Grått fast ändå inte

Det är helgrått utanför fönstret och har varit det hela dagen men morgonen började trevligt med nybakat bröd. Det är himla bra med bröd som får kalljäsa i kylen över natten. När man kliver upp på morgonen är brödet färdigjäst och det är bara att sätta på ugnen och ställa in plåten så har man nybakat till frukost.





Pepparkakshuset fick jag nästan färdigt. Allt sitter ihop som det ska och alla delar är dekorerade men florsockret räckte inte till den sista dekoreringen som jag brukar göra när huset är ihopsatt så det får jag fixa imorgon. Det blev lite galen dekoration av taket..





Nu är jag iordninggjord för att cykla iväg till Ryd för att dricka bubbel med mina avgående vänner ifrån styrelsen och sedan middag som de nya och sittande har lagat.




Pyssellördag

Det går inte att få det mycket mysigare i lägenheten än vad det är nu, det enda som skulle kunna förhöja stämmningen är om jag hade någon att dela det hela med.

Idag har jag haft fullt upp. Förmiddagen ägnade jag åt att göra iordning mallarna för pepparkakshuset. Klockan tolv bar det av till sporthallen för ett step- och corepass. Jag kände mig lite kaxig när vi satte igång eftersom jag hade koll på stegen och rörelserna men efter uppvärmningen gick det upp för mig att det var nytt program så det gick inte så lätt som jag först trodde att det skulle gå. Det är tur att jag inte tar det så allvarligt när jag gör fel..

Snabbt hem för att äta lunch och sedan till affären för att köpa pepparkaksdeg, sen kunde jag sätta igång med själva baket. Förutom att jag råkade bränna en bit ganska rejält, eftersom jag hade glömt att ställa om ugnen, så gick det hela väldigt smidigt. Medan bitarna fick svalna lite gick jag upp på vinden och hämtade julsakerna ifrån förrådet och pyntade lägenheten.

Efter att ha lagat middag och bakat bröd under tiden som maten stod i ugnen så kom jag fram till att jag nog borde vänta tills imorgon med att dekorera och bygga ihop huset. Tröttheten var vid denna punkt nämligen ganska stor och jag vet hur bra mitt tålamod är när jag är trött.

Nu ska jag sätta mig i soffan och bara njuta av alla ljus som brinner så vackert runt omkring mig.

Oro

Under hösten har jag följts av en konstant oro, den har inte varit så starkt hela tiden men den har legat där bak och gnagt hela tiden och växer sig större nu när slutet på året närmar sig. Dennar oro är vetskapen om att jag den 20 januari har det sista schemalagda kurstillfället, de två kurser jag nu läser är det två sista innan jag ska börja skriva på min magisteruppsats. Magisteruppsatsen som jag inte har en aning om vad den ska handla om. Jag har börjat att kontakta företag och höra mig för lite på universitetet men än har jag inte fått några svar och det är svårt att veta vart man kan söka sig. Vilka företag är intresserade av att ta emot en kovetare med biksintresse?

På tisdag ska vi i alla fall få den första informationen om uppsatsen, det har jag väntat på ett tag nu. Förhoppningsvis får vi höra något nyttigt som kan ta mig ett steg närmare en examen.


En tur i skogen

Ibland blir man trött på sig själv. Då får man försöka ignorera sig själv och vänta på bättre tider.



Trots regn och rusk fick jag ganska mycket frisk luft idag. Vi tog oss en tur till slussen Bråttom där det var julmarknad. Den var inte så stor men det var i alla fall lite mysigt att gå runt där och titta. När vi kände oss nöjda tog vi bilen en bit bort, drog på oss regnbyxorna och begav oss in i skogen. Efter en kort promenad genom en kohage hittade vi en kulle där vi åt den medhavda matsäcken. Inte trodde jag att det gick att hitta trattkantareller i november men det gjorde vi, till och med några få vanliga kantareller fanns det i skogen.

Sverige visade inte upp sig från sin bästa sida idag. Allt var grått, det regnade och blåste, men det var inte helt otrevligt att få sig en liten skogstur ändå, även om det var väldigt skönt att få komma hem och sätta på sig torra strumpor och en varm tröja.

