Body balance

Sakta men säkert testar jag igenom passen på sporthallen. Idag var det dags för body balance. Jag har tänkt ganska länge att jag borde testa det men det har aldrig blivit av. Eftersom jag skulle på dop idag så var jag tvungen att träna på kvällen och det senaste passet var just body balance, perfekt tillfälle att testa alltså.

Det var ett pass som jag kan tänka mig att gå på igen. Kroppen fick jobba och jag kände mig väldigt avslappnad eftersom passet utförs till lugn musik och i nedsläckt sal och avslutas med avslappning. Några småsaker kände jag faktiskt igen från andra pass jag har kört, det är alltid roligt när man har koll på hur något ska göras när man gör något nytt.

Sittningen

Det fick bli täckbyxor och tjocka skor när jag cyklade till Lotta för att öva på gycklet inför sittningen, -15 grader var det ute och kallare blev det nog under natten så det var ett klokt val. Varför blir det så kallt just de dagar då jag ska vara ute och cykla mitt i natten i finkläder?

Sittningen igår var väldigt rolig. Maten smakade bra, men tyvärr var potatisgratängen inte helt färdig så potatisen
var lite hård. Fina tal hölls till födelsedagsbarnen, vårt gyckel höll inte så stor klass men förhoppningsvis roade det lite i alla fall.

Resten av kvällen på Flamman spenderade jag i en egen liten bubbla, en väldigt trevlig bubbla. Det kanske är lite osocialt att ägna kvällen åt att hångla men det orkade jag inte riktigt bry mig om, jag hade det roligt och det var huvudsaken.




Snömängden




Det är ganska mycket snö här nu. Vinterns hela snömängd,
om än lite ihopsjunken efter de lite varmare perioderna.
Så mycket snö har jag aldrig upplevt i Linköping.


Snöigt värre

Linköping blir bara mer och mer vintrigt. Det är väldigt vackert med snön men det var inte roligt att ta sig till och från campus idag. Inte ens när jag skulle hem vid tvåtiden hade de plogat alla bitar och jag fick pulsa igenom snön med cykeln för att ta mig fram. Imorgon får jag väl starta färden mot campus tidigare så att det finns tid att gå om det skulle behövas så jag kommer i tid till handledarmötet. Eftersom det bara fortsätter att snöa är det ju inte så troligt att det är helt framkomligt imorgon heller.

Det blir ingen träning för mig ikväll. Kändes lite för stressigt. Lyckades missa att sätta igång en av tvättmaskinerna så jag förlorade lite tid där och eftersom de stänger kl 21 skulle det bli lite tight att hinna. Får försöka ta mig till gymmet imorgon istället, tror jag kan offra någon timme på att träna.

Längtar till helgen

Just nu vill jag bara att det ska bli helg. På fredag är det 2x25-årsfest i form av sittning vilket inte kan bli annat än roligt och på söndag ska jag en snabbis till Kumla för att gå på dop av ett litet kusinbarn vilket helt säkert blir trevligt.

Jag försöker att göra nytta och tar mig framåt men vet egentligen inte riktigt vad som är viktigast att göra just nu än att fundera vidare på frågeställning. Så jag läser lite i om goal-directed design, funderar och antecknar. Fick en uppsats skickad till mig från min handledare eftersom den liknade det jag kommer att göra. Den var väldigt intressant att läsa, inte bara för att jag ska göra något liknande utan mycket eftersom den handlade om att designa en självbetjäningsterminal för mammografiavdelningar.

Imorgon ska jag släpa mig iväg till skolan till kl 8 för att försöka få tag på en biljett till VSR, jag hoppas att det är som vi tror att de inte kommer att ta slut på en gång. Gör de det så kommer jag bli lite lätt sur, men jag vet inte om jag skulle tycka att det vore värt att släpa sig dit tidigare för att köa. Är ju faktiskt bara en kravall.

Imorgon kväll är det tänkt att jag ska lyckas med att både tvätta och träna. Det är inte säkert att jag går på passet som jag har bokat in mig på, det beror på hur mitt vänstra lår mår, har varit lite ömt sedan förra functional moves-passet. Är det inte helt piggt får det bli gymmet.

