Snart äldre

I kväll har jag på riktigt tagit tag i planeringen inför min födelsedag. Jag tyckte att det var dags med en riktig fest nu när jag fyller 25 och det vore ju inte jag om jag inte bjöd på lite god mat också. Jag börjar få ordning på vilken mat jag vill bjuda på, sedan gäller det bara att jag lyckas fixa till allt också. Jag har inte riktigt någon jättebra uppfattning om hur mycket arbete det kommer att vara men jag har hela lördagen på mig och får säkert lite hjälp så det ska nog ordna sig. Det ska i alla fall bli riktigt roligt.


Trasig spegel

För ett tag sedan möttes jag av en hall full av glasskärvor när jag kom hem från jobbet. Saltis hade sprungit in i en spegel som jag inte hade hunnit sätta upp på väggen. Jag sparade på skärvorna och tänkte att jag nog skulle kunna göra något fint av det. Speglar i sig är ju fina. Igår tog jag tag i det hela och köpte en stor ram på Ikea och limmade sedan på ett gäng glasskärvor. Så här blev resultatet:



Två

Vanan är nu att vara två. Det normala är nu att inte vara ensam. Sängen är oftast inte tom och frukosten äts oftast i soffan, tätt intill någon annan. Jag trivs, kanske alldeles för bra, om det nu kan vara för bra. Det är fint att vara två. Vi två mot världen.

Ikväll är jag dock ensam. Jag har spenderat fredagskvällen med att äta våfflor, titta på film och nu har jag tänt levande ljus i sovrummet och ska titta på ett avsnitt av Greys. Jag gillar mitt sovrum, jag blir glad och som lugn när jag kliver in där. Typiskt bra för ett sovrum.

Tänk vad skönt med helg. Helgerna uppskattas verkligen när man jobbar, speciellt när det har varit veckor som denna. Det har varit fullt upp med utvärderingar och den lilla tid som har funnits över har inte varit svår att fylla med annat som måste göras. Roligt är det, men som sagt, skönt med helg.


Butterkaka

Det ser ute lite som om jag har varit på ett bager och storhandlat men det är inte fallet. Igår var det bullbak hemma i köket. Två butterkakor producerades, den ena får åka hem till bror och den andra åker in i frysen.

RSS 2.0