Rapportskrivning

Skriva och läsa, skriva och läsa. Rapporten börjar arta sig, när vi skickade in den till handledarna idag för att de skulle kunna göra en koll om vi är på rätt väg så var vi uppe i 36 sidor och då hade vi en del kvar att skriva. Nu är det bara två dagar kvar och om handledarna inte är alltför kritiska imorgon så tror jag inte att det kommer att vara några problem med att hinna klar. Riktigt skönt är det, ingen KvTill-stress här inte. Det är lite trist att sitta inne i en mörk pul hela dagarna när solen skiner ute, men det är tur att det inte har pågått i så många dagar.

Diskursanalys

Det är långa dagar nu, 10-17 på campus i en pc-pul. Sittandes framför datorn och analyserar transkriptioner och chattloggar. Vi börjar närma oss det intressanta nu när vi har plockat fram all data som kan vara intressant ut materialet, då blir det dags att jämföra och tolka och äntligen få börja skriva. De senaste dagarna har hel klart varit uttröttande, man blir inte pigg av att konstant sitta framför en dator utan riktiga raster förutom lunchen, men det är ändå inte så tråkigt eftersom man aldrig annars håller på med sådant här. Det är skönt att slippa det vanliga pluggandet. Tiden går sjukt fort, nu är halva pluggveckan gjort, bara så där. Snart är det faktiskt inlämning och redovisning. Fredrik och jag har bokat in en kryssning till Mariehamn den 12 juni, fick ett erbjudande där man fick åka gratis och det vore ju dumt att inte utnyttja, det var många år sedan jag var på kryssning sist, minst 10. Tror det blir en bra start på sommaren, lite tillsammanstid borta från vardagen. Vi kommer ju inte träffas lite ofta som vi gör nu när vi åker hemhem eftersom vi då kommer att bo var för sig.

Slutspurten

Morgon startar den, slutspurten. Då har vi två veckor på oss att bli klara med KvTill-projektet. Ett försök ska göras, materialet ska analyseras och allt ska skrivas ner och bilda en rapport. Jag känner mig taggad, det ska bli riktigt roligt. Äntligen kommer analysdelen som vi så länge har väntat på. Den första delen kommer att bestå i att räkna ord, det låter inte så roligt men det känns kul att få sätta igång. Det hela kommer sedan leda vidare till mer kvalitativa metoder som helt klart är mer spännande men också lite svårare, det handlar ju bara om våran bedömning.

Jag längtar till den 4 juni då allt ska presenteras, få visa upp vad vi har gjort och få höra hur det har gått för alla andra. Efter lite eventuellt kompletterande så är vi sedan färdiga och får ta lov. Underbart! Jag känner mig lite stolt över mig själv som har lyckats göra allt som jag ska göra och bli godkänd trots den minskade motivationen nu mot slutet. Vetenskapsteoritentan gick vägen och medvetandefilosofihemtentan är skriven och inskickad. Vad jag får för betyg på den vet jag ej men det är i alla fall inget hastjobb så jag tycker att jag borde bli godkänd.

Dock vet jag inte riktigt hur min sommar kommer att se ut. Det är väldigt torrt på jobbfronten, det är ingen som vill ha en arbetsvillig tjej på 22. Får skylla mig själv som helst inte vill jobba hela sommaren och inte heller kan jobba hela sommaren och som söker jobb i staden som jag inte bor i vilket gör att det är omöjligt att börja tidigare. Hade säkert kunnat få tidningsjobbet igen men jag vill verkligen göra något annat, vill inte jobba natt. Jag vill ha en normal dygnsrytm i sommar. Usch och blä för att söka jobb och inte få något.

Tinnerö eklandskap

Igår blev det utflykt och picknick till Tinnerö eklandskap.



















Sol och KVIT

I två dagar har det varit konferense för oss kogvetare. Det har varit ett härligt avbrott ifrån vardagen, jag passade på att gå och lyssna på alla talare och det var helt klart ett bra drag, alla pratade om något som jag fann intressant. Den mest visionära och mest underhållande talaren var Kevin Warwick som pratade om neurala implantat. Han hade gjort mycket spännande saker och har höga framtidsplaner för tekniken.

Förutom att det har varit intressanta talare har det varit trevligt att få slippa campus lite och få spendera lite tid inne i stan. Eftersom Fredrik inte har någon hel cykel så har vi promenerat till och från stan båda dagarna och det har varit väldigt härligt i det varma vädret. Helt otroligt vad varmt det har blivit, jag har kunnat gå i t-shirt redan vid nio på morgonen.

Igår gick vi även på den tillhörande sittningen. Jag fick trevliga bordsgrannar, fick till och med sitta brevid en av talarna, och maten var god. Det var en väldigt lyckad sittning, lite annorlunda än vanliga kogvetsittningar. Trevligt och lugn stämmning. Jag trodde att det var slut på gycklandet för min del men blev uppdragen och ett väldigt desimerat festeri och fadderi sjöng en av de låtar som vi sjöng på förra KVIT-sittningen, lite förvånande att vi kom ihåg den.

Ikväll blir det lite öl i gräset utanför Colonia och sedan Utekravallen. Känns som om det blir en lugn kväll för mig, vill bara njuta av vädret och träffa lite folk.





Innan sittningen

Skifte igår, presentation idag

Igår var dagen för det stora skiftet. Det hela började med ett shotkalas till vilket jag hade gjort shot med fizz-bubbles i (sura rosa och blå godisflaskor). Sedan bar det vidare till Flamman där skiftet skulle äga rum. Lekar, fulvin och mat bjöds det på innan det var dags för cermonin där gnuttarna skulle kapas. Vi leddes upp i skogen av våra efterträdare, mystisk musik spelades och vips (med lite lätt överdrivning) så var de borta. Det var en hemsk upplevelse, nu är det alldeles rent och tomt nere på benen. Sorgligt värre. Nu ligger gnuttarna på hallgolvet och ser lagomt patetiska ut. Borde nog slänga dem snart, eller rama in dem. Så nu är man patet, gått från att vara krogvetare till krogxare.