Magisterpepp

Det där med att hitta en bra frågeställning är inte det lättaste, än har jag inte kommit fram till något bra och kommer jag inte fram till något imorgon tar jag nog och slänger iväg ett mejl till min handledare och ber om lite hjälp. Fast det är tråkigt att be om hjälp, vill själv.

Ikväll ska några av oss som skriver magisteruppsats samlas hemma hos Malin för tapas och sangria och peppa varandra. Mitt bidrag blir en gazpacho som jag slängde ihop igår. Lite vågat av mig eftersom att den enda gången jag har ätit det tyckte jag inte att det var någon höjdare. Denna verkar dock bli riktigt god, förutsatt att smakerna inte har förändrats totalt under natten.

Lördag

Fredagens aktiviteter var mycket lyckade. Jag blev väldigt nöjd med frisyren, nu blev det väldigt kort bak med en längre lugg. Förändring förnöjer. Vi var inte så många som deltog vid fikan men det var lika trevligt som vanligt.

Kvällen hos Mari och Olof blev kanon. Vi började att laga middag tillsammans och när vi hade ätit färdigt åkte vinflaskorna och vinprovarspelet fram. Vi kom ganska snart fram till att ingen av oss har särskilt bra koll på vin och fick modifiera reglerna lite för att vi skulle få några poäng. Sex personer var vi och sex flaskor vin provade vi oss igenom. Senare under kvällen bakade vi en kladdkaka och blandade drinkar. Strax innan fem kom jag i säng, glad och trött.

När jag vaknar idag trodde jag att jag har sovit ganska länge eftersom jag inte kände mig så trött, men klockan var bara kvart över tio. Eftersom jag kände mig pigg bokade jag inte av functional moves-passet som var klocka två utan bestämde mig för att köra det. När jag tar cykeln mot sporthallen så börjar jag fundera över om det var en bra idé att träna efter fem timmars sömn och en del alkohol men det var inga problem. Visst var jag riktigt trött när jag sedan kom hem men lite trött är jag alltid efter att ha tränat hårt.

Till middag gjorde jag hemmagjord pizza och kvällen tänker jag spendera i soffan tillsammans med Saltis. Kan ge mig den på att jag inte kommer att hålla mig vaken så förfärligt länge.

Förresten är jag förfärligt tålmodig! Fast det kan ju bero på att jag inte har så många andra val än att vänta..

Vinprovning

Just nu borde jag sitta och fundera över en frågeställning till uppsatsen men jag tycker att det är lite svårt att bara sitta och tänka. Men det vore bra om jag hade ett förslag att komma med tills på måndag.

Min eftermiddag och kväll är ganska fulltecknad. Klockan fyra ska jag vara inne i stan för att klippa mig. Får se vad jag gör med håret, jag är inte riktigt säker på vad jag vill göra. Efter det ska jag bege mig till Lambohov för fredagsfika och efter det bär det vidare till T1 för vinprovning hos Marie och Olof. Jag tror att det kan bli en mycket trevlig fredag. 

Afropowerdance

Igår kväll körde jag ett afropowerdancepass. Ledaren sa att vi skulle ha träningsvärk i muskler som vi inte visste fanns. Idag har jag ganska mycket träningsvärk i nedre delen av ryggen och lite grann i baksida lår. Jag trodde jag skulle känna något i vader eller fötter eftersom vi stampade runt barfota, men där känner jag inget. Det var i alla fall ett roligt pass, helt olikt de jag brukar köra och därför säkert ett bra komplement.

För tillfället är jag riktigt taggad till att träna. Förra veckans aktivitet gjorde att jag verkligen vill fortsätta på samma sätt och ska nu försöka klämma in en 45-minuters promenad de dagar som jag inte tränar. Hittills har jag lyckats. Med lite musik i öronen är det ganska trevligt att gå runt Skäggetorp, trorts att man nästan hela tiden har bilvägen på ena sidan. Vi får se hur länge jag känner att jag orkar med det men tänker att det är bra så länge jag gör det.

Det är tur att det känns roligt att träna för när det är sånt väglag som det är nu så är det inte så roande att ta cykeln. Det går ändå åt en timme att ta sig dit och hem nu när jag inte kan cykla så fort och då är det bra att man är lite taggad innan man beger sig iväg så att man faktiskt tar sig utanför dörren.



