Getingar

Med värmen kom getingarna. De är som galna när vi sitter ute på baksidan och äter. Det börjar bli tröttsamt. När de tar sig in och sedan gömmer sig i Toves toffel, sticker henne i foten när hon ska ta på sig den, då har det gått för långt. Kampen mot getingarna har börjat...

Nä, kanske inte riktigt så, de får gärna leva för min skull, de gör ju en hel del nytta, men de kan väl vara snälla och hålla sig borta från mina tofflor och störa lite mindre när vi ska sitta och äta.


Leka i vattnet

Imorgon ska vi ut på sjön och jag och Carl och Fredrik ska leka i vattnet. Vi har en jättestor luftmadrass i båten, som egentligen inte är till för att vara i vatten, det är något tygaktigt på utsidan. Den har vi äntligen fått tillåtelse av pappa att blåsa upp och lägga i vattnet. Vi har kämpat länge för att få göra det och alltid fått nej och nu när man nästan är för gammal för att leka med sådana saker då har vi fått tillåtelse. Roligt värre ska det bli.

Vi lekte i vattnet i förrgår också. Vi tog båtens fendrar och hade dem i vattnet. Hade dem som huvudkuddar, satt på dem, försökte stå på dem och tävlade med dem. Det var ett tag sedan jag var så länge i vatten och lekte så mycket som vi gjorde i söndags.

Igår var jag och Fredrik också lite i vatten, vi var till Långholmen med Fredriks brorsa och brorson och badade. Sedan var vi även hem till dem och träffade det nya lilla barnet, bara två och en halv vecka gammal. En söt liten plutt, men den äldre som är på två år är klart roligare att få leka lite med.

En dag på sjön

Idag har jag haft en härlig dag ute på Mälaren. Legat på en het brygga vid klubbholmen och solat. Fått bada i den svalkande Mälaren och bara njutit hela dagen. Det var verkligen bra att pappa föreslog att vi skulle bege oss ut. Under förmiddagen var det alldeles lungt och nästan helt vindstilla, bara krusningar på vattenytan. Strålande sol och inga moln synliga. Senare under dagen kom lite moln, men bara såna där härliga vita sommartussar och det fläktade lite skönt. Det var så härligt att få svalka sig i vattnet, sammanlagt simmade jag runt i 40 min.

Efter middag och mathandling satte jag och mamma oss på uteplatsen på framsidan och drack lite rosévin och åt pistagenötter medan vi småpratade. Kvällen är verkligen en perfekt sommarkväll, det är svalt och skönt ute men inte kallt, svalorna flyger runt och det är helt vindstilla.

Imorgon tror jag blir ännu en härlig dag. Vädret ska vara fint så jag blir nog ute, plockandes vinbär och badandes i poolen, under dagen. På kvällen har jag och Fredrik bokat bord på en thailänds restaurang, har värdecheck från arla som ger oss två huvudrätter för priset av en, och sedan ska vi på bio och se den nya batmanfilmen.

Helgen

Helgen har varit bra. Jobbet på fredagen tog förfärligt lång tid, vi kom inte därifrån förrän kvart i sex. Det kändes så värdelöst, större delen av tiden gick vi bara och väntade på att Bauhauspersonalen skulle skanna in färgen så att vi fick plocka upp den. De var otroligt sega, visst kom färgen dit sent men så lång tid ska det inte ta att skanna.

Jag var vrålhungrig när jag kom till Fredrik och vi begav oss till Golfängarna för att picknicka. Jag hade gjort mumsiga piroger och Fredrik en god sallad. Tyvärr var inte vädret på topp så vi blev inte ute så länge men det var trevligt att göra något annat i alla fall. Kvällen spenderade vi hemma hos honom och tittade på film.

På lördagen var vi bjudna på födelsedagsfest och tog oss till Kista centrum för att fixa present. Festen var riktigt lyckad, jag hade det väldigt trevligt.

Den här veckan har jag bara en dag som jag vet att jag ska jobba och det är imorgon, en större prisundersökning än den jag har gjort tidigare. Kan hända att jag får något beckersjobb men inget som jag vet om nu. Kan bli en lugn vecka, sista veckan innan ledigheten.

Vaxholm

Idag blev det en tur till Vaxholm med mor och far. Det var dock ingen vidare lyckad tur, så fort vi kom dit försvann solen och molnen började hopa sig och när vi nästan hade avslutat lunchen kom en riktig störtskur. Därför blev vi inte kvar där särskilt länge utan tog en tur genom centrum och åkte sedan tillbaka hem. Men lunchen som vi åt där var god i alla fall, jag åt en lammfärslasagne med getostcreme. Det var synd att vädret var så tråkigt för det var ett tag sedan som jag gjorde någon utflykt med mamma och pappa och det hade varit trevligt med lite fint väder.

Ikväll ska jag nog svänga ihop några piroger som jag och Fredrik kan ta med på picknicken vi tänkte ha imorgon om det är fint väder. Håller tummarna för det, annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra.



Vaxholms fästning

Husmors-Tove

De senaste dagarna har jag varit riktigt pysslig när jag inte har lyft färgburkar. Jag har kokat två liter vinbärssaft, den ena med röda och den andra med svarta. Sedan har jag även kokat en sats med körsbärssylt. Om det är hyffsat väder imorgon blir det nog ännu en sats vinbärssaft. Tidigare har jag även gjort två satser med fläderblomssaft. Jag är sugen på att göra något mer, kanske blåbärssylt. Vi får se om jag tar mig ut i skogen, hörde av mamma att det inte fanns så mycket blåbär. Det är riktigt roligt att kunna göra saft och sylt själv och ännu roligare när hösten kommer och man har lite av sommaren på burk.

