Vackra vinterland




Kanske inte så mycket till vinter, men för mig räcker det ganska långt. Har blivit mycket promenader den här julen. Njutit av det fina vädret samtidigt som julmat och godis har gåtts bort. Igår var det riktigt vackert ute när jag och mamma gick en bit på Upplands-Broleden. Solen sken, det var alldeles vindstilla och träden och marken var vit av frost och snö. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig och idag när jag tog med den tog batteriet slut så det blev inte så mycket förevigande av den vackra naturen, men lite finns kvar uppe i huvudet mitt.

Nobelfesten

Så här såg jag ut på Nobelfesten:












Kvällsaktivitet

Hmm, klockan är halv ett och jag sitter med datorn i knät i sängen och skriver på LÖT-hemtentan (lokalisering, översättning och terminologi). Det hade aldrig hänt om jag hade varit i Linköping. Men nu är jag hemhemma och har jullov. Det är ju inte det att det är bråttom med den, det är det att jag kände att jag borde göra lite på den eftersom jag inte har skrivit något alls på den under dagen. Så med lite musik levererad av Spotify i öronen och en ny fråga så går det riktigt bra. Den här frågan känns som min fråga, tror att jag förstår den och den verkar inte alls svår att svara på vilket gör den väldigt rolig att svara på. Handlar om situationella faktorer, alltså saker som påverkar översättarens arbete.

Snart är det nog dags att sluta, även om det känns bra att skriva. Skulle vilja hinna med att läsa lite annat också innan kroppen säger att det är dags att sova.

Färdig!

Yes, nu är rapporten färdigskriven, bara lite korrläsning som fattas! Det var sjukt skönt när vi strax innan tolv kom fram till att vi var klara och att vi kunde gå hem. Det var bra att vi blev klara så tidigt för då hann jag med både träning i lugn och ro och en titt på stan efter den sista julklappen, hittade dock ingen så jag får bege mig ut när jag kommer hemhem.

Imorgon åker jag och Carl hemhem, Fredrik stannar kvar en dag till för att vara med på en kompis avskedsfest. Kul att jag i alla fall får lite sällskap i bilen, syskona Ståhl kan alltid roa varandra.

Nästa, nästan slut

Imorgon är sista hela dagen i Linköping innan det är dags att bege sig hemhem. Troligtvis blir det rapportskrivande hela dan men det finns en chans att vi bli klara och kan gå lite tidigare. Det beror lite på oss själva, hur effektivt vi lyckas jobba. Just nu känner jag mig lite trött på det hela, det har gått väldigt bra, men nu vill jag inte göra mer. När man känner så är det lite extra tungt när man vet att man har en hemtenta som man kommer att bli tvungen att skriva på under lovet.

Ikväll ska jag börja städa lite för imorgon kommer jag nog inte ha tid eftersom jag tänkte hinna med en sista träning innan jul efter att vi är klara på skolan. Sen kanske jag även börjar packa lite, vi får se vad jag orkar. Känner mig ganska trött och osugen på att göra någonting alls just nu. Skulle inte vara helt fel om kvällen och morgondagen bara kunde gå förbi utan att jag märkte det.

Vattengympa

Igår var jag och Lotta på vattengympa för första gången. Passet hette Aqua water bike och gick ut på att man skulle utföra en massa övningar i vattnet med hjälp av en pinne med handtag på. Vi sprang, hoppade, gjorde armhävningar, sit-ups och balanserade på pinnen i vattnet. Riktigt roligt var det, lek och träning i ett. Det var inte riktigt så jobbigt som jag hade väntat mig men alldeles tillräckligt, kanske bli tuffare om man får kläm på exakt hur man ska göra alla rörelser. Ska helt klart gå igen och då får Fredrik följa med.

Helgen

Lussebion i fredags var riktigt schysst och jag lyckades hålla mig vaken under hela natten utan problem, utan att ha sovit något alls innan. Jag blev lite förvånad över att det var tre stycken komedier som visades (Yes man, Allt flyter och Zack and Miri makes porn) men alla var bra och inte så lika varandra så jag är nöjd. Hurtiga som vi är så gick vi både till och från bion, trots att den slutade 6.10 på morgonen men det var en riktigt skön promenad hem.

Gårdagen blev så klart en ganska kort dag. Jag sov till ett, åt frukost och begav mig sedan för att ta foton till styrelsen. Kvällen blev lugn med god mat och film.

Idag ägnade jag förmiddagen åt hemtentan. Sedan har jag klarat av både träning och mathandling och nu ska jag, Fredrik och Carl äta middag.


Hockey och plugg

Igår kväll var det hockey på Cloetta Center som gällde. Eftersom jag var fadder till den nollegrupp som vann nolleuppdragen under nolleP så fick jag även vara med och ta del av priset som var hockeybiljetter till en av LHC:s hemmamatcher. Igår så spelade de mot Södertälje och det var faktiskt mer underhållande än jag hade förväntat mig. Vi hade turen att få biljetter på andra raden nedifrån, på kortsidan framför ena målet. Bonus var att vi hade LHC-supportrar bakom oss som skrek och gormade, riktigt underhållande, speciellt med tanke på att det inte gick så bra för LHC som förlorade med 1-2.

Dagen har spenderats på campus, jobbandes med Biks-rapporten från 8-16, sen var jag slut både i huvudet och kroppen. Vi kommer frammåt och jag känner mig positiv. All data är insamlad, vi har i alla fall en liten plan över vad vi vill göra med den, bakgrunden börjar se riktigt bra ut så det kan nog bli en hyffsad rapport av det här.

