Helgen

Det har varit en lugn men fin helg. I fredags var det fredagsfika hemma hos Erica. Jag blev riktigt irriterad när jag skulle ta mig dit eftersom vägen genom Skäggetorp var fylld med snömodd som var halvt omöjlig att cykla i, som tur var såg väglaget bättre ut resten av vägen. Igår hann jag med att städa lägenheten, träna och få besök som livade upp lördagskvällen. Idag har jag tagit det lugnt och sitter nu och funderar över vad jag och Carl ska äta till middag. Lutar åt något med kantareller.

Tisdag

Nu är det mörk utanför fönstret. Om en timme ska jag cykla till Ryd för middag, lite vin och tjejsnack. Kanske inte den mest typiska tisdagsaktiviteten men det gör nästan det hela lite roligare. Det är bra när roliga saker händer mitt i veckan för då kommer helgen snabbare, tror jag i alla fall. Kan inte låta bli att längta lite efter helgen.

Dagen har ägnats åt att läsa artiklar om action research och det samma lär jag göra imorgon. Jag försöker få grepp om vad det handlar om ifall det blir aktuellt för mig av använda mig av det för uppsatsen. Finns inte så mycket annat jag kan göra. Igår hade vi workshopen och jag väntar bara på att resultatet från den ska sammanställas så att jag vet hur det framtida arbetet kommer se ut och hur jag kan anpassa mig efter det.

Tänk vad man kommer att uppskatta våren när den väl kommer. Igår var det -25 grader när jag skulle cykla in till stan på morgonen. Det var inte en rolig cykeltur. Jag var välklädd, så frysa behövde jag inte göra, men benen var sega efter helgens träning, kläderna gjorde att jag kände mig klumpig och kedjan hoppade så fort jag inte trampade. Idag har det varit mer human temperatur ute men istället jobbigt att cykla eftersom det är så mycket lössnö på vägarna. Efter den här vintern är jag nog ganska duktig på att cykla i snö.

Fikonbröd

 




Jädrans vad gott brödet blev! Saftigt med en knaprig skorpa och riktigt smakrikt. Det kändes riktigt lyxigt att få äta det till frukost i morse. Jag hade det här receptet som inspiration men bytte ut rågkrossen mot havrekli, skippade brödkryddorna, hade i sex stycken (skulle kunna haft några till) hackade torkade fikon, vanligt vetemjöl istället för vetemjölspecial och inga linfrön. Eftersom jag var lite trött orkade jag heller inte stå och knåda brödet ordentligt utan formade det bara till en limpa och körde in den i ugnen. Det gick lika bra med minimalt knådande också. Är man sugen på ett lite grövre bröd är detta ett bra tips.



Slutkörd

Det var inte smart att ta cykeln in till stan. Jag fick verkligen kämpa för att ta mig till sporthallen, större delen gick det inte att cykla alls för att det var så mycket snö och jag var rädd att jag inte skulle komma i tid till passet. Men det gjorde jag som tur var, genomsvettig och lite småtrött sådär. Lyckades dock samla ihop mig själv och ta i under passet och fick mig en skön genomkörare.

När jag sedan skulle hem funderade jag starkt på att lämna cykeln i stan men kom fram till att det skulle innebära att jag skulle vara tvungen att gå hemifrån vid halv åtta på måndag för att komma i tid till workshopen och det kändes inte lockande. Det kanske inte var jättesmart av mig att handla en tung kasse med mat på Hemköp innan jag lämnade stan, för det gjorde ju inte cykeln lättare att cykla på/dra hem.

Väl hemma var det dock trevligt att ha de varor som jag hade inhandlat. Eftersom klockan var halv fem och jag inte ätit något sedan lunchen satte jag igång med att laga mat. För att inte hungra ihjäl åt jag några torkade fikon och stora gröna oliver som jag hade inhandlat. Oliverna för att jag ville lyxa till med något till maten och fikonen skulle i brödet som jag tänkte baka.

När pajen som jag gjort till middagen stod i ugnen satte jag igång med att baka brödet. Inte för att jag kände mig pigg och full av energi, utan för att jag var så sugen på att testa idén till brödet som jag hade fått när jag handlade att jag bara var tvungen att baka det. Jag gjorde ett bröd med grovt rågmjöl, havrekli, solros- och pumpafrön och lite fikon. Det ska bli mycket roligt att få testa det till frukost imorgon.

Efter eftermiddagens aktiviteter är jag nu helt slut och tänker spendera resten av kvällen i soffan med en gosig katt på magen och lite choklad att tugga på.


