Fullt upp

Nu är det verkligen fullt ös de sista veckorna. Jag sitter på skolan från 9-17 i princip varje dag och försöker att få färdigt databasen tillsammans med Fredrik. Det går frammåt men inte alltid så fort. Igår satt vi hela dagen med två problem som vi inte lyckades lösa vilket gjorde att vi inte kom någon vart på hela den dagen. Idag låg databasservern nere under hela eftermiddagen och delar av förmiddagen vilket gjorde att vi inte kunde kolla om några av våra ändringar fungerade. Deadlinen har blivit framskjuten till tisdag men jag tror ändå att vi kommer att vara tvungna att sitta hela helgen.

Nästa vecka blir det till att plugga inför databas hemtentan samtidigt som jag måste skriva på beslutsteorihemtentan, salstentan skriver vi på måndagen och hemtentan ska vara inne på onsdagen. Det känns lite mycket och sommarlovet kommer att kännas välförtjänt.

Helgen blev i alla fall en av de roligaste helgerna på länge. Jag hade det jätteroligt på styrelsekick-offen. Vi drack en massa rödvin, badade kl 23 på torsdagen i en liten sjö, vi spelade minigolf, grillade, skrattade och delade hemligheter med varandra. Även lördagens spelkväll var väldigt trevlig, blev bjuden på god mat och spelade roliga spel. Efter att ha varit uppe till 4 på morgonen tre dagar i rad fanns det lite sömn att ta igen men det har tagit några dagar eftersom det inte riktigt har funnits tid att sova ut ordentligt, men det är sånt som man får ta ibland.

Långhelg

Jag har några troligtvis riktigt roliga dagar framför mig. Imorgon kväll ska vi i styrelsen åka i väg på kick-off till vicechefens lantställe i närheten av Katrineholm. Där kommer vi vara till lördag eftermiddag och visionera om styrelsens framtid och komma varandra närmare. Har vi riktig tur blir det fint väder så vi kan bada, det hade varit riktigt skoj. På lördag kväll är Fredrik och jag sedan bjudna på middag hos några vänner och det ser jag verkligen fram emot. Härligt med lite uppiggning nu på sluttampen.

Det är bara imorgon och nästa vecka som jag och Fredrik har på oss att få klart databasen och det känns som lite lite tid eftersom vissa moment verkar ta ganska lång tid för oss. Det är svårt att avgöra hur lång tid det vi har kvar att göra kommer att ta eftersom jag inte riktigt har en full uppfattning om vad vi ska göra. Sen är det nog snart dags att börja tentaplugga eftersom databastentan närmar sig den med. Hemtentan i beslutsteorin har jag ingen aning om när jag ska skriva, vi har inte fått någon information alls om den så vi får se, förhoppningsvis är den inlämningen senare, även om det är lite surt att jobba med den är ledigheten egentligen ska ha börjat.


Marskalkjobbet

Det var en upplevelse att få vara med och arbeta som marskalk på promoveringen igår. Jobbet var inte speciellt tuff, vi delade ut programblad, jag ledde en grupp i processionen och delade sedan ut middagsblad och visade vägen till middagslokalen. Det var roligt att få vara med och se hur hela cermonin går till och själv få vara del av något så högtidligt.

Det var roligt att få ha folkdräkten på sig, jag såg bara en till person som hade folkdräkt så jag stack helt klart ut. Det var flera personer som fotograferade mig och kom fram och sa att de tyckte att det var roligt att jag hade folkdräkt på mig vilket helt klart var roligt att höra.




Som betalning för arbetet blev vi bjudna på middagen som hölls efter promoveringen. Det var riktigt lyxigt, maten var jättegod och bra underållning med kören Man och Louise Hoffsten. Till förrätt fick vi skaldjurspate (jag fick salami i min i stället eftersom jag inte gillar skaldjur) och till den vitt vin.





Till varmrätt var det kalvmedaljonger med pomme duchess med västerbottenost, portvinssås med murklor och ugnsstekta grönsaker. Självklart var det rött vin till varmrätten. Denna goda rätt hann jag inte fotografera, var lite hungrig så jag glömde helt bort det. Till efterrätt blev det smultronsparfait med färska smultron, smultron couli (en sås) och hackade nötter med punch att dricka till.