Fredrik skulle upp vid nio idag och jag hade tänkt att passa på och sova lite längre men kunde inte somna om så istället tog jag mig upp och övade på redovisninge. Efter lunchen tog jag mig till campus där vi frenetiskt sökte försöksdeltagare, vilket tillslut slutade ganska lyckligt med tre personer som var villiga att ställa upp, bara två till som behövs nu.

Redovisningen gick förvånandsvärt bra. Jag var nervös som vanligt men stakade mig bara lite och fick väldigt bra kritik på det jag hade gjort, bla tyckte vår lärare att jag hade gjort en utmärkt avslutning. Det var mycket roligt att höra för mig som verkligen inte gillar att presentera saker inför andra. Dock var det inte en så jobbig situation eftersom det bara var inför kvtill-gruppen. Men jag är glad och nöjd ändå, speciellt med tanke på hur det gick på AI:n när jag skulle presentera mitt projekt. Jag hade ju knappt någon aning om vad jag pratade om när jag stod där uppe.

Duktiga Tove

Idag känner jag att jag har varit duktig. Det har varit ovanligt effektivt pluggande, senaste tiden har jag haft lite svårt för det men nu idag när jag hade hela dagen ledig så har jag faktiskt lyckats att utnyttja den riktigt bra. Jag har skrivit på hemtentan, en av frågorna är klara och den andra har jag börjat på. Kom dock på att det kanske inte var världens smartaste val av fråga. Jag valde den eftersom jag tyckte att han hade intressanta åsikter som jag höll med om och texten visade sig vara rolig att läsa men det är svårare att skriva om man håller med om vad någon skriver.

Sedan har jag hunnit med att handla och laga en god middag. Grekiska bönor med den spännande ingrediensen okra. Har aldrig smakat det tidigare och knappt hört talas om det. De såg lite roliga ut men smakade bra tillsammans med allt det andra. Undertiden maten stod i ugnen hann jag med en 45 minuters promenad. Nu efter maten har jag övat mer på redovisningen som är på onsdag, skrivit lite mer på hemtentan och kollat igenom metoddelen till uppsatsen. Tror dock jag får rådfråga de andra innan jag fortsätter för jag vet inte riktigt hur mycket jag ska skriva. Skulle kunna skriva en hel del mer men jag vet inte om det är nödvändigt eftersom handledarna har sagt att metoden inte är så viktig.

Hemtenta...

....i medvetandefilosofi är inte så roligt att skriva när man bara vill ta det lugnt och njuta av helgen hemhemma. Men nu har jag i alla fall börjat. Lästa kapitlet till första frågan igår, tog alldeles för lång tid och jag fattade inte tillräckligt, och idag började jag att skriva. Lite har jag fattat men jag vet inte om jag har fattat allt, känner mig lite tveksam. Trots det har jag redan börjat argumentera mot Davidson (författaren), jag har tillräckligt med hopp om att jag har fattat helheten rätt för att våga mig på det, kändes som om det  var lika bra att skriva ner lite tankar när jag hade dem i huvudet så jag inte tappar bort mina hyffsat bra idéer.

Får se vad kvällen har att erbjuda. Mamma och pappa är på middag hos pappas moster och man. Meningen var att jag och Carl skulle se på Beowulf tillsammans men innan middagen ringde en kompis och ville att han skulle med ut och åka bil. Känns som en viss risk att han följer med honom, snäll som jag är sa jag att han får göra som han vill. Jag klarar mig ju alltid, fast det är lite tråkigt att vara ensam hemma och hade jag vetat att han inte inte skulle med så hade jag ju kunnat hyra en annan film som jag verkligen vill se och inte en kompromissfilm.


Väkt!

Morr! Vem har mage att ringa fel till mig, halv nio en lördagsmorgon? För jag antar att det var fel för jag svarade aldrig och när jag sökte på nummret kännde jag inte igen namnet. Nyfiken som jag är gick det inte att bara lägga sig och sova utan jag var tvungen att plocka fram datorn och se om jag kunde få reda på vem som ringt. Nej nu när jag är vaken får jag väl ta mig ner och käka lite frukost.

Valborg i Sthlm

Det är mycket hembesök nu den här våren men det är bara trevligt. Fredrik och jag var hembjudna till hans barndomsvän och hans flickvän tillsammans med hennes syster och ännu en barndomsvän. Det var en mycket trevlig kväll med god mat och sällskapsspel. Det var ett bra tag sedan jag spelade sällskapsspel, det är himla skoj om jag ska vara ärlig. Perfekt valborg för mig

Idag vaknade jag redan halv nio och var pigg. Hur gick det till, vi kom ju inte i säng förrän halv tre! Men man ska inte klaga, lär ju bli tidig sänggång idag om jag känner min kropp rätt. Det är nästan skönt eftersom alla andra är hemhemma går och lägger sig tidigt, jag känner inte att det är så underhållande att sitta uppe ensam. 


                                                               

Det blev lite impulsklippning igår, det hade blivit så långt att jag kände att det verkligen var dags. Det blev lite häftiga kontraster med det väldigt korta där bak och långt fram. Känner mig nöjd, men vi får se hur länge jag trivs med så väldigt långt där fram, tröttnar jag tar jag fram saxen och fixar till det. Ska sägas att det inte var så stylat idag, bara nydushat och saltvatten.

RSS 2.0