skedde i Tinnerö eklandsskap. Vi hade tur med vädret och fick till och med se solen några gånger. Det blev en rejäl promenad och jag tror att vi gick över en mil. Vi fick i alla fall väldigt mycket frisk luft eftersom vi var ute från 14 till 18. En mycket härlig söndagsaktivitet.

Tråkigt

Usch och fy för vad allt känns tråkigt just nu, idag. Vill bara gräva ner mig någonstans i väntan på något bättre. Jag vill inte plugga, men det är ingen större fara för jag ligger bra till, jag vill inte gå ut, jag vill inte göra någonting. Irriterad är jag också, på det mesta.

Hoppas på en bättre dag imorgon. Viss, det blir en lite tidigare uppgång än normalt eftersom jag ska vara med på ett experiment på FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut). Tror att det kan bli ganska roligt och så får man ju två biobiljetter för det. Sen blir det julfest på kvällen och det om något måste ju liva upp en. Ska bli spännande med en julfest i september, det blir den första för mig.

Räddningstjänsten

Idag fick vi känna oss som vi var tillbaka i grundskolan igen då det var dags för studiebesök i Biksen. Studiebesöket var hos räddningstjänsten i Lambohov. Det var ett väldigt intressant besök som avslutades med ett larm om en bilolycka medan vi stod inne i ledningscentralen. Det var klart spännande att få stå och titta på när samtal från räddningstjänsten besvarades och brandbilar skickades ut. Det besöket gjorde en helt klart sugen på mer verklighet. Det fanns så mycket som hade kunnat förbättras hos dem men det var även intressant att se de saker som faktiskt fungerade bra som de var nöjda med.


RSS 2.0