Städhjälp?

Tja, kanske inte så mycket hjälp men ganska trevligt sällskap i alla fall.




Det är skönt att ligga på stolen och titta på när Tove dammar.




Vad vänligt av henne att plocka undan allt i fönstret så att jag kan sträcka ut mig ordentligt.




Det är lite för rent på golvet så jag välter papperskorgen.




Puttar jag lite så får jag plats även om alla saker står i fönstret igen.







Pizza

Ibland är det enklaste det godaste. En hemmagjort tomatsås på krossad tomat, gul lök, vitlök och basilika och champinjoner som stekts i smör tillsammans med lite pressad vitlök, på pizzadeg gjord på riktig jäst blev en riktigt god fredagsmiddag. Bästa pizzan jag har ätit på länge faktiskt. Piggade upp denna mörka kväll.


    


Helgen

Helgen blev riktigt lyckad. Lördagens doktorspromovering och professorsinstallation gick som en dans. Jag gick stolt i början av processionen iklädd folkdräkten, bärandes på LIU-fanan. Det är roligt att få vara med på en så högtidlig cermoni, även om man är där för att jobba. Efter avklart jobb bjöds vi på den goda promoveringsmiddagen och tog oss sedan till Herrgården för fest fram tills stängning.

Jag vaknade tidigt på söndagen men mådde oförskämt bra. Dagen blev lugn och avslutades med middag och film tillsammans med bror min. Det är skönt med dagar som man inte behöver göra något speciellt, bara får vara. I alla fall när de varieras med mer händelserika dagar.

Igår hade jag också middagssällskap vilket gjorde att det kändes lite som att det fortfarande var helg. Kvällen avslutades med en brottningsmatch. Lite oväntat, men förfärligt roligt. Jag undrar bara vad katten tänkte.

Stickning

När det är grått ute och man känner sig lite ruggig är det inte fel att ha en fin sjal att plocka fram och svepa om axlarna. Att man har gjort sjalen helt själv gör att man förutom att bli lite varm också känner sig lite glad. Stor, varm, vackert mönster, vad mer kan man kräva av en sjal?



     


Höstens projekt är en sjal med bland annat björbärsmönster och i en stark rosa färg för att pigga upp mörka höst- och vinterdagar. Jag är knappast van vid att sticka efter mönster, andra gången jag gör det, men man ska inte vara rädd för lite utmaningar. Är man bara beredd att repa upp några gånger (massa gånger om man heter Tove) när man gör fel så verkar det som att det går ändå.

 

 


Osocial helg

Det har inte varit den mest spännande helgen men jag har haft det ganska bra ändå i min ensamhet. Jag har hunnit läsa en hel del i boken som jag håller på med för tillfället, Denise Rubergs O.S.A. Läser nog klart den ikväll och då började jag på den i fredagskväll tror jag. Hennes böcker är väldigt lättlästa måste jag säga. En tur till gymmet blev det igår och idag bakade jag ett gott bröd. Använde vetemjöl special och slängde i lite oliver, solros- och pumpafrön och det blev riktigt mumsigt.





Förra helgen när jag var hemhemma köpte jag mig lite garn och började sticka på en sjal. Har ju bara mönsterstickat en gång förut så det har tagit lite tid för mig att komma in i det hela, har nog repat upp lika mycket som jag har stickat. Men igår lossnade det lite och nu har jag äntligen tagit mig en bit frammåt. Det är roligt att skapa!

Det har kännts lite ensamt i helgen men jag har ju helt klart klarat mig. Jag har lyckats sysselsätta mig ganska bra. Nästa helg blir det mer aktiviteter då jag ska vara med på doktorspromoveringen som marskalk.

Prickar?

När jag hade kommit hem ifrån Ville Valla igår och drog av mig strumpbyxorna hade jag dessa prickar över ena benet:




Hur kom de dit? Jag undrar vad jag cyklade i på väg hem, för det ser inte ut som stänk ifrån en vanlig vattenpöl. Jag hade i alla fall en trevlig kväll igår tillsammans med min interaktionsdesigngrupp. Vi åt mat och drack öl för att fira att vi lyckades så bra med vårt projekt.

 


RSS 2.0