Det blev ungefär en halvtimmes dansande efter maten i De Geer innan vi begav oss tillbaka till Linköping och Platå där vi dansade till stängning.

Supertrött

Det var en tuff förmiddag, upp kvart i sex och åkte hemmifrån kvart i sju. Två var jag hemma igen och hade inte fått i mig något mer än en banan sedan frukost. Så jag var lite trött när jag kom hem och är det fortfarande, tror inte att det skulle vara några problem att somna just nu.

Jag ser i alla fram emot morgondagen. Min uppgift är att leda fakultetshuvudet för filosofika fakulteten i processionen. Fakultetshuvudet består av hedersdoktorerna och de högst uppsatta i fakulteten, fint folk alltså. Jag måste se till att de står på rätt plats i ledet och sätter sig på rätt stol på scenen. Det kändes lite småläskigt i början men efter att ha fått öva så tror jag att det ska gå bra, jag har ju liten foton jag kan kika på så jag hittar rätt personer.

Ikväll blir det lungt, Fredrik och jag tänkte göra egen pizza och kanske se på någon film. Det är precis vad jag behöver ikväll.

Promovering

Imorgon blir det ingen skola för mig för jag ska till Norrköping och öva inför doktorspromoveringen som hålls där på lördag. Jag har anmält mig till att vara marskalk och hjälpa till under promoveringen. Som tack blir man bjuden på trerättersmiddagen som hålls efteråt. Jag har aldrig varit på någon promovering så det ska bli spännande. Det roliga är att vi ska vara finklädda, vilket innebär att jag får tillfälle att använda farmors folkdräkt. Kändes faktiskt roligare att använda den än balklänningen den här gången eftersom jag aldrig har använt folkdräkten, sen lär man sticka ut lite om man har en folkdräkt på sig också. Jag hoppas bara att nästäppan ger med sig, har inte lust att gå omkring och snora hela lördagen.

Sommarjobb

Det är lite tomt på sommarjobbsfronten. Jag fick lite hopp förrförra torsdagen då academicwork ringde till mig om ett jobb som jag hade sökt, de undrade om jag fortfarande var intresserade och skulle skicka vidare mina uppgifter till arbetsgivaren. Nu börjar jag dock tappa det lilla hoppet eftersom de inte har hört av sig igen, antagligen har de valt en annan kandidat.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra i sommar. Sökte en sommarkurs i går, men eftersom ansökan kom in sent kan jag inte vara säker på att få gå den. Sen är jag inte sugen på att gå den om det ingår en tenta som ska skrivas samtidigt som mina kurser i Linköping börjar. Det är surt att jag tjänade så lite pengar förra sommaren, vilket innebär att jag inte får deklarera, vilket innebär att jag inte får tillbaka några pengar förrän i augusti/september. De pengarna hade inte suttit helt fel under sommaren, räknade lite på mina fasta summor under sommaren och bara de kommer att gå på 2600 kr. Sen kommer jag inte att vilja sitta hemma hos föräldrarna hela sommaren, kan ju inte tvina Fredrik att bara vara hemma hos mig så det kommer att gå åt lite pengar åt resor inom Stockholm. Känns inte så roligt just nu.

Utekravallen

Nu har det varit KVIT (kognitionsvetenskaplig konferens) i en och en halv dag med massa intressanta föreläsare. På torsdagskvällen var det en mycket trevlig sittning på Platå, det var roligt att vara på ett annat ställe och se något nytt och äta lite annan mat.

Igår skulle KVIT avslutas med en grillning och på kvällen var det utekravallen som jag hade planerat att gå till. Lagom till att grillningen startar så börjar det regna. Det fanns inget tak och inga partytält (som på min tid) så det var bara att sätta sig under några träd och hoppas på att det skulle gå över, det gjore det dock inte. Det regnade och det regnade. Grillningen blev inte så lång och eftersom vi var några som inte var så sugna på att gå på den stora förfesten reda då så begav jag och Lotta oss hem till henne och tog på oss mjukiskläder och hade det lite skönt i hennes soffa. Lagom till pizzabeställningen fick vi sällskap av Regina och Mimi och tillsammans såg vi till att komma i stämning. Vid nio begav vi oss sedan mot Ryd och förfesten. Turligt nog hade det då slutat regna och det var uppehåll ända tills Stad i ljus spelades på kravallen och det var dags att gå hem. Jag hade verkligen en jätterolig kväll!