Så här laddad är jag innan träning!


Söndagsbak



Jag tror inte jag har köpt frukostbröd sedan i augusti. Det är ju inte så jobbigt att slänga ihop en deg och grädda den. Har jag inte så mycket tid eller är sugen på nygräddat till frukost så gör jag en liten deg som får kalljäsa i kylen över natten och som sedan kan gräddas på morgonen. Det är ju så mycket godare när man har gjort det själv och troligtvis nyttigare också eftersom det inte är några konstigheter i.

Igår gjorde jag brödbullar med rågkross och valnötter. När jag stod där med de nygräddade bröden blev jag så sugen på att smaka så potatis- och purjolökssoppan jag hade i frysen fick bli middag istället för pastan jag först hade tänkt laga. Riktigt goda blev de!



Bokmal

Under hösten har jag ökat mitt intag av skönlitteratur ganska rejält. Jag har alltid gillat att läsa och förr läste jag ganska mycket men de senaste åren har jag inte tagit mig igenom böckerna i samma takt. Nu läser jag lite bok när jag äter frukost (har ju ingen morgontidning), när jag äter middag och innan jag släcker lampan på kvällen. Fjorton böcker har jag tagit mig igenom på 21 veckor.

Senaste boken jag läste ut var Kan du säga schibbolet? av Marjaneh Bakhtiari. En underhållande bok om en iransk familj i Sverige. Man får följa hela familjen bestående av pappan som kämpar för att flickorna ska få känna sig svenska, den sjukskrivna mamman som har planer som hon inte lyckas genomföra, den äldre dottern som tjatar sig till att få åka till Iran så hon kan få hösta betyg på ett skolarbete och den hiphopintresserade lillasystern som är tvungen att följa med sin syster trots att hon inte vill. Boken är skriven med mycket humor men får en även att fundera över svenskhet och mångkultur. En helt klart läsvärd bok.




Broccoli- och purjolökspaj



För mig är det viktigt att äta god mat och är det helg ska det gärna vara ännu lite roligare. Idag gjorde jag en broccolig- och purjolökspaj med en liten sallad med mangold, vet inte om jag tycker att mangold smakar så väldigt gott men den är vacker i salladen i alla fall. Paj blir alltid gott och är inte så jobbigt att göra om man har ägnat dagen åt nyttiga saker som att städa lägenheten och gå på promenad.

Fredagkväll

Jag var på bra humör när jag satte mig framför datorn efter att ha ätit en riktigt god middag. Sen hoppar katten upp på skrivbordet och välter ut halva mitt vinglas. Som tur var klarade sig datorn med bara några stänk. Nu vet jag i alla fall var jag inte ska ställa vinglas någon mer gång.

Min goda middag ikväll hittade jag inspiration ifrån här, quinoasallad med färsbiffar. Eftersom jag inte gillar fisk använde jag mig av älgfärsen och gjorde biffar som jag kryddade med chilisås och spiskummin. Jag tog röd paprika och stekte den tillsammans med squashen eftersom jag tycker att det är godare om den är lite tillagad och yoghurten kryddade jag med citron och mynta. En väldigt god middag som dessutom var härligt vacker att titta på.





Kvällen kommer att bli lugnt, troligtvis letar jag reda på någon film att titta på. Än så länge har jag inget annat planerat för helgen förutom att jag ska städa lägheten men har jag tur så dyker något trevligt upp. Jag har mina förhoppningar men det är inget att räkna med..


Träning och mera träning

Nu är det nog dags för en vilodag eller två. Jag har kört igång ordentligt med träningen denna vecka och hunnit med att träna tre gånger denna vecka. I tisdags var jag på gymmet, igår simmade jag i 40 minuter och idag har jag kört ett aerobics- och corepass. Jag var inte så motiverad att bege mig iväg idag, jag hade ju redan tränat två dagar i rad men eftersom jag hade bokat in mig tyckte jag att det ändå var lika bra att åka. Tur var väl det, för det var ett riktigt kanonpass! Jag kände mig på topp och hade gärna kört på längre med aerobicsen än vad vi gjorde, trots att jag hade lite svårt att hänga med i stegändringarna. Det är härligt när man går iväg från gymmet med ett leende på läpparna.

