Halvflyttad

Denna kväll har ägnats åt att flytta över lite saker till nya lägenheten. Tjejerna har varit så snälla och låtit oss flytta in saker i det rum som står tomt vilket räddar oss, vi skulle aldrig hinna på fredag annars med tanke på att vi ska vara ute och färdigstädade kl 12 och inte får tillgång till den nya lägenheten förrän 12. Det tog sin lilla tid, 2 timmar för att vara exakt och fyra rundor men då har också de flesta sakerna flyttats. Det blir mycket när man är två stycken som ska flytta samtidigt trots att Fredrik bor möblerat. Nu ömmar händerna och ryggen är trött men det känns skönt att slippa alla kartonger på fredag, då blir det mest stora saker som flyttas in i skåpbilen.

Det ska bli så spännande på fredag. Nu börjar det kännas verkligt, när större delen av mina ägodelar inte längre är här hemma utan i ett grönt rum som troligtvis blir vårt sovrum. Jag vill att det ska vara fredag eftermiddag!

Suck

Det har varit fest i dagarna två för mig. I torsdags var jag på kravall och igår var det patetsittning. Än är man inte patet men eftersom det var vi som anordnade den var det klart att vi skulle få gå. Det var en väldigt rolig sittning på Flamman. Stämmningen blev en annan när vi var betydligt färre än vad det brukar vara på sittningar. Det var första gången jag hade mellan fest i en bil. 8 stycken var vi, en fulvinstunna precis utanför och samtalsämnen som inte kan nämnas. Hela kvällen var härlig!

Nu är det kaos i min lägenhet, flyttkaos. Jag har tömt nästan alla garderober och allt står nu ute i rummet, tror jag får ta och plocka in det igen. Borde kunna få in lite för så här kan det ju inte se ut. Kan ju nästan inte ta mig fram. Det var lite ansträngande men det känns skönt att verkligen ha kommit igång med packandet. Har till och med frostat av frysen och imorgon kanske jag kan ta och tvätta fönstrena.

Knasigt väder

Usch och fy för vädret idag. När jag cyklade till campus vid 10 i morse var det helt okej, inte sol men ganska ljust ändå. Vid lunch hade det börjat regna. När det var dags för fotografering hade det börjat snöa, stora tunga flingor och hur många som helst. Såg nästan ut som en snöstorm när man tittade ut genom fönstret. Lagom till att jag skulle cykla hem hade flingorna blivit små och hårda så det stack i ansiktet och var nästan omöjligt att se. Vad händer härnäst kan man fråga sig? Om det bara hade varit lite kallare så hade jag kunnat tycka att det var lite roligt med snö men nu vet jag ju om att det kommer att töa bort på en gång.

Jamies mat

Åh, Jamie Oliver. Vilken inspirationskälla, jag blir så sugen på att laga mat och äta mat med för den delen också. Jag blir så avundsjuk på alla fina färska råvaror som han använder sig av. Jag vill också odla tomater, squash och alla andra härliga grönsaker som han har i sin trädgård. Tror att jag ska ta och plantera några paprikakärnor när jag har flyttat, precis som vi brukade göra hemma när jag var liten. Paprikor går ju så enkelt att odla hemma. Kan ju stilla odlingsbehovet lite.

Det bara försvann...

... och nu är jag korthårig.


image46



Tove virrpanna

Attans, varför ska det vara så svårt att byta från snabbuppvärmning till normal värme på ugnen! Jag som skulle göra finfina blåbärsmuffins. Än är de inte förstörda eftersom jag kollade dem ganska tidigt men det finns en risk att de blir lite mörka på toppen. Jag har väntat jättelänge på att göra dem och nu var det dag, då vill man ju inte att det ska gå fel någonstans. Fast det finns i och för sig en risk att de inte blir som när mamma brukar göra dem eftersom jag bytte ut smöret mot olja och mjölken mot yohurt. Hade ju inte de ingredienserna hemma och orkade inte gå till Hemköp när det fanns andra alternativ.


I dag har jag haft en helt ledig dag. Inget alls att plugga på! Hemtentan är jag klar med och ska bara skicka in den och vi har inte bestämt hur vi ska lägga upp redovisningen på torsdag så jag har inte haft något plugg att göra. Istället har jag varit till banken och satt in en massa pengar, hehe de blev inte så glada när jag kom med en massa mynt men ibland har man rätt att vara besvärlig. Hur ska man kunna veta hur allt fungerar på banken? När jag kom hem blev det tvätt och efter det ett möte på HG.

