Annandag jul

Jag längtar tillbaka till nya lägenheten och otroligt mycket efter en viss person. På måndag kväll åker jag tillbaka. Tisdag ska ägnas åt att städa gamla lägenheten och förhoppningsvis får jag lite tid över att göra det lite fint i nya för på kvällen blir det mys.

Jag har ganska mycket planer för saker som ska inhandlas och hur jag ska fixa i lägenheten och skulle gärna göra allt på en gång och då är det lite irriterande att sitta i en annan stad och inte ens ha möjligheten att fixa något. Ser inte direkt fram emot att städa ur lägenheten men det är därför jag tänker göra det först av allt.


Juldagen

Bordet är dukat för kvällens middag. Idag skippas julmaten och istället äts älgstek, potatisgratäng och godaste såsen. Till efterrätt har mamma gjort clementinsorbet, ska bli spännande att testa.

Jul


Jul på Ålsta Gård innebär, lugn, julmat och julgodis. Julgodiset gjordes av mig och min fina pojke förra helgen, chokladkola och saffransfudge.


Kissen fick vara med och fira jul, hans favorit var presentsnörena. Fast de har han varit framme och tjuvtuggat på tidigare i veckan.

Jag har ägnat större delen av dagen åt att fundera över hur jag ska möblera lägenheten och vilka möbler jag vill ha.

Längtar

Jag längtar efter att få stå i mitt nya kök och baka bröd.

Jag längtar efter att få sitta i mitt nya vardagsrum och bara mysa.

Jag längtar efter att ha ett sovrum.

Jag längtar efter att få hänga in mina kläder i en klädkammare.

Jag längtar efter ett helkaklat badrum med en riktig dusch.

Men nu är det inte många dagar kvar. En vecka och två dar till den stora flytten. Nästan fyra månader har jag snart väntat.

Jag kan lägga till att jag är smått beroende av pepparkakor, av den kryddiga sorten. Och en viss person, som turligt nog tar sig hem till mig ikväll.


Vinter

Vintern har verkligen kommit till Linköping. Imorse när jag klev ut i köket för att kolla temperaturen blev jag lite lätt chockad när jag såg att mätaren stod på -22 grader. Det vara bara att gå upp på vinden och hämta täckbyxorna och ta på sig den tjockaste jackan och de tjockaste skorna. Det var lite tungt att cykla till jobbet i alla kläderna men jag höll mig i alla fall varm. Tina skrattade dock åt mig och tyckte att det såg ut som om jag kom från en polarexpedition.

Det har verkligen snöat galet mycket här sedan förra veckan. Det är väldigt vackert och jag trivs med snön men svårt att förstå att vintern kom redan innan december månad hade startat. Jag kommer bli ganska besviken om allt försvinner och julen blir grå och trist.


Livet

Det är inte lätt att kliva upp på morgonen. Kvart över sex ringer klockan, jag är trött och det är alldeles mörkt i rummet, det är inte roligt. Men helt ärligt, varför hindras av lite mörker och trötthet. Det finns så mycket som är bra i mitt liv just nu och att bara ta och tänka på det när jag måste gå upp gör det hela så mycket lättare, så varför inte göra det varje morgon?

För det första är jag kär, inte finns det en härligare känsla än det! Det är inte bara det att jag är kär, jag känner mig älskad också.

Senast den 20 december får jag flytta in i min nya lägenhet. Lägenheten som är helt rätt för mig, verkligen superfin.

Jag har ett jobb och får lön. Det är inte heller vilket jobb som helst utan ett riktigt, riktigt bra jobb. Jag har härliga arbetskamrater och roliga (och utmanande) arbetsuppgifter.

Sen har jag ju också några fina vänner runt omkring mig och det betyder mycket.

RSS 2.0