Utrensning

Förra söndagen lyckades jag både sortera in en hel massa recept i min receptpärm och rensa ur garderoben på kläder som jag inte använt på länge. Det krävs att man är lite bestämd för det är inte alltid så roligt att slänga kläder, det är lätt att tänka att de kan komma till användning någon gång. Det var dock väldigt skönt att se resultatet, både i garderoben där hyllorna var lite mindre fulla och de tre kassarna med kläder som ska ges bort och högen med kläder som åkte direkt i soporna.

Pysslar

Fasiken vad roligt det är att pyssla! Jag började lite smått igår kväll med att göra ett födelsedagskort och idag har jag fortsatt med att fixa med inslagning av present och jag känner att det är synd att jag inte tar mig tid att göra sådant här oftare. För tillfället har jag fastnat i att skriva kalligrafi. Det var länge sedan sist men det verkar sitta kvar ganska bra i handen ändå.

Det är roligt att få utlopp för kreativiteten på andra sätt än vad jag får i jobbet eller när jag lagar mat och bakar. Få jobbat med andra saker och kunna vara friare. Det här får jag se till att göra fler gånger.

Ansvar

Idag har vi haft vår interna mötesdag, vilket innebär att vi bara har interna möten bokade under dagen på jobbet. Det blev därför inte mycket annat jobb gjort. Det kommer vara ganska fullt upp denna vecka, precis som de som just har passerat. Mitt främsta jobb blir att se till att användbarhetsutvärderingarna på prototypen jag jobbade med förra veckan flyter på som de ska. Det känns roligt att jag har fått det ansvaret. Det är jag som har gjort prototypen, även om Tina var med och gjorde grunden för skisserna, jag har tagit fram uppgifter för utvärderingen och förberett vad testledaren kommer att säga. Troligtvis är det också jag som kommer att vara testledare under utvärderingarna. Även om det inte är någon stor och särskilt komplicerad prototyp är det roligt att jag har fått förtroendet att göra så mycket själv. Jag borde vara nervös men jag tror att jag litar på att det finns en anledning till att Tina litar på mig

Söndagspyssel

Jag skippade att spendera dagen på jobbet och spela Civilization och ägnar dagen åt att komma ifatt livet lite. De senaste tre veckorna har jag knappt haft någon egen tid alls och den tid jag har haft har ägnat åt att göra de viktigaste sakerna som måste bli gjorda. Därför kändes det som att jag kunde göra bättre saker med dagen än att sitta och spela från tio på morgonen till sent på kvällen, även om det säkert hade varit väldigt trevligt. Sen var det lite av en bonus att jag fick lite extra tid att pussa på den fina kille, som jag nu vågar kalla pojkvän.

Nu sitter jag i myskläder på. Jag har påbörjat att sortera in recept i min receptpärm, bröd ska bakas, hår ska färgas, mat ska planeras för nästa vecka och en rensning av garderoben ska nog också hinnas med. Kommer säkert på lite annat småpyssel jag kan ägna mig åt också.



En soffa

Idag var jag iväg och köpte mig en soffa till den nya lägenheten. En stor och härlig en. Äntligen en soffa man verkligen kan mysa i! Jag längtar så sjukt mycket efter att få flytta in men det är säkert minst en måndag kvar. Jag tänkte försöka ta mig och titta på lägenheten igen den här veckan för att ta lite mått och har lite förhoppning om att de vet lite närmare när de kan tänkas ha flyttat ut.

Pannkakor

Pannkakor är nog nästan allra bäst när de äts direkt vid spisen. Plommon- och vaniljsylten jag skulle ha ätit till hade visst börjat mögla så jag fick plocka fram lite svartvinbärssylt jag hade i frysen, tur att man har resurser.

Mustasch

Ikväll blir det middag med tjejerna och sedan iklär vi oss mustascher och beger oss till mustaschfesten.

Ny arbetsvecka

Idag har det varit fullt ös på jobbet och det lär fortsätta på samma sätt för på torsdag har vi leverans i ett av projekten jag jobbar i. Idag har jag suttit och jobbat en hel del i Indesign och kommit fram till att det är ett riktigt trevligt program att jobba i, i alla fall för de saker som jag använde det till. Saker hamnade där jag la dem och det var inte så svårt att klura ut hur jag skulle göra det jag ville göra.

Höll en bra intervju idag på sjukhuset. Jag tror att det kan ha haft lite att göra med personen som jag intervjuade, jag fick en bra känsla när vi satt där och jag ställde mina frågor. Hon var väldigt lugn och kändes trygg och jag kände mig likadan så det hela flöt på väldigt bra, även om den inte tog så lång tid.

Helgen spenderades hemhemma. Jag hann med promenad i skogen, fika med Stina på stan, förfödelsedagsmiddag för mamma tillsammans med Westins och inhandling av present. Jag åkte hem lite tidigare än vanligt på söndagen och spenderade kvällen i mysigt sällskap.
Tagen för några veckor sedan på väg till jobbet.

RSS 2.0