Dagens planer

Så, vad ska man roa sig med idag måntro. Jag har bokat in mig på ett pass functional moves i eftermiddag som jag gärna vill gå på men det kommer nog inte vara så roligt att ta sig in till stan med cykeln med tanke på hur det snöar ute. Sen är jag sugen på att pussla lite. Det skulle vara roligt att baka lite men jag har fortfarande lite bröd kvar i frysen så jag vet inte om det är jättesmart.

Igår var det en lugn kväll. Efter middagen tog jag cykeln och gick till Ryd där Johanna bjöd oss på en god halloncheescake till fredagsfikan. En lagom aktivitet för det fredagströtta tjejgänget. Det var skönt att ha cykeln när jag skulle hem eftersom en stor del av biten är nedförsbacke. Innan jag gick och la mig tittade jag på det sista avsnittet av Mad Men, en av mina favoritserier tror jag. Sen var det väldigt skönt att få lägga sig i sängen och sova.

Torsdagen

Mellan halv nio och fyra var jag inne på Opic och jobbade, vi började med ett kort möte och sedan satt jag och pysslade med att komplettera sitemapen och söka artiklar. Eftersom jag var i stan och det var träningsdag passade jag på att gå ner till gymmet innan sektionsaktivas fest skulle börja.

Sektionsaktivas fest började med bowling, det gick ganska bra för mig i början men sedan försvann all förmåga att få klotet att gå dit jag ville och jag slutade sist men pinsamt låga poäng. Men jag hade det roligt i alla fall. När bowlingen var slut var jag ganska hungrig och till middag bjöds vi på en liten champinjonsoppa som förrätt och fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås till varmrätt. Mycket gott var det och generöst med mat dessutom.

Kvällen blev inte så sen och avslutades därför med en promenad hem till Skäggetorp. Det hade snöat ganska rejält under kvällen och det var inte lockande att sätta sig på cykeln och trampa, speciellt inte med ben trötta från träningen.


Osäkerhet

Det händer inget, jag vill att det ska gå framåt och det är frustrerande att inte veta vad jag ska göra. Så klart är det uppsatsen det handlar om. Igår spenderade jag dagen på Opic och gjorde en sitemap över hela programmet som jag sedan gjorde om idag under eftermiddagen eftersom den var väldigt rörig och svår att förstå något av. Imorgon tänkte jag titta över den igen för att se så att jag inte har missat något. Så jag behöver inte ha dåligt samvete över att jag inte har gjort något, för det har jag.

Nu vill jag veta vad det ska bli av min uppsats. Jag har funderat lite över hur jag själv vill göra och jag tror att jag helst vill vara med under hela designarbetet, det känns som om jag skulle lära mig mest på det. Kanske kan jag då också ha kvar min frågeställning. Det som är klurigt är vad jag ska göra med teoridelen, än vet jag inte hur det är tänkt att designarbetet ska gå till vilket gör det hela lite klurigare. Jag har inte fått några reaktioner på det mejl jag skickade till min handledare där jag informerade om vad som hade hänt och det lilla jag visste om fortsättningen. Imorgon får jag nog författa ett nytt mejl med lite frågor och idéer (de få jag har). Ovissheten gör att jag går omkring med en oro i kroppen och känner mig dålig för att jag inte har kommit igång ordentligt än.

Strax ska jag i alla fall iväg på ett step-pass, då behöver jag inte tänka så mycket och får kanske utlopp för lite av oron.

Helgen

Rolig sittning och roligt avslut på kvällen. Mysigt uppvaknande på morgonen. Städning av lägenheten. Mozzarellafylld hambugare tillsammans med brorsan och film x2. Sovmorgon. Frukost till morgon tv. Träning på gymmet. Kände mig pigg och stark. Letade recept och planerade veckans mat. Lagade mumsig quinoasallad med myntayoghurt. Handlade mat. Kallt om händerna, -11 grader ute.

Nu laddar jag kraft inför den nya veckan.


Dags igen!

Ikväll är det patetsittning på Flamman som gäller. Peppningen inför kvällen kunde inte ha startat bättre, när jag gick in på mejlen nu under eftermiddagen hade jag fått kommentarer och betyg på hemtentan i evolutionär kognition och jag hade lyckats med ett VG! Det trodde jag aldrig. Första frågan var jag ganska noggran med men den andra var ju inte ens så lång som den skulle vara.

Kvällen kan i alla fall inte bli annat än rolig när ett gäng pateter (gamla festerister och fadderister) samlas för att festa tillsammans. Jag har min nyinköpta rosa klänning och matchande naglar kvällen till ära.




