Lite glad

Ibland krävs det inte så mycket för att man ska känna sig lite glad. Som att en vän ringer och bjuder en på fest på valborg. Nu har jag redan lite planer men om Fredrik är sugen på att följa med ska de båda planerna gå att kombinera.

Allting rullar på. Än har jag inte så mycket att göra i skolan, beslutsteorin börjar imorgon och eftersom det inte var så mycket att läsa har det heller inte varit så mycket att göra. Databaskursen är faktiskt lite rolig, det är spännande att lära sig SQL och PHP och sitta och koda html. Jag är glad att jag valde kursen för kunskapen är inte helt onödig och det är roligt att ha en labbkurs.

Det är mycket roligt som händer i maj. Nu i helgen är det festeriskifte, nästa vecka är det KVIT, en konferans för kogvetare med forskare inom kognitionsvetenskap som håller föredrag under två dagar, helgen därefter doktorpromovering där jag ska vara marshalk och sista helgen är det styrelsekickoff. Det är bra att det är mycket roligt som händer så att man orkar med att plugga den sista tiden innan det är dags för sommarlov.

Påskafton

Vad härligt med lite fint väder och värme idag! Det har blivit några timmar ute i solen, både promenad för att titta på blåsippor och njutande ute på en av uteplatserna. Det var nästa sommarvärme. Ikväll blir det påskmiddag hemma hos föräldrarna tillsammans med farmor. Jag har gjort en vaniljpaj (smakar nästan som vaniljhjärta) och piroger fyllda med skinka och svamp så mamma inte behöver laga all mat. Tror det blir en mysig kväll.

 

Katt?

Jag har blivit kattbesatt!

Det hela började med att jag började prata om katter när jag var på IKEA med Carl och mamma. Carl frågade då när jag och Fredrik ska skaffa katt och då sa jag att det är svårt eftersom vi vill kunna vara hemma i Stockholm under sommaren. Då sa mamma att det är klart att vi får komma hem även med en katt. Så nu har jag suttit och tagit reda på vad en katt kan kosta att ha och olika alternativ till vad för katt man kan skaffa. Fredrik är med på det hela men eftersom vi inte har träffats något under dessa dagar så har vi heller inte kunnat prata ordentligt om det. Jag vill ha, men frågan är vad och när. Egentligen vill jag bestämma något nu men vi är ju två om det, jag är lite otålig, bara lite otålig. Tänk vad mysigt med en liten gosig kompis.

Födelsedag

Jag är trött, röd som en tomat i ansiktet, men glad. För en timme sedan parkerade jag bilen på parkeringen utanför lägenheten efter sju och en halv timmes bilresa från Stöten. Vi har haft några riktigt härliga dagar med den perfekta avslutningen igår då vi hade strålande sol hela dagen och ingen blåst. Det har varit så härligt att få susa ned för backarna och få vara lite ledig, fast lite plugg har det hunnits med också.

Det har inte varit mycket till firande idag men en mumsig bakelse blev jag bjuden på och sol har jag fått se hela dagen och det är inte alltid man får göra när man fyller år i början av april.


RSS 2.0