Pyssel

När man har det tråkigt och inte vill plugga får man ägna sig och andra nyttiga saker så man i alla fall känner att man har åstadkommit något. Just nu lägger jag mig på pluggnivån, jag gör det jag behöver göra och jag gör det i tid, men inte så mycket mer. Så eftersom jag inte har så mycket att plugga och inte så mycket annat heller att göra så hinner jag med att pyssla med lite annat, som att odla grönsaker på balkongen och baka. Grönsaksodlingen tar inte så mycket tid men det är mysigt att gå ut rensa rädisorna och vattna salladen och se hur det växer.

I förrgår var det storbak här hemma. Fredrik var på jobbkurs så jag passade på att baka bröd och lite småkakor. Även idag är jag ensam hemma så nu tänkte jag ge mig på ett nytt recept som jag har hittat på bullar, saffran i degen och sedan fyllda med vit choklad och pinjenötter (jag tänkte ta pistage för jag gillar inte pinjenötter). Det ska bli mycket spännande att testa. Receptet finns att hitta här.



Havrerutor med linfrön och råg




Honungskakor

Aubergine- och squaslasagne

På begäran kommer här receptet på den goda lasagnen som jag hittade i senaste Buffé:

1 aubergine
1 squash
2 vitlöksklyftor
1 pkt färska lasagneplattor
500 g tomatsås (färdig eller hemmagjord)
200 g färskost
1/2 dl riven ost

Skär auberginen och squashen i tunna skivor (jag använde en osthyvel). Stek grönsakerna i olja i några minuter. Blanda i pressad vitlök och smaka av med salt. Varva tomatsås, grönsaker, klickar av färskosten och lasagneplattorna, börja och avsluta med tomatsås. Strö över den rivna osten. Grädda i 225 grader varm ugn i 15-20 min. Låt smaka!

Mat- och träningsglädje

Det är roligt när man ska testa ett nytt recept och det visar sig att det var riktigt, riktigt gott. Idag skulle jag testa att göra en veglasagne med aubergine och squash. Grönsakerna skulle stekas och sedan blandas ihop med salt och vitlök och de blev verkligen supergoda bara efter det lilla. Sen skulle det varvas med färskost och tomatsås (fick bli min hemmagjorda). Så när jag står där och lägger ihop lasangeplattorna kan jag inte annat än tro att det ska bli gott och 20 minuter senare visade det sig att det blev väldigt mumsigt. Synd bara att jag var ensam hemma och inte hade någon som kunde njuta tillsammans med mig.

Tidigare idag var jag iväg och tränade på gymmet, vad skönt det var! Kunde öka på vikterna och körde ut musklerna ordentligt så när jag skulle ta mig upp för trapporna och cykla hem så var benen riktigt sega. Jag hade till och med vilja att ta i lite när jag cyklade hem fastän det kändes i benen. Det är såna här dagar som gör det extra roligt att träna.

Valborg

Vilken härlig dag det var igår! Dagen började med att Fredrik och jag var lite ordentliga och faktiskt gick på databaslabben som vi hade under förmiddagen. Sedan bar det av hem där vi åt en liten lunch innan vi gick och handlade det sista som vi hade glömt igår när vi handlade inför grillningen. Vi förberedde maten vi skulle ta med oss och spelade ett parti Carcasonne innan vi begav oss mot parken där vi alla skulle mötas och grilla. Det var inte helt fel att få sitta ute i solen och dricka rött vin och äta fransk potatissallad och rödvinsmarinerad biff med filadelfiaoströra. Det enda som störde lite var blåsten och det faktum att skuggan verkade jaga oss. 

Vi blev ute i parken till ungefär halv nio då vi begav oss mot festen som vi var bjudna på. Mycket trevlig fest måste jag säga att det var, jag hade det jätteroligt hela kvällen. Det är roligt att man har fått lära känna så härliga personer. Vid fyra på morgonen cyklade vi hemmåt. Då hade himlen börjat ljusna lite och fåglarna var i full gång med att kvittra, riktigt fint. 

RSS 2.0