Gårdagens möte

Mötet igår gick bra, nu vet jag vad som kommer att ske de närmaste två veckorna. En förstudie ska göras för att reda ut exakt vad som behöver göras och vilken målgrupp som vi ska rikta in oss mot. Jag kommer att vara ansvarig för att göra en sitemap som förklarar hur verktyget fungerar som jag sedan ska presentera för de andra och sedan kommer jag att få vara med på de workshops som kommer att hållas.

Det jag nu måste fundera ut är hur jag vill vara delaktig i resten av arbetet, om jag vill koncentrera mig på en liten del eller vara med och göra lite i varje del av projektet och vad jag ska ha för fokus för uppsatsen. Lite klurigt men det ger sig nog. Det blir roligt att få samarbeta med några som faktiskt jobbar med interaktionsdesign, men läskigt också, för vad kan lilla jag?

Många bokar




Den här högen med böcker hämtade jag ut på posten idag och den högen gör mig lite lycklig att titta på. Böcker är väldigt roligt. Det svåra blir att bestämma vilken av böckerna som jag ska börja med, för alla lockar ju.

Idag läste jag passande nog ut De modigas rike av Tamara McKinley. Hon gör mig aldrig besviken. Lite historia, lite romantik och en gnutta spänning. Alltid underhållande att läsa. Denna bok utspelar sig i ett Australien som ganska nyss har blivit kolonialiserat och man för följa ett antal olika personer vars liv någon gång snuddar vid varandra.

Dagen

Oj vad mycket folk jag har träffat idag, och oj vad få namn jag kommer ihåg. Man borde egentligen tänka till lite när man blir presenterad för folk, då kanske man har en lite större chans att komma ihåg nya namn.

Det blev en heldag hos Opic, fick lite info av min handledare, blev runtvisad och fick hälsa på dem som jobbar där, tittade på verktyget som ska designas om och testade att lägga anbud och var medlyssnare på supportsamtal. Intressant dag. Nu vill jag bara veta vad jag ska göra också, ser fram emot mötet med To Me Group imorgon och hoppas verkligen att allt bli klarare. För jag behöver lite klarhet i mitt liv, för nu är allt väldigt rörigt. Inte för att jag för tillfället stör mig jättemycket på att det är rörigt men fortsätter det så här så blir det nog lite tufft.

Ändringar

Jag som trodde att jag visste vad jag skulle göra och nu vet jag inget alls igen. Kunde företaget inte klämt ur sig lite tidigare att de funderade på att ta in To Me Group för att göra omdesignen?? Hade ju varit trevligt för mig att veta eftersom det påverkar mig ganska mycket. Nu kan jag troligtvis inte använda mig av den metod som jag senaste tiden har läst på om och förberett mig på att använda.

Det hela blir säkert bra ändå, för de som du ska hålla i hela omdesignen verkar i alla fall vilja samarbeta med mig. På torsdag ska jag ha möte med dem för att höra vad de har tänkt sig och vad jag kan tänkas få göra.

Idag har jag därför inte haft så mycket att göra, bara ringa massa samtal i morse och se till att informera min handledare om hur det ligger till, ganska värdelöst när man vill ha saker att göra, vill komma vidare. Imorgon ska jag dock få komma till Opic och lära mig lite mer om företaget och systemet, någonting värdefullt i alla fall.

Mardröm

Det var länge sedan jag hade en riktig mardröm men inatt så hade jag en riktigt otäck en. Jag kommer inte ihåg så mycket eftersom jag inte var särskilt sugen på att tänka igenom drömmen efter att jag vaknat men den handlade om att jag var jättesjuk och inte hade haft vett att be om hjälp i tid. Jag ville inte störa någon och när jag inser att jag behöver hjälp då är det för sent för jag ser knappt något och kan inte röra mig. Jag har bilder av blod och äckel som säkert kom ifrån mig själv. När jag vaknade var jag tvungen att titta mig runt i rummet, som för att övertyga mig om att inget otäckt var där och sedan drog jag täcket högt upp över öronen och somnade om.

Jag har drömt väldigt mycket den senaste tiden men det är mest konstiga drömmar. Som en dröm jag hade för några dagar sedan där jag hade varit på Coop Forum hemhemma tillsammans med två Linköpingskompisar och på parkeringen träffar jag en annan Linköpingskompis som ska hjälpa sin pappa att städa och vill att jag ska följa med och se till så att han stödjer rätt på foten, fast när han säger detta så missförstår jag honom. Kan inte komma ihåg att jag har missförstått någon förut i en dröm, lite spännande.