Frost

Det är frost överallt. På träden, på cykeln, på marken. Det är förfärligt vackert, var ett nöje att gå igenom trädgårdsföreningen på väg hem från simhallen. Allt täckt i ett vitt hölje med lite stämningsfull belysning som lyste upp det hela. Blev lite förvånad imorse när jag cyklade till campus och stannade för att torka av glasögonen för att de var suddiga, trodde att det bara var fukt, för det var väldigt dimmigt, ute men det visade sig vara frost! Det var första gången.


Helgen

Vilken helg det har varit! Inte så mycket sömn men väldigt mycket skratt. Helt plötsligt kunde ingen av killarna i styrelsen följa med på kick-offen så då blev det som det blev.

Redan i bilen dit, kl 8 på morgonen var skrattandet igång och så fortsatte det hela söndagen och måndagen. Vi började med att klara av de seriösa sakerna först och hade ett givande möte under förmiddagen. Sedan handlade det om att ha det roligt tillsammans. Vi åkta pulka- och tefatståg och rullade runt i snön, vi lagade mat, drack vin, åt godis och det var en massa tjejsnack. Kvart i fem på morgonen kom jag i säng och halv elva så var jag uppe igen. Jag var piggare än vad man kunde ha förväntat sig eftersom jag inte sov många timmar mellan fredag och lördag heller. Vi tog det lite lungt efter frukost och gick sedan en entimmespromenad runt i det snötäckta landskapet. Vid fyra begav vi oss hemåt igen, sjungandes för fulla halsar i min lilla bil.

Det var förfärligt roligt och sådana här saker skulle man vilja göra fler gånger.

Redo för helg

När man har varit hungrig sedan kl 16 så går det fort att laga maten när man kommer hem kl 17.30. Eller i alla fall de delar som går att skynda på, gjorde vegetarisk lasagne och tiden i ugnen gick ju knappast att få gå fortare.

Nu har jag gjort mig redo för att bege mig ut i kylan (-20 grader) och cykla till Ryd för ComeComingfesten (ska vara homecoming men pga en felstavning första gången den hölls så har namnet fått bestå). Ser inte fram emot cykelturen men jag har ju ingen lust att sitta hemma ikväll bara för att det är lite (mycket!) kallt ute.

Hemtentan är inte färdig än, men nu har jag i alla fall bara en sida kvar, jag ser inte fram emot att skriva den men i morgon måste det bli gjort för söndag till måndag är det kickoff med styrelsen i skärgården utanför Norrköping.


Hurtigt värre

Nu känner jag mig riktigt nöjd med mig själv. Jag tog mig i kragen och cyklade till träningen trots att det var -15 ute. Det tog i alla fall en halvtimme, om inte lite mer, för mig att cykla till sporthallen men jag gjorde det, påbylsad mina varmaste kläder för att inte förfrysa på vägen dit.

Jag körde ett functional moves pass och det känns att jag inte har tränat på några veckor för det gick lite segare än vanligt, musklerna behövde nog väckas till liv igen. Just nu känner jag mig helt slut och jag räknar med träningsverk i helgen. Men så ska det ju va.

Nu är det dags för en apelsin och Den svarta nejlikan!

Skridskor i kylan

Det är inte alltför njutbart att cykla till skolan när det är -16 grader ute och cykelbanan är täckt av snö och knöglig is. Men jag tar mig dit och jag tar mig hem, kylan bitande i kinderna och låren som bara bli kallare och kallare eftersom ett par byxor och långkalsonger inte räcker så långt.

När jag igår fick ett sms med frågan om jag ville med och åka skridskor undrade jag om Lotta hade tittat på termometern under dagen. Min termometer stod då på -18 grader och jag såg framför mig ett par vita ömmande tår som gömde sig i skridskorna. Men jag är inte den som är den utan när det efter middagen var dags att ge sig av klädde jag på mig underställ, täckbyxor, min tjockaste jacka och de varmaste skorna och satte mig på cykeln.