Väddö

Helgen på Väddö har varit härlig. Vi har uppleft de flesta väder, allt ifrån strålande sol till störtskurar och åska rakt över våra huvuden. Vi fikade på ett fik med grisar över hela väggarna och två levande grisar ute på gården. Vi badade i havet trots stark blåst och kallt vatten. Vi låg på klippor och mös i solen. Vi spelade kort.

Det var skönt att komma bort och få vara tillsammans bara vi två. Få göra precis som vi ville och tillbringa tiden på en fin plats.









Systeryster glad

Vilken tur jag har, Carl ska hjälpa mig på jobbet imorgon så jag behöver inte jobba ensam som jag hade trott. Det visade sig att jag skulle ha fått hjälp men han som skulle hjälpa mig hjälpte Carl idag med hans jobb så han hann inte göra sitt eget jobb och får göra det imorgon istället. Jobba med brorsan känns perfekt!

Sista minuten!

Igår kväll bokade jag en ospecifierad resa till Turkiet den andra augusti åt mig och Fredrik. Antingen hamnar vi i Marmaris eller i Icmeler. Spännande värre! Vi kände att det var dags att slå till, som det är just nu är resorna inte billiga och väntar vi ännu längre är det inte säkert att vi skulle få tag i någon alls som vi kan tänka oss ha råd med. Det ska bli så härligt att komma iväg. Jobba två veckor till, ledig en vecka och sedan bär det av. När vi kommer hem så ska vi även ta oss ner till Göteborg och gå på Liseberg, sen är det dags för Linköping.

Imorgon jobbar jag troligtvis själv med färgen och förhoppningsvis ska det gå bra och att det inte tar alltför lång tid. När jag är klar ska jag nämligen åka förbi Fredrik och hämta upp honom och så bär det av till Väddö och Fredriks familjs stuga. Jag håller tummarna för bra väder så att man kanske kan få ta sig ett dopp i havet.


Så här ser det ut där.

Ännu mera färg

Efter att ha jobbat från 9-18 med att plocka färg så känner man sig ganska slut i hela kroppen. Huvudet är tungt, fötterna är ömma så att det är jobbigt att köra hem, det värker i benen och imorgon lär jag väl känna av lite stelhet i ryggen. En rejäl genomkörare för kroppen kan man säga. Skönt att jag inte behöver jobba med Beckers imorgon utan ska göra prisundersökning istället, leka spion :) Lite extra roligt idag var att ståhlsyskonen fick jobba tillsammans för första gången, synd bara att vi inte kunde utnyttja det och åka i samma bil eftersom Carl skulle plocka lampor innan, det tar ju ändå 50 min att ta sig till Beckers i Länna och den turen hade jag gärna skippat åka ensam.

Färgplock och solande

Det är härligt när man kommer och ska lära sig ett jobb och får höra att "När jag skulle lära mig det här fick jag tre veckor på mig och inte ens då tyckte jag att jag kunde allt" när jag själv bara får två dagar på mig, visst slipper jag förhoppningsvis beställa färg men än då. Som tur är, ska jag nog bara göra det i två veckor och under de två veckorna är det bara två dagar som jag jobbar med att plocka färg så under den tiden kan inte så mycket gå fel.

Idag har jag varit ledig och ägnat dan åt att plocka vinbär så jag kan göra saft och legat i solen och i poolen. Helt underbart! Tyvärr verkar helgen inte bli lika fin, nu när jag och Fredrik skulle få ha huset för oss själva och ville få njuta av det fina vädret. Men med tanke på hur föränderligt det kan vara är det ingen mening att tappa hoppet än. I vilket fall som helst kommer vi se till att få en riktigt härlig helg tillsammans.

Jobbkrångel

Igår blev dagen lite upp och ner vänd, jag åkte till Storesupports kontor för att hämta ut kläder eftersom jag skulle börja utbildningen på Bauhaus och då ska jag ha storesupportkläder på mig. Det visade sig att personen som skulle utbilda mig var hemma med sjukt barn, han skulle ha hört av sig till mig under morgonen för att vi skulle bestämma när vi skulle börja men hade inte gjort det. Istället fick jag jobbat tillsammans med en annan kille som skulle ta den andra killens jobb. Nu blev det inte riktigt så till slut och jag vet inte riktigt hur glödlampejobbet går till som jag ska utföra själv nästa vecka, men jag fick i alla fall många jobbtimmar. 

Imorgon ska jag i alla fall få lära mig färgjobbet på Bauhaus och förhoppningsvis kan han gå igenom det jag behöver veta för att klara av lampjobbet också, annars får jag kidnappa Carl nästa vecka som jag vet har koll på det jobbet.

Idag har jag i alla fall haft en skön ledig dag. Underförmiddagen städade jag poolen, vilket troligtvis resulterade i att min mp3 spelare blev knäpp, den sätter på sig efter att jag har stängt av den. Den tog nämligen ett litet dopp i poolen medan jag höll på och krånglade med att få upp dammsugarslangen. Förhoppningsvis ordnar den till sig av sig själv om jag bara låter den hållas ett tag.

Till ungefär halv tre fick jag sitta ute i solen och njuta av en bra bok men det satte sedan regnet stopp för, så bokläsandet fick fortsätta inne i fotöljen där sommarens första bok blev utläst. 

RSS 2.0