Just nu ligger jag i sängen med datorn på magen och tv:n på i bakgrunden. Snart är det dags för middag, fetaostbiffar med tzatsiki och klyftpotatis. Sedan ska jag nog ta och försöka sova en stund. Vi har bokat biljetter till Luciabion som börjar halv tolv så om jag ska orka hålla mig vaken under de tre filmer som ska visas borde jag försöka sova lite.

Sen måste jag säga att jag tycker att det är helt underbart med snön ute. Det var så vackert när jag cyklade till campus i morse. Det hade precis börjat ljusna, lamporna var fortfarande tända och snö föll sakta ner. Sen har det snöat under hela dan så det har ju knappast blivit tråkigare ute, det enda som är synd är att det finns risk att det försvinner snart, men man får vara glad över det lilla.

I väntan på stormen

Snart kommer det bli kanonmycket att göra. Hemtentan har inte kommit än vilket betyder att den kommer imorgon. Imorgon ska vi även sätta igång med arbetet på biksrapporten eftersom vi då har gjort färdigt dagobservationerna. Det känna lite tungt. Hemtentan får troligtvis ligga lite på is eftersom det är lite andra saker som jag ska göra på kvällstid, imorgon Nobelmiddag här hemma, på torsdag ishockey och på fredag luciabio vilket betyder att en del av lördagen går bort. Jag undrar bara hur jag ska lyckas hålla mig vaken, har biks kl 8 på morgonen och jag vet hur trött jag brukar vara efter en sån dag. Dagtid blir det fullt ös med biksen fram till den 19 dec för då är det nog dags för hemfärd. Sen får jag utnyttja så många kvällar som möjligt för hemtentan, känner inte för att ha allt för mycket kvar av den att göra under julen.

Middagen imorgon ska bli lite roligt. God mat tillsammans med några vänner och balklänning, inte helt fel. Nästan tur att det inte var så många som kan komma till middagen för det betyder att vi kanske kan sitta vid bordet utan att behöva fälla upp det. Jag vet inte hur många gånger till det klarar av. Har varit lite för många stora middagar här för det stackars bordet.

Balklänning

Eftersom vi ska ha nobelmiddag på onsdag så var jag tvungen att sy in balklänningen. Det var lite klurigt att göra allt själv, prova ut hur den skulle sys och sätta i nålarna när när den satt på mig men det gick och resultatet blev riktigt bra. Det är lite spännande att sy för en person som bara har sytt lite gardiner sedan syslöjden.


Lördag

Städning. Alltid lite tråkigt att sätta igång med. Alltid lika skönt när det är färdigt. Nackdelen med att ha en stor lägenhet är helt klart att det blir mer yta som ska städas men det är det helt klart värt. Gick i alla fall ganska att ta sig igenom lägenheten idag, är ju alltid skönt när man kan dela på arbetet.

Efter lunchen tog vi oss en tur till Tornby och fick julklappar inhandlade till Fredriks brorsöner. Jag hittade mig ett par billiga finskor. Jag hade inte tänkt köpa skor alls men dessa var väldigt fina, bekväma och det helt klart avgörande, billiga.

Ikväll blir det en god middag bestående av Thailändska kycklingspett med yoghurtsås och ris och efter middagen ska vi på glöggfest. Helt klart något att se fram emot.


Årets...

...Pepparkakshus!






Det var lite klurigt att fota mina små vänner med all den vita snön och det dåliga ljuset. Effekten blev lite roligt, ser framför mig hur ett ufo landar framför dem (kanske har sett lite för mycket Arkiv X den senaste tiden).









Det tog lite tid innan det blev helt färdigt men nu har jag dekorerat och satt ihop det. Taket var lite svårt att få till men med lite envishet och trixande så gick det. Det blev inte riktigt som min vackra ritning men tillräckligt nära för att jag ska känna mig nöjd.



Julmiddag

Ikväll är det julknytis tillsammans med ett gäng från Fredriks klass. Vi står för fikat bestående av saffransmuffins med vanilj- och kanelfrosting, pepparkakor och glögg. Hoppas kombon med frostingen och muffinsen funkar, har aldrig testat att ha frosting på saffransmuffins nämligen men tyckte att det var roligt att testa. Ska bli mysigt att få äta julmat och umgås lite. Inte helt fel att få göra det en vanlig torsdag.

Nu äntligen har Banverket hört av sig, var visst en massa problem som han skyllde på men vi ska i alla fall få komma dit dock inte på det sätt som vi hade hoppats på, blir färre men längre besök istället. Nu gäller det bara att vi har tid och att vi verkligen får ut något av observationerna.

Irriterad

Vad är det med människor som inte har vett att höra av sig när de har sagt att de ska göra det. Vi har ännu inte fått komma till Banverket för att göra våra observationer. Vi har fått godkännande men det tog lååång tid. I fredags sa han att ha skulle höra av sig på måndag för då skulle han ha plockat ut lämpliga personer att observera, idag onsdag har han ännu inte hört av sig och svarar inte i telefon, varken mobil eller den till kontoret och vi har ringt varje heltimme sedan 10. Vad är det för fel på människan?!

Förkyld...igen

Jag vet inte vad det är med min kropp just nu men jag har åkt på min tredje förkylning den här hösten. Förhoppningsvis behöver det inte bli något långvarit vill ju inte behöva ta en paus i träningen. Tycker att det är riktigt roligt att gå till gymmet så det känns tråkigt att behöva ta pauser bara för att jag blir förkyld nu när jag har tagit mig för och börjat träna regelbundet.

RSS 2.0