I en och en halv timme åkte vi runt på den isen utanför Tornhagsskolan, ensamma nästan hela tiden. Isen var lite knöglig på sina ställen men efter att ha åkte ett tag vande man sig.

Annars är det plugg för hela slanten som gäller. Halva dagarna består av iPhoneprogrammering med Sally och Oskar och resten av dagen läser jag artiklar och skriver sista frågan till hemtentan i evolutionär kognition.





Framtiden är nära

När jag höll på att packa ihop mina saker inför tillbakaresan till Linköping började jag titta i ett häfte skrivet för åtta år sedan när vi gick i nian. Häftet handlar om oss nior på Ekhammarskolan, vilket liv vi levde då och hur vi trodde att våra liv skulle se ut om tio år. Jag har tittat i det några gånger sedan dess men nu när jag tog fram det insåg jag att den där framtiden som vi fantiserade om nu inte är så långt borta längre. Om två år är vi där.

Jag kunde konstatera att jag inte hade mycket drömmar för framtiden gällande studier och jobb, jag visste att jag ville plugga vidare men ingen aning om vad. Annars ville jag resa och ville inte bo kvar i Stockholm. Nu är jag nästan klar med min utbildning men jag har ju inte riktigt listat ut vad jag vill jobba med, även om jag nu vet vad jag har för möjligheter. Rest har jag inte gjort särskilt mycket, inga sådana där spännande resor som jag då tänkte mig. Jag har lyckats att ta mig ifrån Stockholm men var i Sverige jag hamnar i höst får framtiden utvisa. Jag kan tänka mig att stanna ett tag till i Linköping men hittar jag ett jobb någon annan stans så flyttar jag.

Några ur klassen trodde att jag skulle jobba inom sjukvården, några att jag skulle bo på landet och några att jag skulle ha barn. Det är inte omöjligt att jag kommer att syssla med något som har koppling till sjukvården men jag kommer knappast att vara sjuksköterska, läkare eller barnmorska om två år. Jag tror inte att jag kommer att bo på landet heller, kanske äger jag ett litet torp där lediga dagar kan spenderas men inte mer än så. Barn finns heller inte med i planerna för de närmaste två åren.

Egentligen borde man skriva något liknande igen, för det är ganska roligt att se hur man tänkte då på framtiden och jämföra med hur det faktiskt blev.




Möten

De senaste dagarna har jag fått träffa lite personer som jag inte träffar så ofta.

En promenad med Emelie genom ett snöigt och kallt Kungsängen, en fika med Ida inne i ett reastressigt Stockholm och en eftermiddag hemma på Ålsta Gård med syster. Trevliga möten allihopa.

De två första såg jag till att de skedde. Vi ses så sällan, alldeles för sällan kan man tycka. Men ändå flödar orden och skratten. Men det är lätt hänt när ens liv skiljer sig åt och man är inne i det liv som man själv lever. Jag har dålig kontakt med vänner ifrån livet i Kungsängen men det är väldigt roligt när man får träffa någon som man har delat sin skoltid med.

Nyårsafton

Jag känner mig lite smått sorglig den här nyårsaftonen, men jag ska inte klaga, det finns de som har det värre än jag. Jag har i alla fall fått god mat och trevligt sällskap även om det hade varit trevligt att få spendera den med andra än bara mina föräldrar.

Jag lagade en riktigt god hallonmoussetårta till efterätt. Den var lite avancerad, med flera olika moment, men jag lyckades och kände mig lite som en konditor när jag stod i köket och fixade. Jag är inte rädd för en liten utmaning i köket, snarare så att jag söker utmaningar. Det är ju roligt att testa på nya saker och faktiskt lyckas.




Vi drack mousserande vin, spelade spel, tittade efter en resa till sommaren och hade en film igång som bara pappa tittade på. Jag är förvånad att han lyckades hänga med i den för jag hade en massa andra saker som lyckades sno åt sig min uppmärksamhet. Typ, leka med Saltis, prata, titta i resekataloger och blåste på det sista vedträt i spisen för att få det att brinna..





Under kvällen fick jag ett sms som gjorde att jag inte kunde låta bli att le. Ibland krävs det inte så mycket för att göra mig glad.

RSS 2.0