Shoppingdag

Dagen börjar med att jag bjuder mig själv på nygräddat bröd till frukost, den perfekta början alltså. Vid tio tar jag mig ut för att gräva fram bilen eftersom jag lovat att skjutsa Mattias till Hjärta till Hjärta och IKEA eftersom han bjöd mig på vin på sittningen förra veckan. Det tog sin lilla stund och jag är glad att jag hade en spade för det hade varit jobbigt att försöka sparka bort snön som låg bakom bilen.





Vid ett är jag hemma igen och äter då lunch och kommer på att det kan vara trevligt att ta en tur och titta på lite kläder, jag skulle ju gärna hitta något nytt att ha på patetsittningen nästa fredag. Så jag klär på mig och promenerar bort till Ikanohuset. Först blir det en titt på HM. Där hittar jag ingen klänning som känns perfekt men däremot hittar jag lite andra vardagskläder som jag köper. På MQ, som var sista butiken jag tänkte gå in i, har de slutrea och det var billigt värre. Tur har jag också för jag lyckas hitta en klänning som jag gillade, i rätt storlek, och en kjol. Klänningen hades kostat 499 kr och kjolen 399 kr och båda var nu nedsatta till 99 kr. Då gick det inte att låta bli, speciellt inte eftersom båda plaggen var plagg som jag letat efter.


                                           Det är så tråkigt med folk som inte har vett att ta ut
                                                       kläderna ur provhytten när de är färdiga



Det var tur att jag inte handlade så mycket på min första tur, endast ett pussel för 35 kr och små kakformar för 10 kr.  



Bio och cafébesök

Dagen har varit lite seg efter gårdagens roligheter men fick en perfekt avslutning. Vi var några som gick och såg Till vildningarnas land. Filmen var fin och lite sorglig. Efter bion gick vi till Fräcka fröken och drack te och småpratade. Det är väldigt mysigt att sitta på café på kvällen, skulle gärna göra det oftare. Cykelturen hem var också väldigt skön. Det var lite lagomt kallt och vägarna var över lag okej att cykla på så jag behövde inte vara på helspänn hela tiden utan kunde låta tankarna vandra.

Dags för kravall!

Ikväll är det kravall som gäller. Först middag hemma hos Lotta och sedan förfest tillsammans med gamlingarna från vårt år innan vi beger oss till Kårallen och VSR.

VSR har jag varit på varje år sedan jag började här så det var lika bra att gå igen. Tror det kan bli en rolig kväll. Åverålen är framtagen och redo, jag ska bara plugga lite till innan det är dags att göra mig iordning.





Inte helt fräsh efter 3 1/2 års festande men ganska trevlig när man väl får på sig den ändå.


Semlor!

Man måste ju ha något att roa sig med på kvällen när man inte tränar eller pluggar. Samtidigt som potatis- och purjolökssoppan stod på spisen och kokade så satte jag igång med degen till semlorna. Jag måste säga att mina semlor blev väldigt goda. Hemligheten är mycket kardemumma (som du maler själv) i degen, hemmagjord mandelmassa och lite vaniljsocker i grädden. Små detaljer som gör stor skillnad.




Hjärtdjur

I söndags läste jag ut Herta Müllers Hjärtdjur. Jag fick den i julklapp av föräldrarna och är egentligen lite rädd för nobelpristagare, även om jag har läst några som jag har gillat.

Boken var helt okej. Den handlar om några vänner i Rumänien någon gång efter andra världskriget. De skickar brev med kodord och hårstrån i kuveret för att veta om det har blivit öppnat och måste akta sig så att de inte blir tagna för att ha gjort något olämpligt. Språket och sättet som hon berättar om vännerna är lite annorlunda, en poetisk stil med slående symbolik står det på baksidan. Det kanske stämmer, men det var inget som riktigt fick mig att gå igång.




Lingon




Ska det vara lingon så ska det vara rårörda lingon. Det är mycket enklare än att göra sylt av dem och det blir så mycket godare! Jag har en stor låda i frysen med lingon som pappa plockat i de jämtländska skogarna. Det är bara att skopa upp en lagom mängd, låta dem tina, hälla på socker och mosa samman. Idag åts de tillsammans med raggmunk.




Blodapelsiner




Jag har varit väldigt sugen på apelsiner och det blev ju inte bättre när jag förra veckan köpte apelsiner som inte alls var särskilt goda att äta. Idag när jag var och handlade hittade jag dock blodapelsiner. Riktigt syrliga och härliga, så denna veckan kommer det att frossas i blodapelsiner!

RSS 2.0