Redovisningen igår var spännande. Vi var den tredje gruppen som skulle redovisa och jag insåg att vi inte skulle kunna hålla tiden, så under tiden de andra pratade bestämde jag mig för att skippa våra utdrag. När vi väl stod där uppe insåg jag att jag skulle behöva kapa ännu mer på det jag skulle säga så jag fick skippa mitt manus helt. Jag överlevde men jag vet inte hur sammanhängande det var det jag sa. Hade inte riktigt koll på vad som kom ut ur munnen. Men, men det kunde ha gått värre.

Såhär blev muffinsen i alla fall, två blev lite konstig form på men de andra ser ut precis som de ska. Nu väntar bara provsmakningen.

image45

Soool

Solen skiner in genom fönstret, det är härligt som omväxling. I eftermiddag blir det helt klart en promenad i solen, jag, Elisabeth George i mp3:n och Rydsskogen. Jag har längtat så efter solen. Var fint väder i fredags men då var jag bara ute för att köpa lunch eftersom hela dagen bestod av pluggande på campus och sedan krogvetmöte.

Nu innan promenaden är det skidor som gäller och öva på presentationen i kogkommen som är imorgon. Den känns bättre nu när jag har skrivit klart den, är skönt att det är ett grupparbete så att man inte behöver prata hela tiden. Trots att det är två redovisningar nästa vecka och en hemtenta som ska in så känns det som om det kommer att bli en bra vecka för jag är i princip klar med hemtentan. Woho! Det lönade sig att plugga under jullovet.

19 grader på rummet

Jag börjar tröttna på att frysa varje dag. De tre senaste dagarna har det varit samma sak. Jag har kommit hem från campus, gått ut på en promenad och sedan kommit hem för att sätta mig och plugga. När jag har suttit stilla en liten stund så blir jag frusen. Tar på mig en feeströja och kommer fram till att det kanske inte hjälper och drar även över mig en filt. Men det hjälper inte. I min förra lägenhet kunde jag gå omkring i t-shirt en stor del av året och frös i princip aldrig. Jag hoppas att den nya lägenheten är lite varmare.

Back again

Nu är jag tillbaka i Linköping. Hemresen gick bra, bilen nästan full med packning och människor. Dock var det lite tråkigt att köra eftersom det var dimmigt och skitigt på vägen. Nu är jag trött, trött, trött efter att ha packat upp allt. Det kändes lite konstigt att kliva in i lägenheten nu när man har varit borta ett tag men när jag hade tittat mig omkring lite fick jag en trevlig känsla inom mig och jag kände mig hemma. Det känns lite konstigt att jag snart ska flytta. Jag har trivts riktigt bra här även om allt inte är perfekt. Förhoppningsvis kommer jag att trivas lika bra, om inte bättre, i den nya lägenheten tillsammans med Fredrik.

Imorgon är det full fart. Rapporten i kogkommen måste bli klar. Lite tungt känns det men det är bara två dagar kvar som vi har att skriva på den så snart är det över, sen är det bara redovisningen av den. Och allt annat som ska göras i den andra kursen...

Lycka

Jag vet inte om det går att vara totalt lycklig. Men det går i alla fall att vara väldigt lycklig. För tillfället känns det så.

* Det är skönt att ha lov. Jag har lyckats vara ganska effektiv och gjort de flesta skolgrejer som jag hade planerat att göra, resten hinner jag förhoppningsvis med nu de sista dagarna, känner mig motiverad.

* Att få vara med Fredrik gör mig väldigt lycklig, och det är extra härligt att umgås nu när det inte är vardag. Jag ser med stor förväntan fram emot vår flytt även om den kommer att innebära en hel massa vardag tillsammans dock tror jag att det blir en bra vardag.

*Jag känner mig nöjd med mitt liv i allmänhet. Jag känner att jag har en plats i klassen. Jag är inte den första folk tänker på men jag finns i alla fall med.

* Skolan funkar, jag trivs med det jag pluggar även om det har varit lite tufft nu under hösten, dock mest på grund av att det har varit så mycket.

* Carl har fått ett återfall men det verkar inte vara så farligt. Förhoppningsvis blir det inte värre för honom. Det har i alla fall varit härligt att få träffa honom lite och fått vara systeryster ett tag.

Jag trivs ganska bra med hur det är nu. Visst finns det småsaker som gnager men jag har det bättre än vad jag har haft på länge, kanske någonsin haft. I alla fall om man ska se till längre perioder. Det blir roligt med det nya året, ett år att ta till vara på.

RSS 2.0